Totalny luz na Kończystym i Trzydniowiańskim...;) maj 2012

Relacje z Tatr polskich i słowackich.
Awatar użytkownika
Iva

Totalny luz na Kończystym i Trzydniowiańskim...;) maj 2012

Postautor: Iva » 2013-12-14, 22:02

Pogoda za oknem nie nastraja mnie optymistycznie. Brak słońca sprawia, że popadam w melancholię. W takich chwilach oglądam zdjęcia z Tatr. I mimo że za nimi tęsknię, to jednak wspomnienia wywołują uśmiech na mojej twarzy. Dziś otworzyłam plik zatytułowany "Tatry maj 2012". A tam... same perełeczki ;) Zdjęcia krokusów, szczytowanie na Kończystym i Trzydniowiańskim, Nosal, Kopieniec, leżakowanie na Hali Stoły. Ech... Wiosna na całego. Śniegu tyle "co kot napłakał". ;) To jedne z moich ulubionych zdjęć. Wszystkiego nie da się opisać. Z każdym dniem mam bardzo miłe wspomnienia.

Kiedyś obiecałam, że pomęczę Was wspomnieniami (póki nigdzie się nie wybiorę), więc słowa dotrzymuję :P Wybieram więc dziś dzień najbardziej "stadny" ;) Sobota i wędrówka na Trzydniowiański i Kończysty z Basią i Tomkiem, Anią, Mariuszem, Piotrkiem i Magdą.

Spóźnieni, zaspani docieramy do wylotu Chochołowskiej "partiami". Z Anią tłuczemy się busem z dworca i czekamy 40 minut na resztę towarzystwa, która dociera samochodem. Byłyśmy pewne, że oni na nas poczekają. Na szczęście zjawiają się tuż przed odjazdem ciuchci, więc wszyscy się w nią ładujemy, żeby nadrobić te kilka minut, które jesteśmy w plecy.

Tak właściwie to już nie pamiętam po kolei co działo się tego dnia, więc dużo pisać nie będę. W każdym razie było dużo nowych znajomości, luzu, śmiechu, wygłupów, ale także i refleksji. Nastała moda na amarantowy ;) Nie zabrakło krokusowego szaleństwa, siostry Wandy i kilku innych zabawnych sytuacji.

Nie mam chyba więcej natchnienia, więc czas na zdjęcia.

Na dobry początek krokusy ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tomasz i jego harem :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na zakończenie krokusy ;)

Obrazek

I mały bonus... Iva brunetka :P

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za uwagę i przepraszam za zakłócanie spokoju.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Iva, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2013-12-15, 16:12

Kolory fajne, majówkowe. A krokusy zwykle najładniejsze są w kwietniu. Daj jeszcze jakieś wspomnienia, fajnie coś takiego pooglądać i poczytać.
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2013-12-15, 20:03

Maj ale i tak więcej śniegu niż teraz w grudniu na Leskowcu-co Sprocket pokazał :)
Czyli trafiłaś w sam raz ta relacją :-)
Awatar użytkownika
nes_ska

Postautor: nes_ska » 2013-12-15, 20:04

Faaaaajnie :) Ja na Kończystym i Trzydniowiańskim byłam w lecie, w pełnym słońcu i na zielono :-)
Jestem tu gdzie stoję, ale jeśli się ruszę, to mogę się zgubić.
Awatar użytkownika
Iva

Postautor: Iva » 2013-12-15, 21:45

sokół pisze:A krokusy zwykle najładniejsze są w kwietniu.

W 2014 na pewno będzie krokusowe szaleństwo, choćbym miała jechać na noc z piątku na sobotę i zaraz w niedziele wracać. Krokusów na pewno nie odpuszczę!

sokół pisze:Daj jeszcze jakieś wspomnienia, fajnie coś takiego pooglądać i poczytać.

