miejsca na nocleg w Rumunii ,Bulgarii i Macedonii
miejsca na nocleg w Rumunii ,Bulgarii i Macedonii
Hej! Macie moze do polecenia jakies fajne miejsca na nocleg w Rumunii i Bulgarii? nie mam na mysli gor i wedrowek pieszych po nich, raczej samochodowy przejazd przez te kraje, moze byc zakosami, moze cos na wybrzezu, bo moze bedziemy w Konstancy czy Warnie i bedziemy pytac o promy widmo do Gruzji. Ogolnie kazde mile miejsce na dziki biwak w Rumunii i Bulgarii mile widziane. Moze jakies stare kempingi, moze jakies hotele robotnicze, jakies male tanie hoteliki pamietajac poprzednia epoke? Raczej nie interesuja nas miejsca wypasne, drogie, odpicowane. Przedkladamy klimat nad standard i wygode. Bylabym bardzo wdzieczna za jakies informacje
Ostatnio zmieniony 2016-05-27, 19:32 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Buba, mogę się podpiąć pod temat?
Mnie interesują dokładnie takie same miejsca jak Ciebie, z tą różnicą ,że w Macedonii
Mnie interesują dokładnie takie same miejsca jak Ciebie, z tą różnicą ,że w Macedonii
Ostatnio zmieniony 2016-05-26, 19:39 przez TNT'omek, łącznie zmieniany 1 raz.
in omnia paratus...
w Macedonii to mogę polecić "obóz pionierów" koło Ochrydy, o którym pisałem już dwukrotnie. Jest płatny, ale jak np. pamiętam stara przyczepa kempingowa kosztowała 40 zł za noc. A oprócz tego niemal sami lokalsi, knajpka ze swojskim żarciem i zimnym piwem i plaża z widokami na twierdzę
Dwa lata temu przyczepy były zajęte, więc dostaliśmy blaszaka
Toaleta chyba dla niepełnosprawnych
Dwa lata temu przyczepy były zajęte, więc dostaliśmy blaszaka
Toaleta chyba dla niepełnosprawnych
W Macedonii tez fajne jest miejsce we wsi Mavrovo nad jeziorem Mavrovskim - łąka nad jeziorem. W maju jak bylismy to byla pusta i nikogo procz nas nie bylo- ale ilosc smieci wskazywala ze miejscowi/turysci tam biwakuja. Stala tez jakas przyczepa z napisem "kafe" wiec byc moze latem jest tam knajpa czy kemping i cos sie placi (na mapie mam znaczone w rejonie nadwodne kempingi ale ich nie widzialam- wiec moze to to...)
Kawalek stamtad zatopiony kosciolek
i plot z nart
Przy drodze miedzy jeziorem Prespanskim a Ochrydzkim jest takie miejsce- z wiatami, stolikami, ujeciem wody, mini placem zabaw. Jedyniemiejsca na ognisko nie widzialam. Na namioty miejsce tez by sie znalazlo.
Kawalek stamtad zatopiony kosciolek
i plot z nart
Przy drodze miedzy jeziorem Prespanskim a Ochrydzkim jest takie miejsce- z wiatami, stolikami, ujeciem wody, mini placem zabaw. Jedyniemiejsca na ognisko nie widzialam. Na namioty miejsce tez by sie znalazlo.
Ostatnio zmieniony 2016-05-27, 19:35 przez buba, łącznie zmieniany 3 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"