Na wstępie chciałem przeprosić panią Dakotę oraz forumowiczów, bo nie miałem nic złego na myśli w temacie egzaminów, zwłaszcza że często wracam z sentymentem do czasów młodości, w którym obce mi były rzeczy, które nie śniły się nawet fizjologom. Na swe usprawiedliwienie załączam fragment mego świadectwa maturalnego, z początku indeksu i końca studiów.
Wczoraj Walentynki obyły się bez fajerwerków - wizyta w ulubionej naleśnikarni:
Otrzymaliśmy również zaproszenie na dzisiejszy obiad - od teściowej na agro, ale to wiedzieliście, zanim przeczytaliście.
Z reguły obiad jest w formie bufetu, więc każdy je, ile chce. Pod dostatkiem były: postne zimnioki, bigos, kapusta z grochem, kompot i ... ryby. Z żoną i teściową daliśmy im radę - łatwo nie było.
Zamierzałem spalić trochę kalorii, więc wypuściłem z kojca psy na ogród. Lilaki (bzy) i rododendrony wypuściły już pąki - idzie wiosna.
Przed odjazdem z agro dostaliśmy kilka pojemników jaj od szczęśliwych kur. Klasyk by rzekł: to jest kura.
Mam też fotę dla nes_ski - oto wiejskie koty:
P.S. Nie krępujcie się pytać, co porabia ceper...
Szare życie cepra
Szare życie cepra
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Dzisiejszy urobek = 8 jaj i tak codziennie. Teściowa gratis zaopatruje pół wsi i prowadzi kawiarnię za free /zawsze kawa, herbata, ciasteczka czy piwko się znajdzie dla strudzonych gości/, czasem mnie kusi %%%Adrian pisze:Po mordkach widać że kury są szczęśliwe
Najbardziej żarłoczny został wydany z 2 workami suchej karmy po 20kg (na tydzień powinno mu wystarczyć), zaś drugi był za szybki /fotki rozmyte/, ale na forum było już jego foto:Adrian pisze:Napisałeś że wypuściłeś psy, a jest tylko jeden, gdzie reszta?
Nuda...Adrian pisze:Eeech, Ty to masz klawe życie, wolność i swoboda
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Ty to masz nasrane we łbie.... świadectwa wklejać....
Jeszcze zdjęcie swojego puloka wklej, żebyśmy kwiczeli z żalu!
Jeszcze zdjęcie swojego puloka wklej, żebyśmy kwiczeli z żalu!
Ostatnio zmieniony 2020-02-15, 22:07 przez sokół, łącznie zmieniany 3 razy.
- sprocket73
- Kontakt:
Mnie tam bardziej martwo ta karma Puffi.
Raz kupiłem Tobiemu na wyjazd i tak pierdział, że nie dało się z nim wytrzymać.
Biedne pieski.
Raz kupiłem Tobiemu na wyjazd i tak pierdział, że nie dało się z nim wytrzymać.
Biedne pieski.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprockecie, psy mają świeże powietrze na dworze, bo za stodołą szumi las.
sokoliku, nie jestem idealny, ale staram się. Mój pulok nie zawodzi, tak powiada mój Skarbuś - jest zadowolona.
sokoliku, nie jestem idealny, ale staram się. Mój pulok nie zawodzi, tak powiada mój Skarbuś - jest zadowolona.
Ostatnio zmieniony 2020-02-16, 00:00 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie Was interesuje, co porabiałem 30 lat temu, np. w Walentynki (środa 14.2.1990).
To był dobry dzień, na co wskazuje "plusik", a nawet dwa. To wypłata 1317 koron z PPM (Pražské pekárny a mlýny), czyli praca nie przeszkadzała mi w nauce (piwo w restauracji kosztowało około 5 koron, więc jakby na dziś 260 piw x 7 = 1.820 zł plus stypendium), więc dało radę żyć i wyskoczyć do knajpki U Zavadilů - istnieje do dziś - resztę przemilczę...
A w niedzielę (18.02.1990) słoneczko uśmiechnęło się do mnie już o 7:11 i zaszło o godz. 17:18.
To kolejny dzień z plusikiem (podobnie jak 15., 16. i 17.). Tego dnia na rowerach wyskoczyliśmy na zamek Karlštejn.
To był dobry dzień, na co wskazuje "plusik", a nawet dwa. To wypłata 1317 koron z PPM (Pražské pekárny a mlýny), czyli praca nie przeszkadzała mi w nauce (piwo w restauracji kosztowało około 5 koron, więc jakby na dziś 260 piw x 7 = 1.820 zł plus stypendium), więc dało radę żyć i wyskoczyć do knajpki U Zavadilů - istnieje do dziś - resztę przemilczę...
A w niedzielę (18.02.1990) słoneczko uśmiechnęło się do mnie już o 7:11 i zaszło o godz. 17:18.
To kolejny dzień z plusikiem (podobnie jak 15., 16. i 17.). Tego dnia na rowerach wyskoczyliśmy na zamek Karlštejn.
Ostatnio zmieniony 2020-02-21, 10:40 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbyt młodo i ładnie wyglądałem pod krawatem, więc usunąłem foto z 2000 roku...
Ostatnio zmieniony 2020-02-24, 04:08 przez ceper, łącznie zmieniany 5 razy.
- sprocket73
- Kontakt:
Będzie sprockecie, póki co mogę podesłać wyniki maturalne córki, którymi się już chwaliłem. Przesłać ponownie?
Rodzina też będzie, jak się rozkręcę.
Rodzina też będzie, jak się rozkręcę.
- sprocket73
- Kontakt:
jak w bieliźnie to dawajceper pisze:póki co mogę podesłać wyniki maturalne córki
SPROCKET
Wiem, że nie jestem idealny, że mogło być lepiej...sokół pisze:Ty to masz nasrane we łbie.... świadectwa wklejać....
Żadne usprawiedliwienie, że w klasie maturalnej harowałem od września do stycznia po 7h dziennie, zaś podczas studiów trochę się oszczędzałem, chociaż były też tygodnie, gdy jechałem równo po 16h dziennie /2 zmiany/. Wtedy to ja musiałem zabiegać o pogan, w którymś momencie powinienem się opamiętać i przeoczyłem tę cienką linię...
sprockecie, na razie mogę Ci podesłać bieliznę.
Ceprze, zanim zaczniesz wrzucać nagie zdjęcia, to weź pod uwagę, że czas teraz nie sprzyjający
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gdansk- ... em/b2k7jqz
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gdansk- ... em/b2k7jqz