Coldman planuje

Propozycje, zaproszenia i organizacja wspólnych wycieczek i wyjazdów w góry i nie tylko.
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2024-05-20, 17:09

Dobromił pisze:Może Coldmanowi się wydaje, że szczyt Beskid ( 2 012 m ) jest w Beskidach ;)

Skoro nawet Kościelec jest w Beskidach...
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Coldman planuje

Postautor: Coldman » 2024-12-28, 19:40

Takie mam 2 plany na szlaki długodystansowe, które mi piękne się połączą z innymi szlakami, a co najważniejsze dostarczą całkowicie nowych górskich wrażeń.
Nr.1 Tarnów - Wielki Rogacz (200km)
Nr.2 Skrócony Główny Szlak Karpacki czyli Dynów- Ustrzyki Górne. (200km)
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
Dobromił

Postautor: Dobromił » 2024-12-28, 19:47

Pozwiedzaj Tarnów - Polska Perła Renesansu.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-01-15, 21:43

Poznajcie mojego nowego przyjaciela :D Czeka go wiele przygód :)
Obrazek
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
Adrian

Postautor: Adrian » 2025-01-16, 05:40

Czy obejrzałeś już wszystkie odcinki Bushcraftowego o bagpakingu i rowerach ? ;)

Owocnej współpracy Wam życzę :D
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-01-16, 16:03

Ja na rowerze jeździłem jak bushcraftowego nie było. Kiedyś się oglądało kolarstwo, potem kupiłem szose, na którą nakupiłem sakw, które teraz przeniosłem na ten rower :)
Myślę czy zrobić szlak jakiś górski, czy zmierzyć się z nieznanymi regionami :)
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2025-01-16, 17:22

Rower otwiera nowe możliwości niekoniecznie górskie. Jest w Polsce kilka rejonów wymarzonych na kilkudniowe trasy rowerowe: Suwalszczyzna, Kaszuby, Roztocze, Ponidzie, Podlasie. Pomyśl też o Rugii i niemieckim wybrzeżu Bałtyku między Rugią a Świnoujściem.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-01-16, 18:24

Sebastian pisze:Rower otwiera nowe możliwości niekoniecznie górskie. Jest w Polsce kilka rejonów wymarzonych na kilkudniowe trasy rowerowe: Suwalszczyzna, Kaszuby, Roztocze, Ponidzie, Podlasie. Pomyśl też o Rugii i niemieckim wybrzeżu Bałtyku między Rugią a Świnoujściem.

Powiem Ci, że zgadłeś :D Takie sobie niedawno nakreśliłem plany. Wiecie ja na wakacyjny wyjazd potrzebuje prawdziwej przygody, w tamtym roku mi tego zabrakło, było fajnie pod wieloma względami, ale nie było tej magii :D

Obrazek
Awatar użytkownika
opawski1
Kontakt:

Postautor: opawski1 » 2025-01-16, 20:05

Ja tyle lat jeżdżę na rowerze, dość sporo bo i jednego roku ponad 4000 km wykręciłem, ale wszystko wokół komina. Tzn. tak, że rano wyjeżdżam i wieczorem wracam do domu lub niemal codzienne od wiosny do jesieni, krótkie przejażdżki po szkole/studiach, a teraz pracy. 3-4 h, 30-50 km, to głównie moja jazda. Bardzo często, ale mało ;)
Nigdy nie jeździłem na kilkudniowe. Muszę to zmienić :D
Myślę, że skoro chcesz dłuższe, to góry sobie zostaw na chodzenie i wybierz coś nizinnego, taki teren, że z buta byłoby tam nudno chodzić ;)
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2025-01-18, 14:54

Coldman pisze:
Sebastian pisze:Rower otwiera nowe możliwości niekoniecznie górskie. Jest w Polsce kilka rejonów wymarzonych na kilkudniowe trasy rowerowe: Suwalszczyzna, Kaszuby, Roztocze, Ponidzie, Podlasie. Pomyśl też o Rugii i niemieckim wybrzeżu Bałtyku między Rugią a Świnoujściem.

Powiem Ci, że zgadłeś :D Takie sobie niedawno nakreśliłem plany. Wiecie ja na wakacyjny wyjazd potrzebuje prawdziwej przygody, w tamtym roku mi tego zabrakło, było fajnie pod wieloma względami, ale nie było tej magii :D

Obrazek

Green Velo to dobry wybór!
Ja ten szlak robiłam już pięć razy (za każdym razem inny odcinek), został mi jeszcze fragment z Elbląga do Wisztyńca, czyli sama północ, tam, gdzie planujesz jechać.. Bardzo lubię ten szlak, w ogóle to fajne tereny, więc chętnie poczytam, jak Ci tam było.
A że lubisz morze, to polecam też R-10 (Velo Baltica) wzdłuż wybrzeża. Też niezła przygoda, choć nadmorskie miejscowości w wakacje to niekiedy przepychanie się przez deptaki pełne ludzi. I zlewają się te wioski w jedno, bo wszędzie to samo na tych deptakach. Ale i tak warto.
A jak chcesz trochę górsko, to szlak wokół Tatr. Kiedyś może uda mi się go zrobić.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-01-19, 13:27

Wiolcia pisze:
Coldman pisze:

Obrazek

Green Velo to dobry wybór!
Ja ten szlak robiłam już pięć razy (za każdym razem inny odcinek), został mi jeszcze fragment z Elbląga do Wisztyńca, czyli sama północ, tam, gdzie planujesz jechać.. Bardzo lubię ten szlak, w ogóle to fajne tereny, więc chętnie poczytam, jak Ci tam było.
A że lubisz morze, to polecam też R-10 (Velo Baltica) wzdłuż wybrzeża. Też niezła przygoda, choć nadmorskie miejscowości w wakacje to niekiedy przepychanie się przez deptaki pełne ludzi. I zlewają się te wioski w jedno, bo wszędzie to samo na tych deptakach. Ale i tak warto.
A jak chcesz trochę górsko, to szlak wokół Tatr. Kiedyś może uda mi się go zrobić.

R-10 mnie nie interesuje rowerowo, bo ten fragment samochodem robię. Została mi część od Darłowa do Gdańska(Gdańsk i tam dalej mam ogarnięte)
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2025-01-19, 13:41

Serio tyle fragmentów tego szlaku leci główną drogą? Jakoś nie miałam takiego wrażenia, ale może już nie pamiętam.
Ale na pewno już dużo offroadu i ścieżek. Choćby do Piasków.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-01-19, 16:29

Raczej chodziło mi, że jadę wzdłuż wybrzeża samochodem i zwiedzam po drodze wszystko :D A ten szlak to różnie jest poprowadzony, czasem spory kawał od morza.
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2025-01-19, 16:54

Tak, szlak rzadko leci blisko morza, bo nie ma takiej możliwości. A czasem sporo od niego odbija. I to były, wbrew pozorom, bardzo ciekawe fragmenty, bo takich okolic zupełnie nie znałam.
Dla mnie całość okazała się świetnym sposobem na poznanie wybrzeża. Ale skoro Ty robisz to autem, to rozumiem brak zainteresowania tą trasą.