Pozdrowienia ze szlaków
Subiektywnie 3 najpiękniejsze miejsca na 1 dzień:
- Wysoki Kamień - punkt widokowy,
- od schroniska Orle idź na graniczny most karlovsky i 200m dalej rzeczka Izera,
- zbiornik Souš i wodospady Czarnej Desny (Vodopády Černé Desné).
- Wysoki Kamień - punkt widokowy,
- od schroniska Orle idź na graniczny most karlovsky i 200m dalej rzeczka Izera,
- zbiornik Souš i wodospady Czarnej Desny (Vodopády Černé Desné).
Ostatnio zmieniony 2017-07-12, 08:16 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jestem złośliwy, ale może jesz jajecznicę barwy szarej? Smacznego.laynn pisze:Teraz pod Chatka Górzystów jem drugie śniadanie.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
laynn pisze:Dobromił, dziękuję bardzo, miło mieć pozdrowienia od szuja
Zachowuj się tam.
Vision pisze:Alkoholu się nie zagryza!
Chcesz o tym porozmawiać ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
laynn, nie miałem nic złego na myśli. Podobno jajecznica z jaj strusich lub indyczych nie jest żółta.
Swego czasu zabrałem kilka gęsich jaj dwuzółtkowych i twierdziłem Czechom, że w Polsce kury znoszą takie jaja.
Zabrałeś kuchenkę i kiszone ogórki? Te ostatnie gaszą pragnienie, pierwsze dobre są na pogodę - za 2 godziny ma być mżawka 2h, godzina przerwy i poprawka aż do samego rana. Dobra ta kuchenka.
Swego czasu zabrałem kilka gęsich jaj dwuzółtkowych i twierdziłem Czechom, że w Polsce kury znoszą takie jaja.
Zabrałeś kuchenkę i kiszone ogórki? Te ostatnie gaszą pragnienie, pierwsze dobre są na pogodę - za 2 godziny ma być mżawka 2h, godzina przerwy i poprawka aż do samego rana. Dobra ta kuchenka.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
- telefon 110
ceper pisze:Podobno jajecznica z jaj strusich lub indyczych nie jest żółta. Swego czasu zabrałem kilka gęsich jaj dwuzółtkowych i twierdziłem Czechom, że w Polsce kury znoszą takie jaja.
No teraz to pojechałeś po bandzie.Jaja gęsie są zdecydowanie większe od kurzych.
Gęsie jaja nadają się tylko na twardo ewentualnie do ciast.
Jajecznica z takich jaj zwyczajnie śmierdzi.
Odkrycie roku, zwłaszcza dla tych, co mieli ze 100 gęsi przy podwórzu.telefon 110 pisze:Jaja gęsie są zdecydowanie większe od kurzych.
Już chyba 30 lat nie jadłem jajecznicy z gęsich jaj , ale wydaje mi się, że tkwisz w błędzie. W zależności od użytych składników i tłuszczu do smażenia w praktyce możesz nie odróżnić jajecznicy z jaj kurzych oraz gęsich. Po zapachu tym bardziej.telefon 110 pisze:Gęsie jaja nadają się tylko na twardo ewentualnie do ciast.
Jajecznica z takich jaj zwyczajnie śmierdzi.
Vision pisze:Tak. Zagryzasz? A jak tak to czym?
W zależności od nastroju. Np. raz za czas mamy wieczór witaminowy. Zagryzamy plasterkami kiwi, cytryny i owocami winogron.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :