Tatraman pisze:Zawsze ostrzegam przed bezkrytycznym czytaniem lisich gazet, albo gazety robionej przez Żydów dla Polaków. One nie mają szacunku dla swoich czytelników, których traktują jak durniów...
W niedzielę we wszystkich kościołach miał zostać odczytany list Prezydium Konferencji Episkopatu Polski 'w sprawie pełnej ochrony życia człowieka'. Część wiernych bardzo żywo zareagowało na treść listu. W kościele św. Anny w Warszawie doszło do szarpaniny.
Treść listu została przyjęta okrzykami, część wiernych w geście protestu opuściła kościół. W całym kraju odbywają się dzisiaj demonstracje przeciwko projektowi zaostrzenia ustawy aborcyjnej pod hasłem ?Nie dla torturowania kobiet?
A tutaj coś z innej strony na odtrutkę trucizny zapodanej przez blue:
http://wpolityce.pl/polityka/287416-ust ... e-wiernychWidzę, że Twoja nadzieja w kłamstwie i manipulacji.
Sporo tu jednak ludzi dla których nadzieja po prostu w prawdzie.
Nie wnikam w meritum problemu.
Ale nie wiem, na czym niby ma polegać ta manipulacja. Sytuacja przedstawiona na nagraniu, to protest kobiet. Przeciwko czemu protestują, to oczywiste, chociaż może nie dla wszystkich, ponieważ grupa (skrzywionych) facetów faktycznie może nie do końca to rozumieć. W końcu to nie ich pozbawia się prawa do samodecydowania o swoich ciałach i nie ich się ubezwłasnowalnia.
Niektórzy wmawiają nam, że rolą kobiety jest rodzenie dzieci. Są kobiety, które mają świadomość, że
to nasz wybór, a nie rola.
Nie dziwię się, że kobiety coraz rzadziej decydują się na dziecko. Obawiam się bardzo, że kolejnym krokiem w kierunku ubezwłasnowolnienia kobiet może być ustawowy nakaz zachodzenia w ciążę lub - co również prawdopodobne, zważywszy na fakt, jak daleko można się posunąć w odbieraniu kobietom ich prawa o samodecydowaniu o swoim ciele - ustawowo dozwolone zapładnianie kobiet z pominięciem ich woli.
Jakoś nie ma równowagi w tej materii. Zamiast zmuszać kobiety do rodzenia dzieci np. z gwałtu, należałoby ustawowo narzucić farmakologiczną kastrację każdego bez wyjątków faceta, który się tego gwałtu lub innej przemocy seksualnej na kobiecie dopuścił.
Nawiasem, tu dobrze podsumowano w czym tkwi problem kobiet i dlaczego protestują:
http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42 ... 32909.htmlOczywiście nie liczę na zrozumienie.
Basia Z. pisze:Też mam lekki dołek, mimo, że zawsze należę do tych co widzą szklankę do połowy pełną.
Ale jak się spotkamy to pogadamy, już się cieszę na spotkanie
Nie mogę się doczekać!