Suwalskie ogrodniki (2019) czyli zimno zimno bardzo zimno
Piotrek pisze:Buba, na marznięcie jest bardziej naturalny sposób.
Zorganizuj sobie każdej nocy ze 2 razy porządny gangbang. Nie wyśpisz się ale za to będziesz rozgrzana jak stal w hucie
Widze kilka drobnych wad tego rozwiazania np.
- bardzo nie lubie zarywac nocy - patrz pierwsza czesc relacji.
- to jakis nietypowy chyba rodzaj perwersji, ze jedna osoba z owego gangbangu bierze udzial w tytulowej zabawie w 5 polarach
- w moim namiocie to moge sobie zrobic gangbang chyba jedynie ze stadem chomików!
Ostatnio zmieniony 2019-12-28, 22:35 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Koleś ma wynalazki, prowadzi sklep, może coś doradzi
https://www.youtube.com/watch?v=wUmsK3FDplo
https://www.youtube.com/watch?v=wUmsK3FDplo
- telefon 110
buba pisze:telefon 110 pisze:Blisko innego trójstyku serwują trojstiki z mięskiem i nalewką.
Ktorego? Wyglada smakowicie!
Trójstyk polsko-litewsko-białoruski nieopodal miejscowości Stanowisko.
Trojstiki b.dobre, nalewka to słodziak ze świeżo zebranych owoców (malin,jeżyn) - nie przegryziony.
Ps.
Buba
Żadne tam chomiki jeno imbirówka z dodatkiem chilli.
Potliwość gwarantowana.
Ostatnio zmieniony 2019-12-29, 10:59 przez telefon 110, łącznie zmieniany 1 raz.
sokół pisze:Buba, a jakbyś jeden śpiwór wsadziła w drugi i w takim podwójnym spała?
To jest bardzo dobry patent, ktory nieraz stosuje. W zeszlym roku w listopadzie tak spalam - 3 spiwory, jeden w drugi i trzecim sie nakryłam. Do tego 2 termofory z goraca woda (takie prawdziwe a nie ze smietnika po oleju i tak w busiu spalam przy minus 7 na dworze i bylo calkiem dobrze. Tylko ze to raczej nie jest opcja do noszenia w plecaku
Nie no, podwójnie gruby śpiwór to się może w namiocie nie zmieścić...
Jeden bylo ciezko wdusic
laynn pisze:Koleś ma wynalazki, prowadzi sklep, może coś doradzi
O dzieki - poogladam jakie ma wynalazki!
telefon 110 pisze:Trójstyk polsko-litewsko-białoruski nieopodal miejscowości Stanowisko.
Ooo, to moze kiedys wpadniemy tam? A to jest jakis bar czy wypozyczalnia kajakow? w sensie nalewke dostajesz tylko jak plywasz ich sprzetem?
telefon 110 pisze:imbirówka z dodatkiem chilli.
Potliwość gwarantowana.
To jest chyba dobry pomysl taka sobie zrobic! Napewno nie zaszkodzi! Masz jakis moze przepis na takowa?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
- telefon 110
buba pisze:telefon 110 pisze:Trójstyk polsko-litewsko-białoruski nieopodal miejscowości Stanowisko.
Ooo, to moze kiedys wpadniemy tam? A to jest jakis bar czy wypozyczalnia kajakow? w sensie nalewke dostajesz tylko jak plywasz ich sprzetem?telefon 110 pisze:imbirówka z dodatkiem chilli.
Potliwość gwarantowana.
To jest chyba dobry pomysl taka sobie zrobic! Napewno nie zaszkodzi! Masz jakis moze przepis na takowa?
Sezonowy punkt sprzedaży płodów rolnych przetworzonych w miejscowości Budwieć (bezpośrednio na brzegu Marychy)- dostępny dla wszystkich chętnych.
Sam trójstyk jest kilometr dalej od miejsca do którego dotarłem (w dół Marychy poniżej Stanowiska).
Przepis np:
http://blog.hygia.pl/imbirowka/
buba, kolejna sprawa to odczytywanie temperatury w jakich można spać w śpiworach, wiesz, że komfort to temperatura, przy której przeciętna kobieta może spokojnie przespać noc w pozycji na wznak. Info ze strony:
https://www.polarsport.pl/jak_wybrac_spiwor
a Ty możesz jeszcze mieć przesuniętą granicę komfortu, bo z zasady, kobiety mają wyższy temperaturę w której komfortowo śpią:
Płeć: Generalnie rzecz biorąc, kobiety marzną bardziej od mężczyzn i potrzebują cieplejszych śpiworów.
znów info z tej strony, a to tylko pierwsza jaka mi się wyświetliła po wpisaniu "temperatura + śpiwór".
