Długo po Luboniu nie odpoczywamy. Pomysł szybkiej akcji tak nam się spodobał, że dnia następnego znów atakujemy. Tym razem nacieramy pod Czarny Groń, żółtym na Łamaną Skałę, dalej na Potrójną i po popasie czarniutkim z powrotem na parking.
Jest dobrze. Mokro. Nie ma patelni. Do czasu. Pojawia się ok.11 i nie puszcza. Ukrop okrutny. Ale jest forma, są chęci i cola w plecaku. Wystarczy.
Szlak najpierw łagodny, ale rozkręca się uczciwie. Na Łamanej mały popas, ale kobita ucieka czym prędzej, więc i na mnie pora..
Widoków szałowych brak. Raczej wygląda to na podziwianie Beskidu Małego z perspektywy Beskidu Małego.
Na Potrójnej miła pogawędka z Anią, do tego dla uprawnionej piwo, dla nieuprawnionego kawucha robotnicza.
Dalej w miłych okolicznościach przyrody (nie licząc psów, które albo mijamy szerokim łukiem, albo traktujemy bardziej bezpośrednio) podążamy w stronę lasu, tudzież lasem.
Nagle szok. Okazało się, że dzień wczorajszy odcisnął piętno nie tylko na mnie, ale przede wszystkim na biednej wystraszonej sarnie, która w szale ucieczki spod Lubonia przed moim nadlatującym cielskiem dotarła aż pod Potrójną. Jej przerażenie ustąpiło miejsca zdziwieniu na widok swojego prześladowcy.
Dalej już bez ekscesów. Milutko, fajniutko.
Szybka Potrójna - 17.07.2015
Szybka Potrójna - 17.07.2015
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
Re: Szybka Potrójna - 17.07.2015
bton1 pisze:Jej przerażenie ustąpiło miejsca zdziwieniu na widok swojego prześladowcy.
To siostra musiała na własne oczy sprawdzić, bo po lesie poszły ploty, że ufoki grasują;)
Darecki, miałem jakieś 6h do dyspozycji łącznie z przejazdami..
Do tego, jak słusznie skonstatował kolega Tomasz - alkomobilność miałem wybitnie niewybitną.
Ale co się odwlecze..no tak..jestem krewny flaszkę
Do tego, jak słusznie skonstatował kolega Tomasz - alkomobilność miałem wybitnie niewybitną.
Ale co się odwlecze..no tak..jestem krewny flaszkę
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.