MRU to nie tylko podziemne korytarze kilkadziesiat metrow pod ziemia. To tez okoliczne lasy pelne betonu wylazacego sposrod zarosli. Wogole caly ten lubuski kawalek bardzo lubie i kilka razy do roku staram sie powloczyc po lasach i zapomnianych wioskach...
Gdzie pokruszony beton wszedzie wylazi z ziemi
wlot do malego tuneliku niedalko plazy w Wysokiej
jakies plytkie dziury kolo Kurska
gdzie wiaty bywaja duze i pojemne
Bardzo lubie te lubuskie okolice tez ze wzgledu na drogi, ze wiele drog dopuszczonych do ruchu nie zostala jeszcze zasmarowana nowym asfaltem
moja ulubiona kociołbowa droga Sieniawa- Boryszyn
kolo Wysokiej
droga z Bukowca do Janowa
droga z Zółwina do Kalska
Tunel kolo Kurska
Smocze zęby w rozne pory roku
Mozna tez uzyc na pomnikach
i na czolgach
sa rowniez smutne akcenty, tych miejsc juz nie ma... pozostaly tylko na zdjeciach...
wiata kolo Kęszycy
poradziecka baza kolo Templewa
MRU "od gory"
MRU "od gory"
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Tym razem wycieczka miala miejsce w lasach kolo Boryszyna.
A byl to las zupelnie niezwyczajny- drzewa pooplatane lianami, wszedzie cale kłebowiska splatanych kolczastych krzaczorow. W mglistej pogodzie jaka tego dnia panowala robilo to iscie mroczne wrazenie.
No i normalne lasy zwykle nie szczerza smoczych zębow Tu akurat zęby byly takie jak lubie najbardziej, zarosniete, nakryte kozuszkiem mchu.. Z daleka patrzac lub kątem oka wygladalo to zupelnie jak jakies zapomniany cmentarz
W lesie nie brakowalo tez wylazacego spomiedzy zwiedlych lisci mniejszego lub wiekszego betonu
Najbardziej przypadla mi do gustu rura. Przelazlam nia moze z 20 metrow po czym reszta ekipy mnie wolala zebym wrocila. Troche mi zal ze nie udalo sie zobaczyc dokad rura prowadzi
Byly tez oczywiscie popasy i "popoje"
A byl to las zupelnie niezwyczajny- drzewa pooplatane lianami, wszedzie cale kłebowiska splatanych kolczastych krzaczorow. W mglistej pogodzie jaka tego dnia panowala robilo to iscie mroczne wrazenie.
No i normalne lasy zwykle nie szczerza smoczych zębow Tu akurat zęby byly takie jak lubie najbardziej, zarosniete, nakryte kozuszkiem mchu.. Z daleka patrzac lub kątem oka wygladalo to zupelnie jak jakies zapomniany cmentarz
W lesie nie brakowalo tez wylazacego spomiedzy zwiedlych lisci mniejszego lub wiekszego betonu
Najbardziej przypadla mi do gustu rura. Przelazlam nia moze z 20 metrow po czym reszta ekipy mnie wolala zebym wrocila. Troche mi zal ze nie udalo sie zobaczyc dokad rura prowadzi
Byly tez oczywiscie popasy i "popoje"
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"