Na tej stronie piszą, też o damskiej wersji śpiworów, z ociepleniem na stopach itp. Może warto taki kupić?
https://www.polarsport.pl/jak_wybrac_spiwor
a Ty możesz jeszcze mieć przesuniętą granicę komfortu, bo z zasady, kobiety mają wyższy temperaturę w której komfortowo śpią:
Płeć: Generalnie rzecz biorąc, kobiety marzną bardziej od mężczyzn i potrzebują cieplejszych śpiworów.
znów info z tej strony, a to tylko pierwsza jaka mi się wyświetliła po wpisaniu "temperatura + śpiwór".
Na tej stronie piszą, też o damskiej wersji śpiworów, z ociepleniem na stopach itp. Może warto taki kupić?
Ale buba ma komfort nie tyle przesunięty w stosunku do mężczyzn, ale kompletnie walnięty Przecież jej jest zimno jak ludzie łażą czasem w krótkim spodenkach i koszulkach, a jak inni zdychają z upału, to wtedy dla niej jest odpowiednio To już nie jest zwykła różnica płci.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
telefon 110 pisze:Sezonowy punkt sprzedaży płodów rolnych przetworzonych w miejscowości Budwieć (bezpośrednio na brzegu Marychy)- dostępny dla wszystkich chętnych.
Oooo bardzo sympatycznie to wyglada! dzieki za namiar!
laynn pisze:buba, kolejna sprawa to odczytywanie temperatury w jakich można spać w śpiworach, wiesz, że komfort to temperatura, przy której przeciętna kobieta może spokojnie przespać noc w pozycji na wznak. Info ze strony:
Wiem ze "komfort" znaczy "wyspac sie" a "ekstremum" znaczy "przezyc". Wiec raczej na drugi parametr nie patrze tylko na pierwszy. Mysle, ze ja mam odczuwanie temperatur przesuniete o jakies 15 stopni w stosunku do normalnych ludzi, wiec planujac spac w najnizszych temperaturach powiedzmy minus 5 szukalam spiworow z komfortem - 20 Ale moze trzeba brac wiekszy margines
laynn pisze:Na tej stronie piszą, też o damskiej wersji śpiworów, z ociepleniem na stopach itp. Może warto taki kupić?
Ale mi stopy jakos specjalnie nie marzna tylko cala reszta
Pudelek pisze:Ale buba ma komfort nie tyle przesunięty w stosunku do mężczyzn, ale kompletnie walnięty Przecież jej jest zimno jak ludzie łażą czasem w krótkim spodenkach i koszulkach, a jak inni zdychają z upału, to wtedy dla niej jest odpowiednio To już nie jest zwykła różnica płci.
O to to!
Oj jak ja sie nie moge doczekac tych czasow zeby wszyscy zdychali z upalu! Tak pod 40 poprosze! Moze nawet naloze sandaly w poludnie?
Prezes pisze:To jest indywidualny przypadek ewolucji wyprzedzającej zmiany klimatyczne.
Wszyscy będziemy zdychać w upałach, a buba wtedy - luz
No wlasnie ja czekam na to ocieplenie klimatu i czekam - i doczekac sie nie moge! Strasza i strasza i nic! Ile mozna czekac?
Ostatnio zmieniony 2019-12-29, 21:39 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
W Gołdapi odnajdujemy naszą kwaterę i zostawiamy tam plecaki. Cóż można powiedzieć o tym miejscu, oprócz tego, że bije po oczach fioletem? Klimatem specjalnie nie grzeszy - ale jest suche i ciepłe. A dziś to wydaje się być najważniejsze...
Idziemy się powłóczyć po mieście. Często z toperzem jeździmy zimą gdzieś po zadupiach Dolnego Śląska czy lubuskiego. Zwiedzamy opuszczone pałacyki, a w długie ciemne wieczory zatrzymujemy się w miasteczkach, żeby iść do jakiejś speluny, powczuwać się w lokalne klimaty i pozaglądać w ciemne zaułki ryneczków czy brukowanych uliczek. Nazywamy te wyjazdy, że jedziemy “na zadymione miasteczka”. Tak - ja jestem z Bytomia i uwielbiam wszelakie wyziewy z kominów, ich zapach i ogólny klimat lekkiego zamglenia I właśnie dziś, chodząc po Gołdapi, mam wrażenie, że to jeden z takich wyjazdów. Ciemno, szaro, zimno, my idziemy szukać małomiasteczkowych knajp... i ten zapach dogrzewających się masowo mieszkańców! Wszystko ładnie pięknie - ale mamy do cholery połowę maja a nie styczeń!
