Moje Tatry
Moje Tatry
Świnica nie świnia 1-2.03.2014
Około 14:40 wylądowaliśmy w Zakopanem.
Lubię patrzeć na Giewont;)
http://www.youtube.com/watch?v=qcQwbRZJlec
Ty który wchodzisz żegnaj się z nadzieją.
Nisko śniegu brak.
Wyżej już lepiej. (Nocleg w Murowańcu)
Świat się budzi ze snu.
Para znajomych idących od Kasprowego;)
W drodze na Liliowe.
Tatry Zachodnie
Liptowskie Kopy
Tatry Wysokie
Kasprowy z Babią
Skrajna Turnia mnie skusiła;)
Blisko coraz bliżej.
To pierwszy zimowy szczyt Darka w Tatrach, On już jest spełniony, więc nawet nie naciskam, ja jeszcze potrzebuję odwiedzić wierzchołek główny.
(Zimowy wariant wejścia na Świnicę wyprowadza nas na wierzchołek „taternicki”, latem niedostępny dla masowej turystyki)
Tyle ile liny starczyło z asekuracją a dalej na żywca.
Wolałbym żeby skały były bardziej oblepione śniegiem, byłoby przynajmniej gdzie rak wbić.
Na jednej z płyt nie czułem się za pewnie, więc usiadłem na niej okrakiem i przesuwałem tyłek ze dwa metry;)
I oto Ona.
Od drugiej strony
Tego dnia na szczycie niestety nie byliśmy sami, nie byliśmy nawet pierwsi, ale przynajmniej udało mi się założyć pierwszy ślad pomiędzy wierzchołkiem „taternickim” a głównym.
Pogoda sprzyjała, więc Świnica cieszyła się w tym okresie wyjątkową popularnością;)
Tutaj adepci sztuki taternickiej uczą się zakładać grzyby.
Darek uwierzył, że ten nawis nie spadnie nam na głowę i wróciliśmy na skróty;)
Świnica podzieliła się z nami wszystkim co ma najlepsze.
Około 14:40 wylądowaliśmy w Zakopanem.
Lubię patrzeć na Giewont;)
http://www.youtube.com/watch?v=qcQwbRZJlec
Ty który wchodzisz żegnaj się z nadzieją.
Nisko śniegu brak.
Wyżej już lepiej. (Nocleg w Murowańcu)
Świat się budzi ze snu.
Para znajomych idących od Kasprowego;)
W drodze na Liliowe.
Tatry Zachodnie
Liptowskie Kopy
Tatry Wysokie
Kasprowy z Babią
Skrajna Turnia mnie skusiła;)
Blisko coraz bliżej.
To pierwszy zimowy szczyt Darka w Tatrach, On już jest spełniony, więc nawet nie naciskam, ja jeszcze potrzebuję odwiedzić wierzchołek główny.
(Zimowy wariant wejścia na Świnicę wyprowadza nas na wierzchołek „taternicki”, latem niedostępny dla masowej turystyki)
Tyle ile liny starczyło z asekuracją a dalej na żywca.
Wolałbym żeby skały były bardziej oblepione śniegiem, byłoby przynajmniej gdzie rak wbić.
Na jednej z płyt nie czułem się za pewnie, więc usiadłem na niej okrakiem i przesuwałem tyłek ze dwa metry;)
I oto Ona.
Od drugiej strony
Tego dnia na szczycie niestety nie byliśmy sami, nie byliśmy nawet pierwsi, ale przynajmniej udało mi się założyć pierwszy ślad pomiędzy wierzchołkiem „taternickim” a głównym.
Pogoda sprzyjała, więc Świnica cieszyła się w tym okresie wyjątkową popularnością;)
Tutaj adepci sztuki taternickiej uczą się zakładać grzyby.
Darek uwierzył, że ten nawis nie spadnie nam na głowę i wróciliśmy na skróty;)
Świnica podzieliła się z nami wszystkim co ma najlepsze.
Ostatnio zmieniony 2015-08-25, 01:14 przez Vlado, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja jeszcze się nie przekonałam do tatrzańskiej zimy Znając mnie pewnie bym się zgubiła, ewentualnie zgubiła raka. Albo coś innego, co wydaje się być pożyteczne.
Ale zdjęcia pooglądać lubię Nie poczułam wprawdzie tego chłodu, o którym mówi Piotrek, ale Tatry zimą prezentują się pięknie
Ale zdjęcia pooglądać lubię Nie poczułam wprawdzie tego chłodu, o którym mówi Piotrek, ale Tatry zimą prezentują się pięknie
Jestem tu gdzie stoję, ale jeśli się ruszę, to mogę się zgubić.
Precz ze śniegiem! Precz z zimowymi szczytami! Tatry zimą dla zwierząt!
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
bton1 pisze:Aleś suchara odgrzebał Vlado.
Nic nie chcę sugerować ale 8-9.III.2014 byłem w Murowańcu
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Piotrek pisze:Zimowa relacja w sam raz na ochłodę
A może jakiś zimowy zlocik w Tatrach?nes_ska pisze:Ja jeszcze się nie przekonałam do tatrzańskiej zimy
suchary to dopiero odgrzebię, ale od czegoś trzeba było zacząćbton1 pisze:Aleś suchara odgrzebał
ooo znalazłemDobromił pisze:Nic nie chcę sugerować ale 8-9.III.2014 byłem w Murowańcu
stalismy-sie-turystami-etosowymi-i-ekologicznymi-vt1117.htm
A Twojej chyba nie ma?;)bton1 pisze:A ja 9-10.III.2013 w Moku
Ostatnio zmieniony 2015-06-17, 12:18 przez Vlado, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć.
Jak zwykle poziom wysoki . Gdyby nie ten ziąb za oknem to pewnie ciut lepiej bym odebrał tę relację
Super zdjęcie z Babią i fajny ten nawis , no ja to bym z duuużą nieśmiałością raczej
Fakt ,że śnieg daje inne możliwości chodzenia po górach , zdarzyło mi się to około 10 razy , ale ... chyba jednak wolę bez śniegu .
Jak zwykle poziom wysoki . Gdyby nie ten ziąb za oknem to pewnie ciut lepiej bym odebrał tę relację
Super zdjęcie z Babią i fajny ten nawis , no ja to bym z duuużą nieśmiałością raczej
Fakt ,że śnieg daje inne możliwości chodzenia po górach , zdarzyło mi się to około 10 razy , ale ... chyba jednak wolę bez śniegu .