A pomęczę Was jeszcze za jakiś czas ;)

Piotrek pisze:Maj ale i tak więcej śniegu niż teraz w grudniu na Leskowcu-co Sprocket pokazał :)
Czyli trafiłaś w sam raz ta relacją :-)

Ha! Ja to się jednak potrafię wstrzelić ;)

nes_ska pisze: Ja na Kończystym i Trzydniowiańskim byłam w lecie, w pełnym słońcu i na zielono :-)

Słońce było (stąd okulary przeciwsłoneczne) ;) No w lecie tam była jakoś w 2011, gdy wracałam ze Starorobociańskiego. Ech, tam zawsze pięknie. Wybrałabym się jeszcze zimą ;) i jesienią :)
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2013-12-16, 09:37

Lepiej jedź na te krokusy w tygodniu. Jak będzie wysyp, to w weekend będzie ciasno na polanie. Na jeden krokus przypada średnio 23 i 1/3 turysty.
Awatar użytkownika
Iva

Postautor: Iva » 2013-12-16, 10:38

W tygodniu będzie mi niestety ciężko. W weekend nie muszę się o urlop prosić. Ale za to pobiegnę na krokusy zaraz jak z autobusu wysiądę, z nadzieją, że ludzie będą jeszcze spać :lol
Awatar użytkownika
Basia Z.

Postautor: Basia Z. » 2013-12-16, 10:55

Iva pisze:W tygodniu będzie mi niestety ciężko. W weekend nie muszę się o urlop prosić. Ale za to pobiegnę na krokusy zaraz jak z autobusu wysiądę, z nadzieją, że ludzie będą jeszcze spać :lol

Oni śpią w schronisku i na Polanie Chochołowskiej są o świcie.
Moje obserwacje z czterech ostatnich lat.

A tak wygląda Polana Chochołowska:

Obrazek

Niemniej do obserwacji krokusów bez tłumów polecam inne miejsce, chociażby na przykład Halę Kopieniec.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2013-12-16, 11:13

Iva pisze:Dziękuję za uwagę i przepraszam za zakłócanie spokoju.

Mogło być gorzej. Pisz dalej.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
Iva

Postautor: Iva » 2013-12-16, 13:30

Ja mam tylko takie skąpane w deszczu ;) i już same resztki.

Obrazek

Dobromił pisze:Mogło być gorzej. Pisz dalej.

Starałam się nie przynudzać. Nie wiem czy powinnam jeszcze coś pisać, ale skoro nalegasz :P (poczekam jednak na jakieś natchnienie).
Awatar użytkownika
Tępy dyszel

Postautor: Tępy dyszel » 2013-12-16, 19:02

Zdjęcie nr 8 (i nie tylko) z gatunku tych do ,,ściągnięcia" na tapetę pulpitu.

Ten mix. zimy z jesienią w maju... Hmmm, może ,,trzeba" w ,,Tatary" już w maju ,,uderzać" a nie w czerwcu ?

Ps. Używałaś ,,raków" ? Ze zdjęć wynika, że ścieżka raczej czysta.....
Awatar użytkownika
Iva

Postautor: Iva » 2013-12-16, 21:57

Fajnie, że zdjęcia się podobają :-) Pamiętam, że najbardziej byłam zachwycona chmurkami. Trafiałam na różne w Tatrach, ale te po prostu mnie urzekły. Raków nie miałam, na szlaku było bardzo czyściutko, poza nielicznymi fragmentami (zdjęcie gdzie siedzę na śniegu). No i było bardzo ciepło, wiaterek delikatny. Na pewno warto wybrać się w Tatry już w maju, chociażby w Zachodnie. Nie wiem jakie warunki były wówczas w Wysokich, ale chyba też nie takie złe (z tego co pamiętam ze wspomnień znajomych) ;)
vertigo

Postautor: vertigo » 2013-12-17, 12:50

Tępy Dyszel pisze:Zdjęcie nr 8 (i nie tylko) z gatunku tych do ,,ściągnięcia" na tapetę pulpitu.

Raczej dwa ostatnie w sam raz na pulpit ;)
Awatar użytkownika
Iva

Postautor: Iva » 2013-12-17, 13:03

vertigo pisze:Raczej dwa ostatnie w sam raz na pulpit ;)

;)
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2013-12-17, 13:46

Jedno gwizdnąłem już na naszego fb.