Białe Karpaty - Vršatské bradlá
- sprocket73
- Kontakt:
Białe Karpaty - Vršatské bradlá
Na końcówkę urlopu udało mi się wyszukać kolejną słowacką perełkę.
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji
Serdecznie zapraszam do obejrzenia i przeczytania fotorelacji
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
Jak sobie pomyślę jakie zdjęcia nocne robi Robert J to aż mi głupio pokazywać własne.
No ale tutaj jako tako oddają klimat.
Juniora zabieramy tylko na takie jednodniówki, bo to pies mojej mamy. Natomiast Tobi to praktycznie pełnoprawny członek rodziny i fajnie jest z nim na urlopie. A że wyrósł z niego supermen... powiem tylko - moja krew
Nocleg wg oficjalnego cennika to 40 euro za pokój 2 -osobowy + 5 euro za psa, czyli 45 euro za 1 noc dla naszej trójki, wychodziło 180 euro za 4 noce, które chcieliśmy tam spędzić. Zaproponowałem pani szefowej równo 100 euro, w końcu stanęło na 120. Czyli po 30 za noc. Nigdy tak dużo jeszcze na Słowacji nie płaciłem, ale też nigdy nie spałem w czymś co nazywa się hotel.
No ale tutaj jako tako oddają klimat.
Juniora zabieramy tylko na takie jednodniówki, bo to pies mojej mamy. Natomiast Tobi to praktycznie pełnoprawny członek rodziny i fajnie jest z nim na urlopie. A że wyrósł z niego supermen... powiem tylko - moja krew
Nocleg wg oficjalnego cennika to 40 euro za pokój 2 -osobowy + 5 euro za psa, czyli 45 euro za 1 noc dla naszej trójki, wychodziło 180 euro za 4 noce, które chcieliśmy tam spędzić. Zaproponowałem pani szefowej równo 100 euro, w końcu stanęło na 120. Czyli po 30 za noc. Nigdy tak dużo jeszcze na Słowacji nie płaciłem, ale też nigdy nie spałem w czymś co nazywa się hotel.
SPROCKET
30 za pokój, hmm... mój limit to maksymalnie 10 euro na osobę, ale raz płaciłem w Czechach mniej więcej Twoją stawkę, bo była już 22-ga wieczorem. Z całkiem smacznym śniadaniem.
raz spałem w Czechach - tyle że miał jedną * i de facto była to ubytovna ;0
sprocket73 pisze:ale też nigdy nie spałem w czymś co nazywa się hotel.
raz spałem w Czechach - tyle że miał jedną * i de facto była to ubytovna ;0
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
- sprocket73
- Kontakt:
Pudelek pisze:mój limit to maksymalnie 10 euro na osobę
czyli zmieściłem się w limicie licząc Tobiego jako osobę
laynn pisze:trochę wariat jesteś
dziękuję
SPROCKET
- sprocket73
- Kontakt:
Tylko jedna miejscówka jest oficjalnie dostępna - szczyt Chmeľová. Prowadzi tam żółty szlak od Chmeľová sedlo. Jest stromy, ale całkowicie bezpieczny.
Prawdę mówiąc wolę jak nie ma w takie miejsca szlaków, bo gdyby były, to pewnie wyglądałoby to tak jak u nas Wysoka w Małych Pieninach - wszędzie pełno paskudnych metalowych barierek i schodków.
Prawdę mówiąc wolę jak nie ma w takie miejsca szlaków, bo gdyby były, to pewnie wyglądałoby to tak jak u nas Wysoka w Małych Pieninach - wszędzie pełno paskudnych metalowych barierek i schodków.
SPROCKET
sprocket73 pisze:laynn napisał/a:
trochę wariat jesteś
dziękuję
A tam "trochę"
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- sprocket73
- Kontakt:
Hmm... dlaczego śmigający po tatrzańskich turniach uważają, że wyjść na większy kamień porośnięty trawką to wariactwo ?
SPROCKET
Ja tam nie śmigam. Chodzę dostojnie jak na wiek przystało. A wariat ( pozytywny ) jesteś ogólnie
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Mi na widok jaskółki taki wniosek się nasunął. Ale pozytywny wariat.
Kiedyś rodzice zciągali mnie ze skałek w Niegowonicach (miałem z 16lat, buty zwykłe, a wlazłem tam, gdzie wchodzili spinacze - coś ala wyczyn Urwisa), dziś na widok tych "grani" zrobiło mi się, hm ostro, ale też bym pewnie wszedł tam...
Kiedyś rodzice zciągali mnie ze skałek w Niegowonicach (miałem z 16lat, buty zwykłe, a wlazłem tam, gdzie wchodzili spinacze - coś ala wyczyn Urwisa), dziś na widok tych "grani" zrobiło mi się, hm ostro, ale też bym pewnie wszedł tam...
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:A wariat ( pozytywny ) jesteś ogólnie
laynn pisze:Ale pozytywny wariat.
nawet nie pomyślałem, że mogłoby chodzić o inny sens...
SPROCKET
Pudelek pisze:raz spałem w Czechach - tyle że miał jedną * i de facto była to ubytovna ;0
jeszcze nigdy nie trafilam na hotel oznaczony jedna gwiazdka! a szkoda bo pewnie by mnie to zachecilo do blizszego zapoznania sie z jego oferta
laynn pisze:miałem z 16lat, buty zwykłe, a wlazłem tam, gdzie wchodzili spinacze - coś ala wyczyn Urwisa)
ale rozumiem ze zakonczenie wyczynu bylo inne?
Nigdy wczesniej nie slyszalam o tych Bialych Karpatach! a dywany z zielonych lisci jakies takie nieziemskie!
Szklaneczka białego wina kosztowała w knajpie 60 centów, czyli 2,5 zł. A wystarczyła szklaneczka, żeby poczuć się dobrze
czasem szklaneczka wystarczy! np . taka
ale jaja! "o psie ktory chodzil po drabinie"!! a zawsze mialam nadzieje ze przed wilkiem mozna sie schronic na drzewie... a tu widze ze niekoniecznie...
Ścieżka prowadzi przez łany dzikiej mięty - co za zapach.
ojoj, ale by byla herbata na wieczor!
Ostatnio zmieniony 2015-08-25, 11:29 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:jeszcze nigdy nie trafilam na hotel oznaczony jedna gwiazdka! a szkoda bo pewnie by mnie to zachecilo do blizszego zapoznania sie z jego oferta
podejrzewam, że mógłby Ci się spodobać
Trafiłiliśmy na niego przypadek, przy drodze. Pokoje jak to w czeskiej ubytovni, kible na korytarzu z popielniczkami (w ogóle wszędzie waliło fajkami), na dole spelunka. Tylko cena nie najniższa jak na takie miejsce, bo z 280 koron.
Jest też taki hotel w Opolu z jedną *, ale tam to raczej zupełnie inny klimat...
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!