Pierwszy odwiedzamy bar “Jędruś”. Całkiem przyjemne miejsce w jakimś podwóreczku między blokowiskiem.
Okienna psina nas obszczekuje. Obok mieszka jakiś optymista i zaklinacz pogody... pranie wywiesił!
Potem szukamy restauracji “Turystycznej”, miejsca, które pamiętam z 2006 roku, gdy z rodzicami właśnie tu kończyliśmy suwalskie wojaże.. I właśnie wtedy tu, w Gołdapi, doszliśmy do wniosku, że suwalskie suwalskim, ale naprawdę fajne tereny to się zaczynają tutaj! Knajpę znaleźliśmy, ale niestety w między czasie przeszła remont i zatraciła swój PRLowski klimacik. Acz jedzenie mają dobre - pielmieni, sało..
Wyłazimy też na lokalną wieżę ciśnień.
(zdjęcie z aparatu Pudelka)
Widoki nie powalają. Acz zawsze jakaś atrakcja rzucić okiem na miasto z góry.
Rano idziemy pod pobliski sklep. Przefajne wiaty tu mają - takie z kanapami!
I mają specyficzny kibel - taki tylko na siku (czyli to, co w miejscu masowego spożywania piwa jest najważniejsze). Na początku nie do końca rozumiem, co Pudel miał na myśli, mówiąc, że tutaj “jest jakby wychodek, ale tylko pisuar”!
W podsklepowej wiacie spotykamy dwóch miejscowych, osobników równie klimatycznych jak i miejsce, w którym przebywamy. Jeden koleś ma bardzo bogaty życiorys i chętnie się nim dzieli ze spragnionymi gawęd i sensacji przybyszami. Skończył szkołę górniczą w Bytomiu Szombierkach. Potem jednak wywiało go ze Śląska, jakieś koleje losów się odwróciły - i został policjantem. Najpierw w Warszawie, potem w Gdańsku. Zawsze jednak podpadał przełożonym i wylatywał z roboty.. Ale potem przyjmowano go z powrotem na służbę w innym miejscu. W końcu dostał przydział na Gołdap. Tu osiadł na dobre.. Acz ponoć w tamte czasy taka Gołdap była uważana jako zesłanie.. O Gdańsku i tamtejszym posterunku mówi “małpi gaj” - debil na debilu. Różne płyną opowieści - o policjancie walącym pałką w żywopłot, o innym co skakał na główkę z dachu w krzaki. Jeszcze inny zwykle kradł rowery, ale kiedyś zajumał autobus prosto z dworca PKSu… Przewijają się historie o prostytutkach, przemytnikach, łapówkach, zomowcach, internatach i autach tak wypakowanych fajkami, że światła świeciły tak wysoko, że płoszyły ptaki na drzewach. To ponoć sposób, żeby wyczaić przemytnika - te światła. Chociaż prawdziwy zawodowiec to o tym wie - i światła obniża!
Tak to miło płynie nam czas w zimnej i wietrznej Gołdapi!
Podejmuję też próby uzupełnienia garderoby - bo spakowałam się (jak widać po poprzednich nocach) zupełnie nieadekwatnie do pogody. Zaglądam do kilku ciucholandów i próbuję kupić sweter, polar, jakąś ciepłą kurtkę.. Ni ma. Jest maj - więc mają już “tylko letnie kolekcje”... Mogę se kupić sukienkę w kwiatki albo kostium kąpielowy!
Nie udaje mi się namówić ekipy na zwiedzanie bunkrów na obrzeżach miasta i stare wiadukty kolejki ukryte gdzieś w krzakach. Jedziemy tylko odwiedzić te najbardziej znane wiadukty w Stańczykach. Znaczy - będzie trzeba tu koniecznie wrócić!
Ledwo zdążamy na autobus, mimo że mamy go o 14:30.. W autobusowym radio mówią, że w Beskidach spadło 30 cm śniegu… No to my tu jeszcze nie mamy tak źle!!!! Wysiadamy w wiosce o wdzięcznej nazwie Błąkały...
cdn
Idziemy się powłóczyć po mieście. Często z toperzem jeździmy zimą gdzieś po zadupiach Dolnego Śląska czy lubuskiego. Zwiedzamy opuszczone pałacyki, a w długie ciemne wieczory zatrzymujemy się w miasteczkach, żeby iść do jakiejś speluny, powczuwać się w lokalne klimaty i pozaglądać w ciemne zaułki ryneczków czy brukowanych uliczek. Nazywamy te wyjazdy, że jedziemy “na zadymione miasteczka”. Tak - ja jestem z Bytomia i uwielbiam wszelakie wyziewy z kominów, ich zapach i ogólny klimat lekkiego zamglenia I właśnie dziś, chodząc po Gołdapi, mam wrażenie, że to jeden z takich wyjazdów. Ciemno, szaro, zimno, my idziemy szukać małomiasteczkowych knajp... i ten zapach dogrzewających się masowo mieszkańców! Wszystko ładnie pięknie - ale mamy do cholery połowę maja a nie styczeń!
