Totalny luz na Kończystym i Trzydniowiańskim...;) maj 2012
Totalny luz na Kończystym i Trzydniowiańskim...;) maj 2012
Pogoda za oknem nie nastraja mnie optymistycznie. Brak słońca sprawia, że popadam w melancholię. W takich chwilach oglądam zdjęcia z Tatr. I mimo że za nimi tęsknię, to jednak wspomnienia wywołują uśmiech na mojej twarzy. Dziś otworzyłam plik zatytułowany "Tatry maj 2012". A tam... same perełeczki Zdjęcia krokusów, szczytowanie na Kończystym i Trzydniowiańskim, Nosal, Kopieniec, leżakowanie na Hali Stoły. Ech... Wiosna na całego. Śniegu tyle "co kot napłakał". To jedne z moich ulubionych zdjęć. Wszystkiego nie da się opisać. Z każdym dniem mam bardzo miłe wspomnienia.
Kiedyś obiecałam, że pomęczę Was wspomnieniami (póki nigdzie się nie wybiorę), więc słowa dotrzymuję Wybieram więc dziś dzień najbardziej "stadny" Sobota i wędrówka na Trzydniowiański i Kończysty z Basią i Tomkiem, Anią, Mariuszem, Piotrkiem i Magdą.
Spóźnieni, zaspani docieramy do wylotu Chochołowskiej "partiami". Z Anią tłuczemy się busem z dworca i czekamy 40 minut na resztę towarzystwa, która dociera samochodem. Byłyśmy pewne, że oni na nas poczekają. Na szczęście zjawiają się tuż przed odjazdem ciuchci, więc wszyscy się w nią ładujemy, żeby nadrobić te kilka minut, które jesteśmy w plecy.
Tak właściwie to już nie pamiętam po kolei co działo się tego dnia, więc dużo pisać nie będę. W każdym razie było dużo nowych znajomości, luzu, śmiechu, wygłupów, ale także i refleksji. Nastała moda na amarantowy Nie zabrakło krokusowego szaleństwa, siostry Wandy i kilku innych zabawnych sytuacji.
Nie mam chyba więcej natchnienia, więc czas na zdjęcia.
Na dobry początek krokusy
Tomasz i jego harem
I na zakończenie krokusy
I mały bonus... Iva brunetka
Dziękuję za uwagę i przepraszam za zakłócanie spokoju.
Kiedyś obiecałam, że pomęczę Was wspomnieniami (póki nigdzie się nie wybiorę), więc słowa dotrzymuję Wybieram więc dziś dzień najbardziej "stadny" Sobota i wędrówka na Trzydniowiański i Kończysty z Basią i Tomkiem, Anią, Mariuszem, Piotrkiem i Magdą.
Spóźnieni, zaspani docieramy do wylotu Chochołowskiej "partiami". Z Anią tłuczemy się busem z dworca i czekamy 40 minut na resztę towarzystwa, która dociera samochodem. Byłyśmy pewne, że oni na nas poczekają. Na szczęście zjawiają się tuż przed odjazdem ciuchci, więc wszyscy się w nią ładujemy, żeby nadrobić te kilka minut, które jesteśmy w plecy.
Tak właściwie to już nie pamiętam po kolei co działo się tego dnia, więc dużo pisać nie będę. W każdym razie było dużo nowych znajomości, luzu, śmiechu, wygłupów, ale także i refleksji. Nastała moda na amarantowy Nie zabrakło krokusowego szaleństwa, siostry Wandy i kilku innych zabawnych sytuacji.
Nie mam chyba więcej natchnienia, więc czas na zdjęcia.
Na dobry początek krokusy
Tomasz i jego harem
I na zakończenie krokusy
I mały bonus... Iva brunetka
Dziękuję za uwagę i przepraszam za zakłócanie spokoju.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Iva, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
sokół pisze:A krokusy zwykle najładniejsze są w kwietniu.
W 2014 na pewno będzie krokusowe szaleństwo, choćbym miała jechać na noc z piątku na sobotę i zaraz w niedziele wracać. Krokusów na pewno nie odpuszczę!
sokół pisze:Daj jeszcze jakieś wspomnienia, fajnie coś takiego pooglądać i poczytać.
A pomęczę Was jeszcze za jakiś czas
Piotrek pisze:Maj ale i tak więcej śniegu niż teraz w grudniu na Leskowcu-co Sprocket pokazał
Czyli trafiłaś w sam raz ta relacją
Ha! Ja to się jednak potrafię wstrzelić
nes_ska pisze: Ja na Kończystym i Trzydniowiańskim byłam w lecie, w pełnym słońcu i na zielono
Słońce było (stąd okulary przeciwsłoneczne) No w lecie tam była jakoś w 2011, gdy wracałam ze Starorobociańskiego. Ech, tam zawsze pięknie. Wybrałabym się jeszcze zimą i jesienią
Iva pisze:W tygodniu będzie mi niestety ciężko. W weekend nie muszę się o urlop prosić. Ale za to pobiegnę na krokusy zaraz jak z autobusu wysiądę, z nadzieją, że ludzie będą jeszcze spać
Oni śpią w schronisku i na Polanie Chochołowskiej są o świcie.
Moje obserwacje z czterech ostatnich lat.
A tak wygląda Polana Chochołowska:
Niemniej do obserwacji krokusów bez tłumów polecam inne miejsce, chociażby na przykład Halę Kopieniec.
Iva pisze:Dziękuję za uwagę i przepraszam za zakłócanie spokoju.
Mogło być gorzej. Pisz dalej.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Ja mam tylko takie skąpane w deszczu i już same resztki.
Starałam się nie przynudzać. Nie wiem czy powinnam jeszcze coś pisać, ale skoro nalegasz (poczekam jednak na jakieś natchnienie).
Dobromił pisze:Mogło być gorzej. Pisz dalej.
Starałam się nie przynudzać. Nie wiem czy powinnam jeszcze coś pisać, ale skoro nalegasz (poczekam jednak na jakieś natchnienie).
- Tępy dyszel
Fajnie, że zdjęcia się podobają Pamiętam, że najbardziej byłam zachwycona chmurkami. Trafiałam na różne w Tatrach, ale te po prostu mnie urzekły. Raków nie miałam, na szlaku było bardzo czyściutko, poza nielicznymi fragmentami (zdjęcie gdzie siedzę na śniegu). No i było bardzo ciepło, wiaterek delikatny. Na pewno warto wybrać się w Tatry już w maju, chociażby w Zachodnie. Nie wiem jakie warunki były wówczas w Wysokich, ale chyba też nie takie złe (z tego co pamiętam ze wspomnień znajomych)