"Rozeszło się po kościach ...czyli kierunek Kościelec"
W sobotę 19 marca pojechałem sobie na małą eskapadę górską organizowaną przez ZPKWŚ oddział w Żywcu oraz IV Ogólnopolskie Forum Speleo w Wiśle .
Cel poza szlakowy szczyt Kościelec ...startując z Doliny Zimnika (Beskid Śląski)
Ekipa Speleo wystawiła na starcie 2 osoby (choć zapowiadało się ich znacznie więcej ) ...w sumie maszerowaliśmy w 6 osobowej grupie ... Pewnie przeraził ich dziki ogrom Kościelca i zrezygnowali , nie chcąc iść w nieznane .
W Dolinie Zimnika zakwitł pierwszy kwiat ... Majtas Zimnikowy
Jedni jak my woleli wczoraj dreptać na własnych nogach , inni pedałować na dwóch kołach
Pewne jednostki uczyły swoje buty pływać , byle tylko dobre zdjęcie zrobić
Miejscowe smoki zaczęły już morsować w lodowatej wodzie
Rozmowom nie było końca
Uśmiechy dopisywały
Nasz cel tuż tuż przed nami
W pełnym blasku w drodze na szczyt
Tu się kończy fajna ścieżka ... idziemy na przełaj . Na szczęście Piotr był tam kilka dni wcześniej i wydeptał nam schodki w śniegu
Ostatnia prosta w drodze na szczyt
Zdobywcy
Pora wracać , toż Speleo goście spieszą się na obiad do Wisły
Z tej strony niemal płaski ten Kościelec
W pewnym momencie schodząc szlakiem , ekipa zaczęła żałować iż jabłuszek do zjeżdzania nie zabrała
Rozeszło się po kościach , czyli Kościelec z Doliny Zimnika
Rozeszło się po kościach , czyli Kościelec z Doliny Zimnika
...mówią mi ,że zrobiłem krok wstecz ... odpowiadam ,że dwa kroki do przodu...
Miałem tam być ale inna sprawa mi wypadła.
Byłem dość często w tych okolicach, widziałem sporo zdjęć stamtąd i te Twoje takie jakieś przeciętne. Kompletnie nie wykorzystałeś tzw potencjału miejsca.
Byłem dość często w tych okolicach, widziałem sporo zdjęć stamtąd i te Twoje takie jakieś przeciętne. Kompletnie nie wykorzystałeś tzw potencjału miejsca.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Lidka pisze:Jabłuszka do zjeżdżania to przeżytek, teraz na czasie są worki do śmieci
Jabłuszek do zjeżdżania powinno zakazać na szlakach, bo potem robi się szklanka i trzeba zakładać raczki. Ale chyba było fajnie, bo Piotrek taki uśmiechnięty za tych zdjęciach mimo aberracji chromatycznych
Krokusów nie było?
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
A więc taka to była wycieczka edukacyjna. Dobromił jakoś dziwnie przedstawiał jej charakter. Jak miał na nią jechać wszyscy myśleli, że będzie jedno wielkie chlańsko. Z kolei jak się wypisał, to bardziej podchodziło to pod wycieczkę szkolną lub parafialną
Czy ja dobrze widzę, że kolega w niebieskim był na zlocie?
czyli ile ważysz?
ja teraz jakieś 84 kg
Czy ja dobrze widzę, że kolega w niebieskim był na zlocie?
AniaP pisze:moja chuderlowata postura
czyli ile ważysz?
ja teraz jakieś 84 kg
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Sebastian pisze:Jabłuszek do zjeżdżania powinno zakazać na szlakach, bo potem robi się szklanka i trzeba zakładać raczki.
Co racja to racja.
sprocket73 pisze:A więc taka to była wycieczka edukacyjna. Dobromił jakoś dziwnie przedstawiał jej charakter. Jak miał na nią jechać wszyscy myśleli, że będzie jedno wielkie chlańsko. Z kolei jak się wypisał, to bardziej podchodziło to pod wycieczkę szkolną lub parafialną
Poproszę o naganę dla użytkownika Forum sprocket73
sprocket73 pisze:Czy ja dobrze widzę, że kolega w niebieskim był na zlocie?
Dobrze.
AniaP pisze:W Beskidach też zimowo, czyli moja chuderlowata postura zmarzlucha tam jeszcze nie nastąpi
Szczupłość nie przeszkadza w podziwianiu przyrody ! Wymaga tylko czasami więcej ubrania.
czyli ile ważysz?
ja teraz jakieś 84 kg
Jak się ciepło ubiore to zbliżam się do 68 kg
Szczupłość nie przeszkadza w podziwianiu przyrody ! Wymaga tylko czasami więcej ubrania.
Ja to wszystko wiem, ale gdzie się siądzie zadkiem to zimno albo mokro, trawki suchej nie ma by się wyłożyć, i same minusy, wyżej jeszcze więcej tych minusów.
AniaP pisze:Pytanie, co w takim miejscu, robią majtki
Kilkanaście lat temu widzieliśmy ... czerwony biustonosz na kamieniu w pewnym pozaszlakowym miejscu w Tatrach. Po chwili znalazła się właścicielka - kąpała się w stawie.