a jakości do czeskich duktów autostradopodobnych
co ma piernik do wiatraka? Równie dobrze można napisać, że w Czechach są świetne autostrady, bo na Ukrainie do dupy...
a jakości do czeskich duktów autostradopodobnych
Tatraman pisze:2."Dzieciaczki z parlamentu", to posłowie i senatorowie PO, PSL, SLD tak z grubsza, którzy ochoczo poparli zbawienny pomysł BK. CZY NIE TAK???
3. Naród polski zachował się bardzo niedojrzale, głupio i wbrew własnym interesom. Dokładnie tak, jak zagrał mu parlament i w interesie wyłącznie bandy dzieciaczków z parlamentu, które dobrze się narodem bawią. Naród polski wciąż nie rozumie, co znaczy demokracja (zwłaszcza bezpośrednia(!)) czyli władza ludu. Gdyby rozumiał, ruszyłby ochoczo, by zagłosować w (tym groteskowym) referendum, byłby to mocny sygnał, po którym politykom pot spłynąłby po "plecach". Nie ma dla nich nic groźniejszego, niż społeczna jedność. Każda władza na świecie tej jedności najbardziej się obawia.Tatraman pisze:3.Polski naród nie dorósł do wielu rzeczy, ale tym razem wykazał się super dojrzałością w odpowiedzi na manipulacje władzy. CZY NIE TAK???
Pudelek pisze:sieć dróg to nie tylko autostrady... raz, że są płatne. Dwa, że w wielu przypadkach mogą okazać się nieprzydatne z powodu ich promienistego rozchodzenia się z Budapesztu. Trzy - co z tego, że autostrada jest dobrej jakości, jeżeli zjeżdżając z niej trafiam na szajs? Polskie drogi krajowe są, moim zdaniem, lepsze od węgierskich.
Pudelek pisze:
co ma piernik do wiatraka? Równie dobrze można napisać, że w Czechach są świetne autostrady, bo na Ukrainie do dupy...
Tatraman pisze:Piotrek, zależy Ci na prawdzie, czy poprzez wrzucony link wyznajesz wiarę w pismo, którego naczelnym jest czołowy propagandzista obecnej władzy?
Krzyś66 pisze:Radosna informacja dla Buby
Nie wiem czy wiesz ale od kilku lat rodzice swych pociech podpisują co roku " cyrograf " pt.: wyrażam - nie wyrażam zgody na publikowanie wizerunku swej pociechy , chodzi o gazetki szkolne itp.
A piszę o tym dziś bo wczoraj było pierwsze zebranie u naszego młodszego (I gimnazjum ) iii jedna z matek nie wyraziła takiej zgody (przy czym nie wynikało to z niezrozumienia przez nią treści pytania albowiem dopytawała się co co oznacza ).
To pierwszy taki przypadek podczas edukacji naszych dwóch młodziaków .
No cóż Kosmici są już i na wsiach
Współczuję tylko niektórym nauczycielom , którzy na wycieczkach czy imprezach szkolnych robią dokumentację fotograficzną ,będą teraz siedzieć w SZOPIE i dłubać.
Tatraman pisze:Piotrek, na zapodany przez Ciebie link, wrzuciłem inny, który daje ogląd sprawy z innej strony. To źle? Ja rozumiem, że jesteście może z jedynie słusznej opcji, dla której nie ma alternatywy, uznajecie jeden rodzaj mediów (gazeta robiona przez Żydów dla Polaków, czy lisie media). Ja staram się być z opcji przyzwoitości.
Piotrek pisze:Media obojętnie jakie, czy to Polsat, Radio Maryja, czy TVP w zasadzie przekazują te same informacje, oczywiście podane w otoczce swoich (powiedzmy ogólnie) poglądów, upodobań. Główny jednak news zawsze jest ten sam.
I tak sobie myślę, że rozumny człowiek potrafi odrzucić ziarno od plew, czyli informację od komentarzy, propagandy, sugerowania czegoś.
telefon 110 pisze:Problem jest w tym że niektóre informacje nie są podawane- są przemilczane. Tego typu praktyka jest często stosowana np. w Szwecji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości