Malgo Klapković pisze:nes_ska, oczywiście, że mam kartę, ale z niej nie mogę robić takich płatności, tylko przez konto.
Ale dlaczego ?
Zawsze robiłam takie płatności najzwyklejszą kartą Visa.
TNT'omek pisze:"Policja sprawdzi, czy mężczyzna nie naraził 5-letniego dziecka na niebezpieczeństwo."
ciekawe jak to będą sprawdzać?
Lepiej sprawdzić ( i to wiadomo jak ) czy tatuś się nie obesrał ze strachu o dziecko i siebie...
jarek121 pisze:Szkoda, że po prostu wp******** nie może dostać, bo przez swoją głupotę naraża kilka lub kilkanaście osób na utratę życia (ratownik nie musi wcale wrócić z takiej akcji). Co innego jakis czynnik przypadku jak załamanie pogody itp, a co innego ludzka głupota. Ciekawe ile takich przypadków musi jeszcze być by wprowadzić jakieś drastyczne kary np prace społeczne w Tatrach - lub innych parkach narodowych, zamiast urlopu 50 godzin robót
ceper pisze:W dawnych czasach byłem z 5-6 letnim synem i żoną w Tatrach i po spacerze do Murowańca, potem przez jeziorka /piękny i zarybiony Zielony Staw!), Karb, dookoła Czarnego Stawu Gąsienicowego i syn nadal prosił "tato, idziemy tam", wskazując na Kozią Przełęcz, przy której ledwo można było dostrzec turystów. Żona podjęła słuszną decyzję o odwrocie.
A gdyby i ona uległa dziecku?
Dobromił pisze:Ostro jedziesz. Ty oczywiście zawsze w górach jesteś mądry, przewidujący, ubezpieczony i łaskawy dla ratowników ( którzy świadomie podejmują się takiej pracy ) ?
Prawdopodobnie podeszlibyśmy jeszcze kilkaset metrów i, widząc trudności na szlaku, nastąpiłby odwrót. Nie twierdzę, że poszedłbym/poszlibyśmy/ do D5SP, bo taki był plan.Basia Z. pisze:ceper napisał/a:
W dawnych czasach byłem z 5-6 letnim synem i żoną w Tatrach i po spacerze do Murowańca, potem przez jeziorka /piękny i zarybiony Zielony Staw!), Karb, dookoła Czarnego Stawu Gąsienicowego i syn nadal prosił "tato, idziemy tam", wskazując na Kozią Przełęcz, przy której ledwo można było dostrzec turystów. Żona podjęła słuszną decyzję o odwrocie.
A gdyby i ona uległa dziecku?
No ale przecież jeżeli gdzieś mam iść z tak małym dzieckiem to chyba nie na szlak, którego sama / sam nie znam ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości