nazwy miejscowosci obrazowo
nazwy miejscowosci obrazowo
Od zawsze sie zastanawiam jakie sa historie niektorych nazw miejscowosci. Czy łaczy sie z tym cos smiesznego, głupiego albo przerazajacego? Czy czy po prostu, nijako, jakis urzednik sobie nazwal i poszło na mapy?
Ponizej taka mała zabawa w proby zobrazowania niektorych z nich. Mam nadzieje, ze kolekcja bedzie sie rozrastac a pomysly beda coraz ciekawsze i bardziej zwariowane! Poki co nieśmiało, bo dopiero sie rozkręcamy w tej kwestii!
Inne nazwy, ktore wydaly mi sie ciekawe. Do Wielkich Oczu i Zimnej Wodki zapewne wroce jako ze pomysly zobrazowania nie sa trudne!
Tu rzeka dla odmiany!
Ponizej taka mała zabawa w proby zobrazowania niektorych z nich. Mam nadzieje, ze kolekcja bedzie sie rozrastac a pomysly beda coraz ciekawsze i bardziej zwariowane! Poki co nieśmiało, bo dopiero sie rozkręcamy w tej kwestii!
Inne nazwy, ktore wydaly mi sie ciekawe. Do Wielkich Oczu i Zimnej Wodki zapewne wroce jako ze pomysly zobrazowania nie sa trudne!
Tu rzeka dla odmiany!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:Od zawsze sie zastanawiam jakie sa historie niektorych nazw miejscowosci. Czy łaczy sie z tym cos smiesznego, głupiego albo przerazajacego?
Jeleśnia zwie się tak ponoć od "lśniących jeleni". Darz Bór!
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Wiolcia pisze:Rozumiem, że musisz być czasem wcześniej przygotowana, by wziąć ze sobą odpowiednie eksponaty?
No wlasnie musze. Do Żaby bylo za drugim podejsciem. Jechalismy tez rowerami przez Wężowite. I co? Weze zostaly w domu... Trzeba bedzie wrocic.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
No nie ma co gadać, zabawnie i pomysłowo.
I skojarzyło mi się z tą wycieczką:
http://mariobiker1973.bikestats.pl/1214 ... iemce.html
I skojarzyło mi się z tą wycieczką:
http://mariobiker1973.bikestats.pl/1214 ... iemce.html
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
buba pisze:Już nie wspomnę gdzie są Burdele i Smyraki
To zagwozdka- jak to zobrazowac??? Bo na Stolec juz mam pomysl!
Burdele- mogłabyś zrobić ujęcie jak z plecaka wysypujesz stertę erotycznych gadżetów: penisy, pejcze, pochwy, kulki analne itd. Tak rozsypany w nieładzie asortyment będzie nawiązywał swym przeznaczeniem do nazw, a dodatkowo samym nieładem też. Wszak nie raz się mówi "ależ tu burdel"
Smyraki-piórko w dłoń Nietoperza i niech smyra. Sami zdecydujecie w którą część ciała