Nie klikajmy w byle co

Tutaj znajdziecie tematy nie związane z górami, coś o muzyce, filmach, sporcie, polityce i czymkolwiek innym...
Mirek

Postautor: Mirek » 2015-11-30, 10:18

ceper pisze:
Mirek pisze:ja byle komu nie podaję swojego numeru
Czuję się zaszczycony, to miód na moje serce :)
Bo tego kogoś czela zjebka że byle komu podaje mój numer. :dev
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-11-30, 10:21

Mirek pisze:ceper napisał/a:
Mirek napisał/a:
ja byle komu nie podaję swojego numeru
Czuję się zaszczycony, to miód na moje serce :)
Bo tego kogoś czela zjebka że byle komu podaje mój numer. :dev
Spokojnie, od miejscowych trzymam się z dala :)
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Mirek

Postautor: Mirek » 2015-11-30, 10:22

Powiem ci jedno,czarną dupę masz a nie mój numer. :haha :haha :haha :haha :haha :haha A co rozumiesz przez pojęcie miejscowi?
Ostatnio zmieniony 2015-11-30, 10:25 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-11-30, 10:26

Mirek pisze:Powiem ci jedno,czarną dupę masz a nie mój numer. :haha :haha :haha :haha :haha :haha
Masz rację, bo przez wiele lat wystawiałem goły tyłek w pracy i służył on za dmuchawę, taki ekologiczny i ekonomiczny zamiennik, przede wszystkim bezpieczny, bo nie iskrzyło, inaczej mogło być wielkie bum (metan) :)
Ostatnio zmieniony 2015-11-30, 10:26 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/

Mirek

Postautor: Mirek » 2015-11-30, 10:28

A co rozumiesz przez pojęcie miejscowi?.
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-11-30, 10:31

Mirek pisze:A co rozumiesz przez pojęcie miejscowi?.
Użyj narządu do myślenia (jeśli masz inny niż do roboty) i poszperaj na tym forum. Jeśli przez godzinę nie dasz rady odnaleźć, to użyj przycisku "Szukaj" (nie myl z językiem czeskim) i może to pomoże :)

Mirek

Postautor: Mirek » 2015-11-30, 10:34

Nie chce mi się szukać,szkoda czasu,dobra dość tej zabawy,zrobiła sie nudna, czas iść sprawdzić czy Dębowe nadal jest Mocne. .narka
laynn

Postautor: laynn » 2015-11-30, 15:28

Ile kosztuje minuta do Iraku to można sprawdzić. Ciekawi mnie czy ta kwota nie będzie większa w razie oddzwonienia na ten konkretny nr.
Awatar użytkownika
Tępy dyszel

Postautor: Tępy dyszel » 2015-11-30, 18:27

ceper pisze:W odbiorze połączenia niczym się nie ryzykuje

Bardzo mocno wątpliwe. Sam kiedyś odebrałem połączenie typu ,,nr prywatny" i ,,wcięło" mi prawie 30 zł z konta (nr przedpłacony).
Od tego czasu nie odbieram nr ukrytych:
1. Primo - na pewno nie będzie to nikt z rodziny ani z pracy więc uznam, że połączenie z nr zastrzeżonego za nieważne,
2. Secundo - banki (jeśli dzwonią) z ofertą lokat czy innych usług, robią to (w moim przypadku) ze stacjonarnego numeru, oczywiście widocznego na wyświetlaczu. Podobnie jak ubezpieczyciel samochodu i mieszkania czy usług internetowych (telewizora z własnej woli - nie posiadam).

Połączeń od telemarketerów innego rodzaju, nie otrzymuję od kilku miesięcy..... :o-o
Ostatnio zmieniony 2015-11-30, 18:28 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-11-30, 18:39

Tępy dyszel pisze:Bardzo mocno wątpliwe. Sam kiedyś odebrałem połączenie typu ,,nr prywatny" i ,,wcięło" mi prawie 30 zł z konta (nr przedpłacony).
Od tego czasu nie odbieram nr ukrytych:
1. Primo - na pewno nie będzie to nikt z rodziny ani z pracy więc uznam, że połączenie z nr zastrzeżonego za nieważne,
2. Secundo - banki (jeśli dzwonią) z ofertą lokat czy innych usług, robią to ze stacjonarnego numeru. Podobnie jak ubezpieczyciel samochodu i mieszkania czy usług internetowych (telewizora z własnej woli - nie posiadam).
Istnieje możliwość rozmowy na koszt odbiorcy, ale odbierając taką rozmowę na wstępie adresat jest o tym informowany. Szanowny bonzo, na koncie wystarczy mieć 5 zeta, po cóż szaleć i kusić los :)
primo: żona może zrobić żart z #31#nr_tel lub jak ja do miejscowego emeryta :)
secundo: w większości stacjonarne, ale też z komórkowych; z drugiej strony ciężko rozszyfrować komórkę/stacjonarny przy obecnym bałaganie (numery komórkowe rozpoczynające się na 50, 51, 53, 57, 60, 66, 69, 72, 73, 78, 79, 88)