Do Teściowej

Relacje pozagórskie z Polski.
Awatar użytkownika
sokół

Do Teściowej

Postautor: sokół » 2015-03-23, 10:43

Pojechaliśmy sobie nad morze. Z przygodami. Za Bełchatowem urwało mi wąż chłodzenia, pewnie klątwa Cepra, trzy godziny grzebania w silniku, a potem wieczne odpowietrzanie układu, co skutkowało jazdą na autostradzie z zawrotną prędkością i ponad dziesięć godzin na dupie.

W porcie nic ciekawego nie było, ale na Babich Dołach jest dużo lepiej. Nawet mi się podobało.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drugiego dnia (w sumie trzeciego) było sztormowo i wietrznie, więc sobie poszedłem na plażę, było fajnie, ale wytrzymałem pięć minut, tak wiało.

Obrazek

Obrazek

Za to wczoraj było sielankowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podglądałem sobie na koniec z balkonu Hel

Obrazek

I Juratę.

Obrazek

A na koniec, gdy schodziłem zanieść bagaże do auta, spotkałem Janusza.

Obrazek

Janusz nie był mną zainteresowany, wolał kartofle z worka na śmieci od Heńka.

Obrazek

Powrót już bez przygód, sześć godzin z hakiem i Bytom.

Fajnie czasem walnąć sobie taką odmianę, ale mimo wszystko wolę góry.
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2015-03-23, 10:45

Jako wybitny fachowiec od Bałtyku ( byłem raz w okolicy ) stwierdzam, że piękne zdjęcia cyknełeś.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-03-23, 10:59

sokół pisze: Za Bełchatowem urwało mi wąż chłodzenia, pewnie klątwa Cepra, trzy godziny grzebania w silniku
Ja popędziłbym bursztynową a'la wolności autostradą, w znacznej część i tak zwaną gierkówką :) Ciesz się, że tylko przez chwilę myślałem, którędy będziesz jechał nad morze (nie sprecyzowałeś wcześniej okolicy, czy to Hel, czy Świnoujście).
Ciesz się, że nie myślałem odrobinę dłużej :)
A gdzie molo, rejs Gdynia-Hel-Gdynia, plażowanie i kąpiel w zatoce (lub odrobinę dalej w morzu)? W górach trochę dajesz z siebie, a tu taka (...)
O przepraszam, z pewnością teściowa powiedziała stop i kochany zięć nie mógł odmówić ;)
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
Tępy dyszel

Postautor: Tępy dyszel » 2015-03-23, 17:25

sokół pisze:A na koniec, gdy schodziłem zanieść bagaże do auta, spotkałem Janusza.

Świetny ten dzik Janusz. To jeden z moich idoli.

sokół pisze:Janusz nie był mną zainteresowany, wolał kartofle z worka na śmieci od Heńka.

Janusz preferuje kanapki. Od Mariusza i Andrzeja.

Tak przy okazji - powiadomiłeś Janusza, że wymieniłeś go z imienia w tej relacji ?

Poza tym, gdzie są jeże ?
Bałtyk wessał ?
Ostatnio zmieniony 2015-03-23, 17:26 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2015-03-23, 23:14

jeże pojechały w liczbie siedem, w tym jeden (ten co zawsze, najważniejszy) był wszędzie, nawet wpadł do wody

Ceper, jechałem gierkówką, wąż strzelił za zjazdem na Bełchatów. :-)
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-03-23, 23:26

sokół pisze:urwało mi wąż chłodzenia
To nie wozisz ze sobą zapasowej gumy (rozmiar afrykański) na wszelakie i nieprzewidziane okoliczności, można naciągnąć i jechać dalej ;)
Mogłeś też przedzwonić, mam tu taką aparaturę z wężykami (coś trochę paruje, potem się skrapla przy termometrze), więc przyjechałbym z odsieczą.
A na Bełchatów są 2 zjazdy: obok Kamieńska (widać z dala wiatraki) oraz Piotrkowa Tryb.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/

Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2015-03-24, 08:27

Tępy dyszel pisze:Tak przy okazji - powiadomiłeś Janusza, że wymieniłeś go z imienia w tej relacji ?

