2015-03-22 Góra Kamieńsk - w poszukiwaniu wiosny

Relacje pozagórskie z Polski.
Awatar użytkownika
ceper

2015-03-22 Góra Kamieńsk - w poszukiwaniu wiosny

Postautor: ceper » 2015-03-23, 09:49

Krótka rowerówka (tylko 56km) na sztuczne wzniesienie /hałda/ Górę Kamieńsk, będące nawyższym wzniesieniem województwa łódzkiego. Dla każdego coś miłego z wiosennej przejażdżki:
były kapliczki i krzyże
Obrazek
bunkry
Obrazek
dużo wody :)
Obrazek
prawdziwy narciarz
Obrazek
panorama na jeziorko i fabrykę obłoków
Obrazek
kilkanaście wiatraków
Obrazek
ognisko
Obrazek
wiosnę odnalazłem dopiero w Bełchatowie wg powiedzenia "czego nie masz w sercu, tego nie znajdziesz w dalekich podróżach" ;)
Obrazek
Więcej zdjęć w galerii
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
Tępy dyszel

Postautor: Tępy dyszel » 2015-03-23, 17:45

ceper pisze:(tylko 56km)

Panie, ja po takim dystansie prowadząc samochód, ledwo żyję....

ceper pisze:fabrykę obłoków

Ładnie się prezentują. Chmury nad jeziorem też z fabryki ? :P

ceper pisze:kilkanaście wiatraków

Sto lat zwrotu z nakładów :P . NPV poniżej dna.

ceper pisze:ognisko

Znów bez zapitki ?

P.S. Jak będziesz na kursie ,,kolizyjnym" z moim ,,łazikowaniem" górskim, to weź kiełbaski. Nieco przyoszczędzę bo bardzo biedny jestem :D
Ostatnio zmieniony 2015-03-23, 17:46 przez Tępy dyszel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vlado

Postautor: Vlado » 2015-03-23, 18:42

Kiedyś dreptałem po tej hałdzie, bardzo urocze miejsce;)
Ale najwyższa jest i tak Fajna Ryba, hałdy się nie liczą :P ;)
Awatar użytkownika
ceper

Postautor: ceper » 2015-03-23, 19:14

Vlado: na Fajnej Rybie nie byłem, chyba to teren zalesiony, wiec żadnych widoków.

Bomba: z tym NPV bym nie przesadzał, bo widząc obracający się wiatrak nawet przy wietrznej pogodzie mam dylemat, czy nie jest on zasilany energią elektryczną, by produkować energię "zieloną", dzięki czemu można handlować certyfikatami (pisałem niecenzuralnie o OZE) - w konsekwencji energia musi podrożeć o 100%.
Zapitek był potem w barze, zawsze po zakończeniu wyprawy (trzeba zaparkować rowery), jak zwykle beze mnie. Chociaż na kilku zdjęciach mam termosy, ale ich zawartości nie sprawdzałem ;)
Zawsze zabieram kanapki, kabanosy czy knopersy, radość napełnia me serce, jeśli mogę współtowarzysza niedoli poczęstować - raz 4 Rosjan dostało po kopersie na dworcu PKP w Jeleniej Górze.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/

Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
Vlado

Postautor: Vlado » 2015-03-24, 18:49

No zalesiona, ale ja lubię las ;)