Słowacka majówka
Słowacka majówka
Po prawie dwóch latach udało się wreszcie wrócić na Słowację na cztery majówkowe dni. Zaczynamy w Białych Karpatach.
Vršatské bradlá: http://www.kuzniapodrozy.pl/vrsatske-br ... e-karpaty/
Vršatské bradlá: http://www.kuzniapodrozy.pl/vrsatske-br ... e-karpaty/
No powiem Ci, że złoci żółtej jeszcze nie udało mi się sfotografować
Ogólnie jednak muszę powiedzieć, że to skandal . Kolejna relacja ze Słowacji, w dodatku śliczna wizualnie relacja.
A gdzie Polska?. Gdzie majówkowe spaceru po Krupówkach i wyjazd na Góbałówkę?. Gdzie grill???
Totalny brak patriotyzmu
Ogólnie jednak muszę powiedzieć, że to skandal . Kolejna relacja ze Słowacji, w dodatku śliczna wizualnie relacja.
A gdzie Polska?. Gdzie majówkowe spaceru po Krupówkach i wyjazd na Góbałówkę?. Gdzie grill???
Totalny brak patriotyzmu
Piotrek pisze:Ogólnie jednak muszę powiedzieć, że to skandal . Kolejna relacja ze Słowacji, w dodatku śliczna wizualnie relacja.
Totalny brak patriotyzmu
Tak, nie jestem patriotą, bo wolę słowackie góry od Polskich. Nic na to nie poradzę. Na szczęście mam tam blisko, Wiolcia ma blisko i ty Piotrze, też masz blisko.
Wychodzi na to, że aż trzy osoby z forum spędziły majówkę na Słowacji, a nikt się nie chwali (póki co) majówką w Polsce.
Widzę, że majówka była wędrowna ciekawe co dalej.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
Cudne miejsce, byłem tak i patrząc na zdjęcia wspomnienia odżyły. Codziennie chodziliśmy na winko do knajpy, było po 60 centów za szklaneczkę
Siedzieliśmy tam 4 dni i złaziliśmy okolicę dokładnie.
p.s.
Fachowe zdjęcia kwiatków
p.s.
Fachowe zdjęcia kwiatków
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Zdjęcie relacji mało wiosenne, wchodzę w relację, a tam wiosna na całego! Super rejony. A to zdjęcie, z rejonu odkrytego...piękne!
A moje Alpy to właśnie w majówkę
Sebastian pisze:a nikt się nie chwali (póki co) majówką w Polsce.
A moje Alpy to właśnie w majówkę
Ostatnio zmieniony 2022-05-14, 08:55 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
laynn pisze:A moje Alpy to właśnie w majówkę
Ok, miałem na myśli kilkudniowy wyjazd.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Piotrek pisze:No powiem Ci, że złoci żółtej jeszcze nie udało mi się sfotografować
Hmm, wiosną nie jest taka rzadka przecież. Rośnie w okolicach Tułu (konkretnie zejście z Wróżnej przy gospodarstwach), ostatnio widziałam ją w parku otaczającym pałac Czeczów w Kozach.
Adrian pisze:Zamek to faktycznie ruiny
W czasie tej majówki były jeszcze ruiny trzech innych zamków i jeden w całości
Sebastian pisze:Widzę, że majówka była wędrowna ciekawe co dalej.
Potem już bardziej stacjonarnie, w najwyższej części Małych Karpat.
sprocket73 pisze:Cudne miejsce, byłem tak i patrząc na zdjęcia wspomnienia odżyły. Codziennie chodziliśmy na winko do knajpy, było po 60 centów za szklaneczkę
Oo, czytałam Twoją relację z Małych Pienin, Dobromiłową też, ale z tego regionu to tylko znalazłam tę jesienną Dobromiła. Jest gdzieś też Twoja?
sprocket73 pisze:Fachowe zdjęcia kwiatków
Na fotografii się nie znam, to przynajmniej w kwestii kwiatków ponadrabiam
laynn pisze:Zdjęcie relacji mało wiosenne, wchodzę w relację, a tam wiosna na całego! Super rejony. A to zdjęcie, z rejonu odkrytego...piękne!
W skałach wiosna nie była tak widoczna, ale za Chmelovą już tak.
A co do odkrytej miejscówki - warto było wrócić!
Wiolcia pisze:Piotrek pisze:No powiem Ci, że złoci żółtej jeszcze nie udało mi się sfotografować
Hmm, wiosną nie jest taka rzadka przecież. Rośnie w okolicach Tułu (konkretnie zejście z Wróżnej przy gospodarstwach), ostatnio widziałam ją w parku otaczającym pałac Czeczów w Kozach.
Chmelovą już tak.
No jakoś się nie złożyło ..., mimo iż w różnych miejscówkach bywam, nawet i w Pałacu Czeczów
Ale jeszcze przyjdzie pora, jeszcze się nawinie pod obiektyw
Darz Szlak !
Pięknie !
Bardzo się cieszę , że kolejna osoba odwiedziła ten teren. A nie tylko oklepane Fatry, Tatry, Gorce, Śląski, itd.
Z opisu wynika , że zjedliście prawie połowę roślin. Jak zdrowie obecnie ?
P.s. Nie wiem czy czytałaś moją relację z Gorców - miałaś rację , rok temu nie byliśmy pod Kudłońskim Bacą.
Pięknie !
Bardzo się cieszę , że kolejna osoba odwiedziła ten teren. A nie tylko oklepane Fatry, Tatry, Gorce, Śląski, itd.
Z opisu wynika , że zjedliście prawie połowę roślin. Jak zdrowie obecnie ?
P.s. Nie wiem czy czytałaś moją relację z Gorców - miałaś rację , rok temu nie byliśmy pod Kudłońskim Bacą.
Ostatnio zmieniony 2022-05-16, 08:03 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:Bardzo się cieszę , że kolejna osoba odwiedziła ten teren. A nie tylko oklepane Fatry, Tatry, Gorce, Śląski, itd.
Bardzo zacne tereny. Już mam tam upatrzone kolejne miejsca do odwiedzenia. Sprocket, gdzie ta Twoja relacja, o której wspominałeś?
Dobromił pisze:Z opisu wynika , że zjedliście prawie połowę roślin. Jak zdrowie obecnie ?
Wybornie. Trzeba wiedzieć, co się je. Na przykład takiego wawrzynka czy konwalii majowej nie tknę. Nie mówiąc o jesiennym zimowicie.
Dobromił pisze:P.s. Nie wiem czy czytałaś moją relację z Gorców - miałaś rację , rok temu nie byliśmy pod Kudłońskim Bacą.
Zaraz spojrzę, czy rzeczywiście baca to "ten" baca.