Rozeszło się po kościach , czyli Kościelec z Doliny Zimnika
Rozeszło się po kościach , czyli Kościelec z Doliny Zimnika
"Rozeszło się po kościach ...czyli kierunek Kościelec"
W sobotę 19 marca pojechałem sobie na małą eskapadę górską organizowaną przez ZPKWŚ oddział w Żywcu oraz IV Ogólnopolskie Forum Speleo w Wiśle .
Cel poza szlakowy szczyt Kościelec ...startując z Doliny Zimnika (Beskid Śląski)
Ekipa Speleo wystawiła na starcie 2 osoby (choć zapowiadało się ich znacznie więcej ) ...w sumie maszerowaliśmy w 6 osobowej grupie ... Pewnie przeraził ich dziki ogrom Kościelca i zrezygnowali , nie chcąc iść w nieznane .
W Dolinie Zimnika zakwitł pierwszy kwiat ... Majtas Zimnikowy
Jedni jak my woleli wczoraj dreptać na własnych nogach , inni pedałować na dwóch kołach
Pewne jednostki uczyły swoje buty pływać , byle tylko dobre zdjęcie zrobić
Miejscowe smoki zaczęły już morsować w lodowatej wodzie
Rozmowom nie było końca
Uśmiechy dopisywały
Nasz cel tuż tuż przed nami
W pełnym blasku w drodze na szczyt
Tu się kończy fajna ścieżka ... idziemy na przełaj . Na szczęście Piotr był tam kilka dni wcześniej i wydeptał nam schodki w śniegu
Ostatnia prosta w drodze na szczyt
Zdobywcy
Pora wracać , toż Speleo goście spieszą się na obiad do Wisły
Z tej strony niemal płaski ten Kościelec
W pewnym momencie schodząc szlakiem , ekipa zaczęła żałować iż jabłuszek do zjeżdzania nie zabrała
W sobotę 19 marca pojechałem sobie na małą eskapadę górską organizowaną przez ZPKWŚ oddział w Żywcu oraz IV Ogólnopolskie Forum Speleo w Wiśle .
Cel poza szlakowy szczyt Kościelec ...startując z Doliny Zimnika (Beskid Śląski)
Ekipa Speleo wystawiła na starcie 2 osoby (choć zapowiadało się ich znacznie więcej ) ...w sumie maszerowaliśmy w 6 osobowej grupie ... Pewnie przeraził ich dziki ogrom Kościelca i zrezygnowali , nie chcąc iść w nieznane .
W Dolinie Zimnika zakwitł pierwszy kwiat ... Majtas Zimnikowy
Jedni jak my woleli wczoraj dreptać na własnych nogach , inni pedałować na dwóch kołach
Pewne jednostki uczyły swoje buty pływać , byle tylko dobre zdjęcie zrobić
Miejscowe smoki zaczęły już morsować w lodowatej wodzie
Rozmowom nie było końca
Uśmiechy dopisywały
Nasz cel tuż tuż przed nami
W pełnym blasku w drodze na szczyt
Tu się kończy fajna ścieżka ... idziemy na przełaj . Na szczęście Piotr był tam kilka dni wcześniej i wydeptał nam schodki w śniegu
Ostatnia prosta w drodze na szczyt
Zdobywcy
Pora wracać , toż Speleo goście spieszą się na obiad do Wisły
Z tej strony niemal płaski ten Kościelec
W pewnym momencie schodząc szlakiem , ekipa zaczęła żałować iż jabłuszek do zjeżdzania nie zabrała
...mówią mi ,że zrobiłem krok wstecz ... odpowiadam ,że dwa kroki do przodu...
Miałem tam być ale inna sprawa mi wypadła.
Byłem dość często w tych okolicach, widziałem sporo zdjęć stamtąd i te Twoje takie jakieś przeciętne. Kompletnie nie wykorzystałeś tzw potencjału miejsca.
Byłem dość często w tych okolicach, widziałem sporo zdjęć stamtąd i te Twoje takie jakieś przeciętne. Kompletnie nie wykorzystałeś tzw potencjału miejsca.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Lidka pisze:Jabłuszka do zjeżdżania to przeżytek, teraz na czasie są worki do śmieci
Jabłuszek do zjeżdżania powinno zakazać na szlakach, bo potem robi się szklanka i trzeba zakładać raczki. Ale chyba było fajnie, bo Piotrek taki uśmiechnięty za tych zdjęciach mimo aberracji chromatycznych
Krokusów nie było?
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
A więc taka to była wycieczka edukacyjna. Dobromił jakoś dziwnie przedstawiał jej charakter. Jak miał na nią jechać wszyscy myśleli, że będzie jedno wielkie chlańsko. Z kolei jak się wypisał, to bardziej podchodziło to pod wycieczkę szkolną lub parafialną
Czy ja dobrze widzę, że kolega w niebieskim był na zlocie?
czyli ile ważysz?
ja teraz jakieś 84 kg
Czy ja dobrze widzę, że kolega w niebieskim był na zlocie?
AniaP pisze:moja chuderlowata postura
czyli ile ważysz?
ja teraz jakieś 84 kg
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Sebastian pisze:Jabłuszek do zjeżdżania powinno zakazać na szlakach, bo potem robi się szklanka i trzeba zakładać raczki.
Co racja to racja.
sprocket73 pisze:A więc taka to była wycieczka edukacyjna. Dobromił jakoś dziwnie przedstawiał jej charakter. Jak miał na nią jechać wszyscy myśleli, że będzie jedno wielkie chlańsko. Z kolei jak się wypisał, to bardziej podchodziło to pod wycieczkę szkolną lub parafialną
Poproszę o naganę dla użytkownika Forum sprocket73
sprocket73 pisze:Czy ja dobrze widzę, że kolega w niebieskim był na zlocie?
Dobrze.
AniaP pisze:W Beskidach też zimowo, czyli moja chuderlowata postura zmarzlucha tam jeszcze nie nastąpi
Szczupłość nie przeszkadza w podziwianiu przyrody ! Wymaga tylko czasami więcej ubrania.
czyli ile ważysz?
ja teraz jakieś 84 kg
Jak się ciepło ubiore to zbliżam się do 68 kg
Szczupłość nie przeszkadza w podziwianiu przyrody ! Wymaga tylko czasami więcej ubrania.
Ja to wszystko wiem, ale gdzie się siądzie zadkiem to zimno albo mokro, trawki suchej nie ma by się wyłożyć, i same minusy, wyżej jeszcze więcej tych minusów.
AniaP pisze:Pytanie, co w takim miejscu, robią majtki
Kilkanaście lat temu widzieliśmy ... czerwony biustonosz na kamieniu w pewnym pozaszlakowym miejscu w Tatrach. Po chwili znalazła się właścicielka - kąpała się w stawie.