Wakacje 2020

Tutaj znajdziecie tematy nie związane z górami, coś o muzyce, filmach, sporcie, polityce i czymkolwiek innym...
Awatar użytkownika
trotyl

Postautor: trotyl » 2020-06-27, 00:12

Ja chyba skończę na Korculi ...zobaczymy...
A na ziemi pokój ludziom dobrej woli
laynn

Postautor: laynn » 2020-06-27, 09:09

Pudelek pisze:Co innego pojechać z ekipą znajomych gdzieś nad Bug, gdzie liczy się przede wszystkim klimat wspólnego chodzenia, co innego pojechać w góry, a co innego przez kilkanaście dni włóczyć się po jakiś Sochaczewach czy Kozich Wólkach

Wiadomo, że każdy ma swoje sposoby na urlop.
Ja co roku coraz mocniej dostaje po dupie i gdy zbliża się urlop, z aktywnego, zaczynam marzyć o jakimś zadupiu, polach, łąkach. O braku zasięgu w telefonie. O braku planów, o leżeniu. Oczywiście to mija po dwóch dniach :D choć w tym roku znowu się to nasiliło ;)
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2020-06-27, 09:57

laynn pisze:Ja co roku coraz mocniej dostaje po dupie i gdy zbliża się urlop, z aktywnego, zaczynam marzyć o jakimś zadupiu, polach, łąkach. O braku zasięgu w telefonie. O braku planów, o leżeniu. Oczywiście to mija po dwóch dniach :D choć w tym roku znowu się to nasiliło ;)

Też tak miałem, jak moi chłopcy byli młodsi i bardziej absorbujący. Trzeba było na początku urlopu dwa dni poświęcić na reset i leniuchowanie, żeby nabrać energii na jakieś zwiedzanie. Teraz już tak nie mam.
laynn

Postautor: laynn » 2020-06-27, 10:07

U mnie to praca ma w głównej mierze tego przyczynę. Co roku coraz więcej pracy (konkurencja powoduje, że sprzedaje się towar coraz tańszy a więcej go), w tym roku na dziale zostałem jedynym facetem, i cięższe rzeczy to ja przerzucam (np zlewozmywaki granitowe, paczki mebli kuchennych). Kiedyś zlewu granitowego nie dało rady kupić za 200zeta, dziś już takie są (na marży 1% więc praktycznie nie zarabiamy, ale trzeba być konkurencyjnym, a sprzedaje się też więcej po kwietniu.
Moja córka to grzeczne dziecko :) więc ona mnie nie wykańcza ;)
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2020-06-27, 10:11

To jednak inaczej niż u mnie, choć w pracy też różnie bywa.
Mirek

Postautor: Mirek » 2020-06-27, 11:18

Planowalismy z żoną jakiś wypad nad morze po remoncie mieszkania ale wahamy się, ceny zbytnio nie odstraszają.Chodzi o co innego,moi sąsiedzi byli tydzień nad morzem i za bardzo zachwyceni nie byli.Pojechali pociągiem i wszystko było ok, ok było do czasu.Do czasu gdy się rozniosło po pensjonacie skąd są,inni goście patrzyli na nich wilkiem i omijali z daleka.Może to pojedynczy lub rzadki przypadek ale niesmak został.Zastanawiamy się nad wyjazdem gdzieś w okolice, nie wiem może Brenna ,Szczyrk lub coś w tym stylu.W Zakopanem byłem 2 razy i o raz za dużo.Macie jakieś propozycje? :D
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2020-06-27, 14:27

Do czasu gdy się rozniosło po pensjonacie skąd są

No mam nadzieję, że mnie to nie spotka. Rejestracje mam przecież z woj. śląskiego, a dla większości społeczeństwa to jednoznaczne, że jestem ze śląska :rol
laynn

Postautor: laynn » 2020-06-27, 14:59

Wczoraj czytałem ile osób korzysta z Orlego Gniazda. Był weekend, że jedna para w całym hotelu :lol bo to w śląskim :D
Mirek

Postautor: Mirek » 2020-06-27, 15:03

No to jest jakiś pomysł. :DD
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2020-06-27, 15:21

A może gdzieś na Słowację? Piękne góry i raczej bez tłumów.
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2020-06-27, 18:29

Sebastian pisze: i raczej bez tłumów.

zwłaszcza Tatry, Niżne Tatry i Fatry :lol
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2020-06-27, 18:52

Pudelek pisze:
Sebastian pisze: i raczej bez tłumów.

zwłaszcza Tatry, Niżne Tatry i Fatry :lol

To też zależy gdzie. Generalnie dużo mniej ludzi niż w Polsce, wystarczy porównać polskie i słowackie Tatry.
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2020-06-27, 19:17

Oczywiście, nie zmienia to jedna faktu, że wspomniane przez mnie pasma do mało ludnych nie należą, zwłaszcza latem.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2020-06-28, 21:49

Pudelek pisze:
Wiolcia pisze:Nastawiam się na Polskę,

po ubiegłym weekendzie "polskim" po raz kolejny doszedłem do wniosku, że jeśli tylko jest możliwość urlopu, to za granicę. Większość EU i nie tylko jest otwarta, możliwości jest dużo.

Przy moim sposobie podróżowania nie odczuwam jakoś tych polskich niedogodności. Z noclegów nie korzystam, ostatnio bardziej interesuje mnie przyroda niż biletowane atrakcje, unikam miejsc popularnych i stawiam na niezależność. A mając rower, za parkingi nie płacę, więc spędzanie wakacji w Polsce nie jawi mi się jakoś negatywnie. Choć oczywiście rozumiem Twój punkt widzenia.
A wracając do planów: w tym roku u mnie w ogóle jakoś nietypowo, bo nie mam sprecyzowanych tych górskich. Za to jeziorne, morskie i rowerowe w nadmiarze. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A pierwsze wrażenia wakacyjne - zdecydowanie za ciepło! Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tych nagłych upałów. Dziś w górach urobiliśmy niesamowitą trasę - całe 5,5 kilometra...
gar

Postautor: gar » 2020-06-29, 23:05

Ponad 3 miesiące nie zarabiałem, bo pracy w mojej branży nie było, więc teraz mogę zapomnieć o wakacyjnym urlopie - czas popracować na poważnie.