Quiz dla Tatroholików (Tatry)
- kamiltatry
- Kontakt:
- kamiltatry
- Kontakt:
Trudne ujęcie... bo Lodowy wydaje się blisko - ale to pierwsze z lewej to na 99% dla mnie Wołek - więc to musi być gdzieś z północnych rohaczy, czyli Spalona, Brestova, Salatyn, Skrzyniarki - nie mam pojęcia, skąd dokładnie, ale to musiałoby być gdzieś w tamtych rejonach, bo bliżej Trzech Kop i Banówki wcisnełyby się w kadr Płaczliwym z Ostrym.
- telefon 110
No przecież szczytów jest dostatecznie dużo widocznych, ny sobie ogarnąć fotki z okolicy i trafić, choćby z wujka gugla, a co?, Kamila było bardziej wyraźne ?
luknij na moje panoramy i galerie
- kamiltatry
- Kontakt:
Do Lodowego to będzie jakieś ok. 36 km, ale on nie z takich odległości fajnie się prezentuje. Sokół dobrze rejon wyczuł, przy czym Brestową, Skrzyniarki i Spaloną Kopę raczej bym wykluczył i postawił na Salatyny. Pytanie tylko czy to Mały Salatyn, czy też główny Salatyński Wierch?
Rzuca się w oczy (mniej więcej prosta) linia między miejscem z zagadki a Walentkowym Wierchem (i na tej linii po drodze mamy Tomanowy Wierch, Zadni Ornak, Czubik, okolice Zawracia). Inne istotne spostrzeżenia to Miedziane widoczne na tle Lodowego i linia Mały Lodowy Szczyt - miejsce z zagadki, która "przeciska się" między Smreczyńskim Wierchem i Wołowcem.
Hmm... obstawię Małego Salatyna.
PS moja poprzednia zagadka faktycznie była troszkę niewyraźna i przez to być może kłopotliwa, ale widać dagomara nie powstrzymała.
Rzuca się w oczy (mniej więcej prosta) linia między miejscem z zagadki a Walentkowym Wierchem (i na tej linii po drodze mamy Tomanowy Wierch, Zadni Ornak, Czubik, okolice Zawracia). Inne istotne spostrzeżenia to Miedziane widoczne na tle Lodowego i linia Mały Lodowy Szczyt - miejsce z zagadki, która "przeciska się" między Smreczyńskim Wierchem i Wołowcem.
Hmm... obstawię Małego Salatyna.
PS moja poprzednia zagadka faktycznie była troszkę niewyraźna i przez to być może kłopotliwa, ale widać dagomara nie powstrzymała.
Tak, to Salatyn, wielki, ale przy tej ogniskowej nie ma danych do określenia, który, bo umykają bliższe szczegóły, węc odpowiedź OK. Sokół też powinien strzelać, przecież dobrze kombinował, ale ten odcinek grani jest, umówmy ,się, ciut za długi
Kamilu, ja nad tą panoramą się już raz w życiu męczyłem, stąd wiedziałem, zobacz moją opisaną z Górkówwierchu, Twoje miejsce focenia tylko trochę w bok i do tyłu
Kamilu, ja nad tą panoramą się już raz w życiu męczyłem, stąd wiedziałem, zobacz moją opisaną z Górkówwierchu, Twoje miejsce focenia tylko trochę w bok i do tyłu
Ostatnio zmieniony 2016-04-23, 09:37 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
luknij na moje panoramy i galerie
- kamiltatry
- Kontakt:
dagomar pisze:Twoje miejsce focenia tylko trochę w bok i do tyłu
Dokładnie to były Gorce - zdjęcie zrobione podczas zejścia z masywu Turbacza do Nowego Targu.
Nowa zagadka - z jakiego szczytu zostało zrobione to zdjęcie?
Ostatnio zmieniony 2016-04-24, 04:37 przez kamiltatry, łącznie zmieniany 1 raz.