Dobromił pisze:Serdeczne podziękowania dla Kolegi Opawskiego za pomysł trasy.
Darz Turystyka !
Nie ma sprawy polecam się na przyszłość
Teraz w Górach Opawskich znacznie bardziej kolorowo
Zieleń ruszyła w tym roku bardzo w górę, stoki porasta już młodnik, brzozy, buki, jodły, świerki (a nie tylko świerk jak było jeszcze 5 lat temu).
o np. tak:
albo tak
Na Kopę przez tą pandemię chodzę teraz chyba jeszcze częściej niż kiedyś, nawet robiłem to podczas wielkiej akcji zostań gdzieś tam...
Na szczycie Czesi sprzedają piwo Polakom, wpuszczają na wieżę po stronie czeskiej, żadnych płotów nie ma
a co do Srebrnej Kopy dziś jest jak ją nazywam "Opawską połoniną" z ładnymi widokami, ale kilka lat temu wyglądała mrocznie i tajemniczo, szczególnie zimą we mgle, gdy wędrowało się pośród obklejonych śniegiem i szadzią drzew:
Moje ulubione - 2009 r. i jedno z moich pierwszych najbardziej udanych zdjęć
A to już lata kolejne do 2016 r. Przyznam się, że nawet wtedy nie robiłem jakoś dużo zdjęć na SK bo nie pomyślałem, że to miejsce tak szybko się zmieni. (na dysku mam jeszcze więcej poukrywane niż tu)
w wersji zimowej:
Ostatnie chwile lasu na Srebrnej Kopie - 2016 r.
Jak ktoś chce śledzić na bieżąco moje aktualne fotografie z Gór Opawskich to odsyłam na facebooka mojej strony. Tej wiosny wpadło mi mnóstwo zdjęć, rzepaków, kwiatów, pociągów itd, dużo kręcę się na rowerze. Chce zrobić post ze zdjęciami, zapewne w czerwcu wrzucę go tu na forum.