Pogoda jest iście wiosenna więc warto ją wykorzystać. Postanawiam więc sobie zaaplikować wycieczkę rowerową celem rozpoczęcia sezonu, którego kulminacją będzie tegoroczna „Operacja Dunaj”
Docieram do przeprawy promowej w Zdzieszowicach, rozmawiam trochę z kolegą przewoźnikiem i niebawem niknę w Obszarze Chronionego Krajobrazu „Łęg Zdzieszowicki”. Po drugiej stronie Odry świat staję się trochę inny, bardziej baśniowy, a dywany przebiśniegów potęgują uczucie ukontentowania. Po leśnym spacerze ponownie wsiadam na rower i zmierzam do Poborszowa, skąd odbijam ku Koźlu. Robię krótki objazd po miejscowości, zwiedzam miejsca które pamiętam z edukacji w Żegludze Śródlądowej, następnie podzamcze, pozostałości Reduty na Ostrówku oraz Fort Fryderyka Wilhelma zwany Basztą Montalemberta. Zadowolony z aktywnie spędzonego czasu wracam przez Januszkowice do Zdzieszowic gdzie kończę wycieczkę na kawie u babci składając życzenia z okazji Dnia Kobiet.
https://picasaweb.google.com/1098405150 ... ce08032015
Rowerowo 08.03.2015 - Łęg Zdzieszowicki,Poborszów,Koźle,Zdzi
- ecowarrior
https://picasaweb.google.com/1098405150 ... 7454019122
Aż miło poczytać
Pudelek pisze:fajnie
muszymy się zaś wybrać zusamen na koło ino niy wjam czy przytargać swoje czy mosz jakie w zapasie? bo te moje to ledwo dycho
Aż miło poczytać
Eco!! ile przebisniegow!!!
Wchodziles do srodka tego okraglego fortu? czy za malo desek bylo wyrwanych aby sie wemknac do srodka? Bylam tam pod koniec grudnia i wtedy niestety drzwi byly szczelnie zamkniete.
Wchodziles do srodka tego okraglego fortu? czy za malo desek bylo wyrwanych aby sie wemknac do srodka? Bylam tam pod koniec grudnia i wtedy niestety drzwi byly szczelnie zamkniete.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
- ecowarrior
W niedzielę wieczorem wróciłem z Biesów i Czadów tak więc wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję.
Niech Ci o to nie idzie. Coś se znejdzie - na puklu Cie targać nie byda!
Na ile to możliwe to co roku w tym okresie zaglądam na Łęg
Z drzwi była wyrwana jedna deska więc ciężko się wcisnąć. Poza tym nie wziąłem kłódki do roweru więc szkoda by było gdyby się komuś spodobał...
Pudelek pisze:fajnie
muszymy się zaś wybrać zusamen na koło ino niy wjam czy przytargać swoje czy mosz jakie w zapasie? bo te moje to ledwo dycho
Niech Ci o to nie idzie. Coś se znejdzie - na puklu Cie targać nie byda!
Basia Z. pisze:Piękne te kwiatowe łany.
Na ile to możliwe to co roku w tym okresie zaglądam na Łęg
buba pisze:Wchodziles do srodka tego okraglego fortu? czy za malo desek bylo wyrwanych aby sie wemknac do srodka? Bylam tam pod koniec grudnia i wtedy niestety drzwi byly szczelnie zamkniete.
Z drzwi była wyrwana jedna deska więc ciężko się wcisnąć. Poza tym nie wziąłem kłódki do roweru więc szkoda by było gdyby się komuś spodobał...
Ostatnio zmieniony 2015-03-24, 19:41 przez ecowarrior, łącznie zmieniany 1 raz.
- ecowarrior
nes_ska pisze:ecowarrior pisze:W niedzielę wieczorem wróciłem z Biesów i Czadów
Jesteś zły!
Nieprawda. Drzemią we mnie nieodkryte pokłady dobra
nes_ska pisze:ecowarrior pisze:Na ile to możliwe to co roku w tym okresie zaglądam na Łęg
No, teraz to musi wyglądać coraz piękniej!
W najbliższym czasie sprawdzę