16 sierpnia 2013 Tatry Wysokie czyli Wysoka i Ciężki Szczyt

Relacje z Tatr polskich i słowackich.
Awatar użytkownika
Tatrzański urwis

16 sierpnia 2013 Tatry Wysokie czyli Wysoka i Ciężki Szczyt

Postautor: Tatrzański urwis » 2013-08-19, 23:00

Dzień drugi. Wstałem rano i wyruszyłem na podbój dwuwierzchołkowego szczytu czyli Wysokiej , :dev w sumie to nie wiedziałem dokładnie którędy tam się idzie więc wszystko wyszło w praniu ;) . Spotkałem się pod Ciężkim szczytem z pewną Czeszką która zeszła już z Wysokiej i wyjaśniła mi którędy iść. Tylko że oczywiście pomyliłem trochę drogę i zacząłem podejście dosyć stromym żlebem , z początku było jeszcze w miarę , ale później miałem małe problemy i gdyby nie moje żelazne nerwy i zimna krew byłoby ze mną krucho :| . Kiedy wszedłem już na szczyt satysfakcja była ogromna :hur6 . Troszeczkę sobie posiedziałem na szczycie , wpisałem się do zeszyciku i zostawiłem kilka wizytówek naszego poczciwego forum :dev . Później schodząc już nabrałem smaków na Ciężki szczyt który był zaraz obok Wysokiej , i po krótkiej chociaż nie łatwej wspinaczce byłem już na wierzchołku :dev . Kilka zdjęć :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Jeszcze link : https://plus.google.com/photos/10338123 ... 5643291793 :dev
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.
vatteri

Postautor: vatteri » 2013-08-19, 23:17

Urwis z Ciebie, że hej ;) Ciężki - piękny szczyt! Wysoka też, ale trochę mniej. Podziwiam, a jednocześnie z coraz większym niepokojem przyglądam się Twoim poczynaniom. Nie znasz drogi, nie znasz topo, pchasz się na nieoszlakowane szczyty właściwie wbrew rozsądkowi. Ktoś Cię kiedyś powinien porządnie skarcić :D Jeśli zdąży :rol
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2013-08-20, 00:04

vatteri pisze:Jeśli zdąży :rol

...nakręcić filmik :-)

Ok, ok. Nie wnikam w Twój Urwis'ty styl chodzenia, nie moja sprawa :) , interesuje i tak przede wszystkim warstwa wizualna a ta jak widzę robi wrażenie :ok5
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2013-08-20, 08:02

Cóż, chyba trzeba przywyknąć, że Urwis to żywcuje na maksa. Nie wie, jak iść, ale wychodzi do celu. Na szczęscie cały.

Gratuluję Ci.

Aż się boję dnia trzeciego...
Vision

Postautor: Vision » 2013-08-20, 08:14

Ale tutaj bez przesady, na takie wejścia, to tam sprzętu specjalistycznego nie trzeba. Chociaż kask jak wiecznie powtarzam mógłby sobie urwis jednak kupić. No i z tym topo się jednak zapoznać. W sumie wszystkie te szczyty i najłatwiejsze drogi na nie są opisane w 3 tomowym wydaniu: Nieznane Tatry. Zawsze może się przydać, chociaż z tymi opisami różnie bywa, ale pojęcie jakieś jest... ;) Bo tak czy tak idąc gdzieś nie mając żadnego pojęcia o drodze to totalny bezsens wg mnie.
Ostatnio zmieniony 2013-08-20, 08:31 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2013-08-20, 09:39

Vision pisze:Bo tak czy tak idąc gdzieś nie mając żadnego pojęcia o drodze to totalny bezsens wg mnie.

To, kurva przepraszam za wulgaryzm, romantyzm :D

P.s. Nie wiem jak od Ciężkiego ale np od, ogólnie pisząc, Smoczej Przełęczy, na Wysoką wyjdzie się spokojnie bez liny i innego tego typu ustrojstwa. Jam to, nie chwaląc się :) , uczynił ;)
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
tatromaniak

Postautor: tatromaniak » 2013-08-20, 09:43

Janusz skały Ci się dobrze lepią do ciała i oby jak najdłużej !!!

Zastanawiam się tylko że masz takiego farta na tej lewiźnie przy tych pilnowanych szlakach ?
Vision

Postautor: Vision » 2013-08-20, 10:23

Dobromił, chodziło mi o jakiekolwiek świadomość gdzie idę... ;)
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2013-08-20, 10:31

Vision pisze:Dobromił, chodziło mi o jakiekolwiek świadomość gdzie idę... ;)

Panie, wiem :-o
Awatar użytkownika
Tatrzański urwis

Postautor: Tatrzański urwis » 2013-08-20, 19:38

sokół pisze: trzeba przywyknąć, że Urwis to żywcuje na maksa.
Jak się bawić to na całego :P .
Vision pisze:k idąc gdzieś nie mając żadnego pojęcia o drodze to totalny bezsens wg mnie.
sokół pisze:Nie wie, jak iść, ale wychodzi do celu.
Doszedłem do wniosku że cel uświęca środki czyli czy wejdę tędy czy tamtędy to liczy się tylko wejście , oczywiście jeśli będzie to możliwe :dev . Chociaż z tym topo to macie rację , następnym razem lepiej się przygotuje. Kask sobie kupię bo przyda mi się na wrześniowe plany , ale o tym cichosza ;) . To będzie ostra jazda bez trzymanki :dev .
Dobromił pisze: Nie wiem jak od Ciężkiego ale np od, ogólnie pisząc, Smoczej Przełęczy, na Wysoką wyjdzie się spokojnie bez liny i innego tego typu ustrojstwa.
Podrzuciłeś mi pomysł Łukaszu.
tatromaniak pisze:Janusz skały Ci się dobrze lepią do ciała i oby jak najdłużej !!!
One są tak jakby magnetyczne , strasznie mnie pociągają i przyciągają :) .
tatromaniak pisze:Zastanawiam się tylko że masz takiego farta na tej lewiźnie przy tych pilnowanych szlakach ?
Ja wiem czy mam farta :rol , po prostu mi to jakoś wychodzi i tyle.
Vision pisze:chodziło mi o jakiekolwiek świadomość gdzie idę...
To jest taki dreszczyk podniecenia Robercie taka niepewność z początku , później już jest lepiej.
Ostatnio zmieniony 2013-08-20, 19:38 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2013-08-21, 08:29

Tatrzański urwis pisze:Podrzuciłeś mi pomysł Łukaszu.

Tylko nie pomyl Wysokiej z Siarkanem tak jak ja pomyłiłem Siarkańską Przełęcz ze Smoczą Przełęczą :D
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :

- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum

- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi

- za relację przypisaną do niewłaściwego działu