Sny związane z górami
Sny związane z górami
Mi dzisiaj śniła mi się Malgo .Byliśmy razem w Beskidzie Żywieckim , skąd pochodzi jej babka .
A na ziemi pokój ludziom dobrej woli
- Malgo Klapković
Mnie się często śnią góry -jesli jestem na nartach, to zapomniałem nart, nie ma śniegu, nie ma gdzie zjeżdżać, a jeśli jestem trekkingowo, to siedzę na kwaterze i zapominam wyjść w góry, albo to nie te góry, albo niby jestem w górach, a gór nie ma, albo jak wyjdę, to bez butów, albo bez plecaka, albo zanim się zbiorę, to już jest wieczór generalnie nie lubię, jak mi się śnią góry
luknij na moje panoramy i galerie
- sprocket73
- Kontakt:
Góry śnią mi się od czasu do czasu. Podobnie jak u dagomara są to sny powtarzalne, o pewnym schemacie. Śnią mi się miejsca nierzeczywiste, za każdym razem różne, góry przypominają Tatry, duże otwarte przestrzenie, duża różnica wysokości (nie zalesione Beskidy, czy trawiaste połoniny). Idę sam lub z grupą, o różnych porach roku, trasę znam. Wiem, że gdzieś tam będzie przełęcz/szczyt/grań - taki punkt kulminacyjny. Jak już do tego punktu dochodzę to robi się tak stromo, że nie sposób się utrzymać, zaczynam się zsuwać po śniegu, albo po trawie w kosówki, na kamienie. Jak jestem gdzieś na skałach to te skały zaczynają się kruszyć, wielkie głazy, na których stoję staczają się w przepaść, a ja razem z nimi. Sen praktycznie zawsze kończy się uczuciem spadania i obudzeniem. Dziwne, bo przecież lubię góry i mam z nimi związane same najlepsze wspomnienia.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
ten temat nie dotyczy snów erotycznych!Wiolcia pisze:mnie tej nocy śnił się ceper
SPROCKET