Beskidzka trójka
Beskidzka trójka
Dobry wieczór.
W czasach masowego zamykania Narodu w domach człekowi czasami udawało się z tegoż domu wymknąć i wrócić do niego.
Bez zbytniego rozpisywania się rzeknę , że i mi się tak udało. Były to urocze "ucieczki". Łączny czas działalności turystycznej tych trzech wycieczek to … 9 godzin. Dwa miejsca to dla mnie nowość, trzecie to miejsce znane i lubiane. To tam ze Zdziczałym biegaliśmy po skałach jak młode muflony.
Pierwszy spacer, debiut, to od Łysiny przez Zamczyska do Czarnych Działów. Pisząc krótko - polecam. Zresztą ostatnio Adrian tam się lenił.
Drugi spacer, również debiut, to Janikowa Grapa. Z latającymi sarnami. Wyglądały jak konie husarskie w trakcie cwału pod Kłuszynem. To dlatego w okolicy obecnie trudno o Szweda i Moskwiczyna. Przejeżdżałem tam dziesiątki razy, nigdy mnie nie ciągnęło. W końcu zostałem namówiony. Fajna pogoda była.
Trzeci spacer, najkrótszy - 2 godziny i 7 minut, to Dolina Twardorzeczki z Wytrzyszczoną. To tam wykuwały się Kolumby. Łza w oku … Obecnie robi się tam teren niebezpieczny dla człowieka i zwierza - co kilkadziesiąt metrów ambona.
W czasach masowego zamykania Narodu w domach człekowi czasami udawało się z tegoż domu wymknąć i wrócić do niego.
Bez zbytniego rozpisywania się rzeknę , że i mi się tak udało. Były to urocze "ucieczki". Łączny czas działalności turystycznej tych trzech wycieczek to … 9 godzin. Dwa miejsca to dla mnie nowość, trzecie to miejsce znane i lubiane. To tam ze Zdziczałym biegaliśmy po skałach jak młode muflony.
Pierwszy spacer, debiut, to od Łysiny przez Zamczyska do Czarnych Działów. Pisząc krótko - polecam. Zresztą ostatnio Adrian tam się lenił.
Drugi spacer, również debiut, to Janikowa Grapa. Z latającymi sarnami. Wyglądały jak konie husarskie w trakcie cwału pod Kłuszynem. To dlatego w okolicy obecnie trudno o Szweda i Moskwiczyna. Przejeżdżałem tam dziesiątki razy, nigdy mnie nie ciągnęło. W końcu zostałem namówiony. Fajna pogoda była.
Trzeci spacer, najkrótszy - 2 godziny i 7 minut, to Dolina Twardorzeczki z Wytrzyszczoną. To tam wykuwały się Kolumby. Łza w oku … Obecnie robi się tam teren niebezpieczny dla człowieka i zwierza - co kilkadziesiąt metrów ambona.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Przyjemne spacery, przy przyjemnej pogodzie i trochę wspinania i widoków ... Czego chcieć więcej
Ciekawe zdjecie.
Nam się spacer udał mimo że w drodze powrotnej trochę nas popadało, najważniejsza była Kiełbasa z ogniska
Ciekawe zdjecie.
Nam się spacer udał mimo że w drodze powrotnej trochę nas popadało, najważniejsza była Kiełbasa z ogniska
Ostatnio zmieniony 2020-05-20, 13:11 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian pisze:Ciekawe zdjecie.
Skalna Baszta w Lodowym Morzu. Wysokość baszty około 8 cm.
Coś z tymi sarnami na Janikowej Grapie jest, bo wczoraj jak mi dwie śmignęły lasem przede mną, to tylko się ziemia zatrzęsła.
Rozbestwiły się bydlaki. I pewno rosną z dnia na dzień.
sokół pisze:Niczym wieszcz, przywódca ludu przemawia, jeno... ludu brak...
Lud zrobił zdjęcie.
Dobromił pisze:https://www.bing.com/videos/search?q=youtube+acdc+let&qpvt=youtube+acdc+let&view=detail&mid=BCD49C027220D405AA5FBCD49C027220D405AA5F&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3Dyoutube%2Bacdc%2Blet%26qpvt%3Dyoutube%2Bacdc%2Blet%26FORM%3DVDRE
Herezje! PiS was spali na stosie w odpowiednim czasie
Nie widziałem tego teledysku nigdy, spoko
- sprocket73
- Kontakt:
Byłem na Wytrzyszczonej, ale takiej wielkiej ściany nie widziałem. Możliwe, że to tak tylko na zdjęciu wyszło... gdzie to dokładnie?
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Byłem na Wytrzyszczonej, ale takiej wielkiej ściany nie widziałem. Możliwe, że to tak tylko na zdjęciu wyszło... gdzie to dokładnie?
O której skale piszesz ?
- sprocket73
- Kontakt: