Rezerwat Kąty Rybackie
Rezerwat Kąty Rybackie
Potocznie nazywany rezerwatem kormoranów wywodzi się od kolonii czapli siwych, które żyją tam w koegzystencji. Całymi gangami latają nie mając rywali w okolicznej przyrodzie. W kluczach wertują mielizny zaledwie kilka centymetrów nad wodą. Za wypatrzoną ofiarą znikają pod wodą na kilka minut, a wypływają w zupełnie innym miejscu zniesione przez prądy.
Zamieszkują korony widocznych drzew na terenie rezerwatu. Harmider setek jak nie tysięcy par słyszalny jest z odległości kilkuset metrów. Nagromadzenie guana ptaków doprowadza do obumierania drzew.
Do okolicznych atrakcji zaliczyć można przeprawę przez Wisłę.
Cud polskiej hydrotechniki.
Z realną przepustowością trzech żaglówek dziennie.
A także graniczny szlaban odgraniczający dawne czeskie włości okolic Królewca.
Jakość ubitego traktu jest fenomenalna.
Podążają nim dziesiątki pozytywnie nastawionych kolarzy.
Miejscówkę na biwak znalazłem w bezpiecznej odległości od jazgotu ptactwa. Osłoniętą od wiatru z widokiem na rejon polowań. Obiadokolacja z uroczym zachodem słońca.
Wieczorną chwilę mocniejszego wiatru wykorzystał kite surfer.
W nocy przydałyby się zatyczki od odgłosu rozbijających się fal.
Spakowałem majdan, obejrzałem wschód i odjechałem w stronę Fromborka, a dalej Malborka.
100 pisze:Harmider setek jak nie tysięcy par słyszalny jest z odległości kilkuset metrów.
Można by od tego zwariować
100 pisze: Nagromadzenie guana ptaków doprowadza do obumierania drzew.
Nikt z tego bomb nie robi ?
100 pisze:Cud polskiej hydrotechniki.
100 pisze:Z realną przepustowością trzech żaglówek dziennie.
100 pisze:Jakość ubitego traktu jest fenomenalna.
100 pisze:Podążają nim dziesiątki pozytywnie nastawionych kolarzy.
Znaczy się, że rząd ma rację - jest dobrze i będzie tylko lepiej.
100 pisze:A także graniczny szlaban odgraniczający dawne czeskie włości okolic Królewca.
Czy w okolicy zauważyłeś kreciki ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Dobromił pisze:Czy w okolicy zauważyłeś kreciki ?
Za fotogenicznym szlabanem znajduje się ponad trzysta metrów szczelnej strefy przygranicznej. Turyści oblegają bezpośrednie, wydeptane wejście na plażę nr 1, gdzie rzut beretem jest następne wejście nr 2 - prowadzące przez wał na wręcz dziewiczo zarośnięte wydmy.
Dobromił pisze:Znaczy się, że rząd ma rację - jest dobrze i będzie tylko lepiej.
Moim zdaniem, według mnie, kilka niedociągnięć jest. Konstrukcja z trzciny, tataraku i gliny pozwoliłaby wyjść na plus sporządzając stosowny protokół zniszczenia, skoro nie zwróciło się z przekopania rzekomych złóż bursztynu. Z ławkami patriotycznymi już tego błędu nie powtórzyli.
laynn pisze:Oby jak najszybciej zrobiono referendum i dołączono te ziemie do Czech
Następnie przypomnieliby sobie Zaolzie i nieoczekiwanie mieliby nas w potrzasku