Pierwszy odwiedzamy bar “Jędruś”. Całkiem przyjemne miejsce w jakimś podwóreczku między blokowiskiem.
Okienna psina nas obszczekuje. Obok mieszka jakiś optymista i zaklinacz pogody... pranie wywiesił!
Potem szukamy restauracji “Turystycznej”, miejsca, które pamiętam z 2006 roku, gdy z rodzicami właśnie tu kończyliśmy suwalskie wojaże.. I właśnie wtedy tu, w Gołdapi, doszliśmy do wniosku, że suwalskie suwalskim, ale naprawdę fajne tereny to się zaczynają tutaj! Knajpę znaleźliśmy, ale niestety w między czasie przeszła remont i zatraciła swój PRLowski klimacik. Acz jedzenie mają dobre - pielmieni, sało..
Wyłazimy też na lokalną wieżę ciśnień.
Widoki nie powalają. Acz zawsze jakaś atrakcja rzucić okiem na miasto z góry.
Rano idziemy pod pobliski sklep. Przefajne wiaty tu mają - takie z kanapami!
I mają specyficzny kibel - taki tylko na siku (czyli to, co w miejscu masowego spożywania piwa jest najważniejsze). Na początku nie do końca rozumiem, co Pudel miał na myśli, mówiąc, że tutaj “jest jakby wychodek, ale tylko pisuar”!
W podsklepowej wiacie spotykamy dwóch miejscowych, osobników równie klimatycznych jak i miejsce, w którym przebywamy. Jeden koleś ma bardzo bogaty życiorys i chętnie się nim dzieli ze spragnionymi gawęd i sensacji przybyszami. Skończył szkołę górniczą w Bytomiu Szombierkach. Potem jednak wywiało go ze Śląska, jakieś koleje losów się odwróciły - i został policjantem. Najpierw w Warszawie, potem w Gdańsku. Zawsze jednak podpadał przełożonym i wylatywał z roboty.. Ale potem przyjmowano go z powrotem na służbę w innym miejscu. W końcu dostał przydział na Gołdap. Tu osiadł na dobre.. Acz ponoć w tamte czasy taka Gołdap była uważana jako zesłanie.. O Gdańsku i tamtejszym posterunku mówi “małpi gaj” - debil na debilu. Różne płyną opowieści - o policjancie walącym pałką w żywopłot, o innym co skakał na główkę z dachu w krzaki. Jeszcze inny zwykle kradł rowery, ale kiedyś zajumał autobus prosto z dworca PKSu… Przewijają się historie o prostytutkach, przemytnikach, łapówkach, zomowcach, internatach i autach tak wypakowanych fajkami, że światła świeciły tak wysoko, że płoszyły ptaki na drzewach. To ponoć sposób, żeby wyczaić przemytnika - te światła. Chociaż prawdziwy zawodowiec to o tym wie - i światła obniża!
Tak to miło płynie nam czas w zimnej i wietrznej Gołdapi!
Podejmuję też próby uzupełnienia garderoby - bo spakowałam się (jak widać po poprzednich nocach) zupełnie nieadekwatnie do pogody. Zaglądam do kilku ciucholandów i próbuję kupić sweter, polar, jakąś ciepłą kurtkę.. Ni ma. Jest maj - więc mają już “tylko letnie kolekcje”... Mogę se kupić sukienkę w kwiatki albo kostium kąpielowy!
Nie udaje mi się namówić ekipy na zwiedzanie bunkrów na obrzeżach miasta i stare wiadukty kolejki ukryte gdzieś w krzakach. Jedziemy tylko odwiedzić te najbardziej znane wiadukty w Stańczykach. Znaczy - będzie trzeba tu koniecznie wrócić!
Ledwo zdążamy na autobus, mimo że mamy go o 14:30.. W autobusowym radio mówią, że w Beskidach spadło 30 cm śniegu… No to my tu jeszcze nie mamy tak źle!!!! Wysiadamy w wiosce o wdzięcznej nazwie Błąkały...
cdn