Panda powiadomi. Ona jest czujna.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :

- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum

- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi

- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
Iva

Postautor: Iva » 2015-03-24, 11:29

sokół pisze:Drugiego dnia (w sumie trzeciego) było sztormowo i wietrznie, więc sobie poszedłem na plażę, było fajnie, ale wytrzymałem pięć minut, tak wiało.

Ale zdjęcia morza zacnie wyszły ;)
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2015-03-27, 23:07

Ło matko, nad morzem nie byłem od czasów ...krótko poharcerskich :rol .Czyli dawno .
Teraz tylko czekam, kiedy dzieciarnia mi zacznie suszyć głowę o wakacjach nad morzem, bo koleżanki były.

Fajne ujęcia z falochronami.
laynn

Postautor: laynn » 2015-03-28, 08:17

Ja zawsze chciałem zobaczyć te torpedownie. Fajne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Malgo Klapković

Postautor: Malgo Klapković » 2015-03-28, 22:40

Moim zdaniem nad morzem jest całkiem ładnie, ale to wyjazd na max. 3-4 dni, pozwiedzanie co ciekawszych miejsc i już nie ma co robić ;) Mi bardzo podoba się Gdynia Orłowo.
laynn

Postautor: laynn » 2015-03-29, 09:47

Małgo są fajne miejsca, gdzie nudzić się nie da.
Ot parę lat temu z lubą pojechaliśmy do Władysławowa. Do Trójmiasta niedaleka podróż (pochodziliśmy po Gdańsku), na Hel pojechaliśmy tandemem, po drodze zwiedziliśmy bunkry, w zasadzie na Helu mało co zwiedzaliśmy ze zmęczenia i zimna.
Takich miejsc pewnie jeszcze sporo jest, a koło wspomnianego Władysławowa, to jeszcze kupa fajnych miejsc zostało do zwiedzenia.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Postautor: Basia Z. » 2015-03-30, 07:55

Malgo Klapković pisze:Moim zdaniem nad morzem jest całkiem ładnie, ale to wyjazd na max. 3-4 dni, pozwiedzanie co ciekawszych miejsc i już nie ma co robić ;) Mi bardzo podoba się Gdynia Orłowo.

Mam dokładnie takie samo zdanie.
Od kilku lat się zbieram do wyjazdu rowerem wzdłuż wybrzeża i mam już na trasie kilka punktów, które koniecznie chciałabym zobaczyć. Inspiracją są między innymi posty Krisa na tym forum :)

Nawet już w tym roku się okazało, że pewne towarzystwo ma podobne plany na emerycki, budżetowy wyjazd od Świnoujścia do Elbląga w drugiej połowie lipca i mogłabym się dołączyć.
Ale niestety (albo "stety") dostałam w tym samym czasie propozycję od "stałego klienta" poprowadzenia kilku wycieczek w Tatry i na Babią Górę i wygrała mamona.
Awatar użytkownika
bton1

Postautor: bton1 » 2015-03-30, 08:08

Zdecydowanie nad Bałtyk tylko na krótko I dla zwiedzania/spacerów. Pierwszy raz byłem w wieku 24 lat :) Był to jeden z trzech wyjazdów jak do tej pory - żaden nie trwał dłużej niż 4 dni, żaden nie odbył się w okresie, gdy walenie I foki wyrzuca na brzeg..
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2015-03-30, 15:49

Nie ciagnelo cie aby zwiedzic torpedownie? znajomi byli kiedys, ponoc skombinowac tylko jakas łodke albo ponton i to wcale nie jest daleko. A miejsce na biwak zacne taka bezludna wyspa! Zbieram sie juz tam od paru lat ale jakos nigdy nie wychodzi po drodze... :rol
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..