Piotrek pisze:z tanim noclegiem
Ale 55zł w Murowańcu nie jest wcale przesadzoną ceną, a na pewno nie jest to drogo.
Dobromił pisze:P.s. Tak przy okazji - ile tak średnio w roku spędzacie noclegów w schroniskach ? Jesteście w tym temacie praktykami czy też tylko teoretykami ?
Prezes pisze:Swoje wycieczki mogę śmiało realizować z noclegiem "na dole" i głównie chęć skrócenia dojścia czasem powoduje, że śpię wyżej.
opawski1 pisze:Trzeba omijać jednak weekendy, co zawszę czynię, już nocleg z niedzieli na poniedziałek jest zupełnie inny niż sobota/niedziela.
Dobromił pisze:Tylko że nie każdy , jak Ty obecnie, jest studentem z wolnym ( ? ) tygodniem. To w żadnym razie nie zarzut tylko stwierdzenie faktu.
opawski1 pisze:Chodzi mi tylko o to, że ze schroniskami jest jeszcze całkiem w porządku (poza cenami) jeśli odwiedza się je w tygodniu.
opawski1 pisze:Pozostają jeszcze chatki studenckie, ale ich jest mało i nie są rozłożone tak atrakcyjnie jak schroniska PTTK (tak jak wspomniał Pudel w Sudetach nie ma żadnej)
Dobromił pisze:Apartament w Murowańcu - a niech będzie. To tylko i wyłącznie taka ciekawostka. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania. I pytanie - jak długo to przetrwa.
Dobromił pisze:P.s. Tak przy okazji - ile tak średnio w roku spędzacie noclegów w schroniskach ? Jesteście w tym temacie praktykami czy też tylko teoretykami ?
opawski1 pisze:Ja komercjalizację schronisk upatrywał bym też w masowości turystyki jaka obecnie ma miejsce od kilku lat. Bardzo nasiliła się jak zaczął się covid i obostrzenia, ale sądzę, że to zaczęło się już wcześniej gdy rząd wprowadził niedziele bez handlu.
opawski1 pisze:Trzeba omijać jednak weekendy,
opawski1 pisze:albo oznajmia, że zamówienie dokonuje się za pomocą aplikacji w telefonie...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości