Magurka Wilkowicka- motywy spacerowe
- sprocket73
- Kontakt:
Widokowa droga z Magurki na Czupel to jedno z moich ulubionych miejsc w BM.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Piotrek pisze:Od czasu jak postawili ten "kanciok" obok schroniska to trochę zeszpecili otoczenie...
Ten "kanciok" Piotrku, to najlepszy przykład na to, jak nie należy wydawać pieniędzy unijnych...
laynn pisze:No jesienią się nawet prezentuje ten Mały
Najbardziej lubię jego zimową prezencję, jak porządnie nasypie, śnieg skrzypi pod nogami, szrony się zrobią fantazyjne i nos mam na spacerze czerwony z zimna, wtedy jest prawdziwa baja!
sprocket73 pisze:Widokowa droga z Magurki na Czupel to jedno z moich ulubionych miejsc w BM.
Fakt, to jeden z najbardziej widokowych odcinków na obie strony. Pamiętam jeszcze czasy, gdy ten fragment szlaku (od Magurki po Czupel), zarośnięty był grubym lasem i widoków nie było żadnych. Jeździłam tam jako dziecko na rowerze i zawsze zastanawiałam się co za tym grubym lasem widać. Szczególnie w kierunku Międzybrodzia las był taki gęsty i mroczny, że ciarki chodziły mi po plecach, gdyż od razu miałam skojarzenia z tymi biednymi smerfami gonionymi przez Gargamela, wilkami, czarownicami i innymi postaciami i historiami mrożącymi krew w żyłach heh...
Są prostsze i szybsze sposoby niż oczekiwanie na zimęPaula pisze:nos mam na spacerze czerwony z zimna
To Dobromił w tym samym czasie musiał hasać, on przyciąga mroczne klimaty...Paula pisze:Jeździłam tam jako dziecko na rowerze i zawsze zastanawiałam się co za tym grubym lasem widać. Szczególnie w kierunku Międzybrodzia las był taki gęsty i mroczny
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
To nie miało nic wspólnego ze sportem, po prostu przygotowywał się do zawodu poborcy (nie tylko w "zdobywcach"), a tu czasem trza się nabiegaćPaula pisze:Dobroimił w tym czasie to jeszcze nie wiedział, że nogi ma po to by po górach chodzić i po boiskach za jakąś piłką się uganiał
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
- sprocket73
- Kontakt:
Paula pisze:coś z humorem
ale gdzie tu humor?
po prostu złapała Cię burza, potem wyszło słonce, to wysuszyłaś ciuchy
SPROCKET