Quiz dla Tatroholików (Tatry)
Tatramanie, to raczej zagadka z gatunku łatwych, więc chyba nie trzeba podpowiedzi.... Zgadujesz? Czy zostawiasz innym?
ps zawsze mnie fascynowała ścieżka, która idzie widoczną na zdjęciu doliną i wychodzi tuż nad przełęczą.... taka wąziutka, urocza....
ps zawsze mnie fascynowała ścieżka, która idzie widoczną na zdjęciu doliną i wychodzi tuż nad przełęczą.... taka wąziutka, urocza....
Ostatnio zmieniony 2016-03-15, 18:34 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Sokrates_
Przecież nie spodziewaj się Tatramanie, że ktoś na to odpowie, bo
a - wie i nie będzie chciał zbierać resztek
b - nie wie, więc nie odpowie
c - waha się, więc nic nie napisze bojąc się kompromitacji po tak światłej podpowiedzi
Poza tym
- zadający zagadkę czuje się nieswojo, że jego trud jest wyśmiany
- odpowiadający czują się nieswojo, ze ich marne próby są niczym w porównaniu z fontanną wiedzy podpowiadającego
résumé - wyduś wreszcie to magiczne słowo i daj ludziom żyć
a - wie i nie będzie chciał zbierać resztek
b - nie wie, więc nie odpowie
c - waha się, więc nic nie napisze bojąc się kompromitacji po tak światłej podpowiedzi
Poza tym
- zadający zagadkę czuje się nieswojo, że jego trud jest wyśmiany
- odpowiadający czują się nieswojo, ze ich marne próby są niczym w porównaniu z fontanną wiedzy podpowiadającego
résumé - wyduś wreszcie to magiczne słowo i daj ludziom żyć
Ostatnio zmieniony 2016-03-15, 19:13 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
luknij na moje panoramy i galerie
- telefon 110
Sokół, jeśli nic dalej nie mówię, to znaczy, że nie podaję rozwiązania i sprawa jest otwarta, po co pytać.
Sokrates, zagadki traktowałem jako zabawę przy której można się również uśmiechnąć. Widzę, że dla Was są to szachy.
Nie jest dla mnie istotne, żebym to ja odgadywał. Można również powiedzieć, że jeśli nie chcę odgadywać, to po co się odzywam... można. Ale również można mieć poczucie humoru i lekkości.
Rozumiem, że może taki mój styl Wam nie odpowiadać, nie narzucam się więcej.
W temacie zagadek to moje ostatnie zdanie.
Sokrates, zagadki traktowałem jako zabawę przy której można się również uśmiechnąć. Widzę, że dla Was są to szachy.
Nie jest dla mnie istotne, żebym to ja odgadywał. Można również powiedzieć, że jeśli nie chcę odgadywać, to po co się odzywam... można. Ale również można mieć poczucie humoru i lekkości.
Rozumiem, że może taki mój styl Wam nie odpowiadać, nie narzucam się więcej.
W temacie zagadek to moje ostatnie zdanie.
- _Sokrates_
Tatraman pisze:Widzę, że dla Was są to szachy.
Nie wiem w jakim sensie używasz tu tych szachów. Ktoś zbił Konia czy może posunął Królową?
Nikt tu się przecież nie spina bo to nie żadna walka o złote kalesony tylko zabawa, przy której przy okazji można się czegoś nauczyć.
Tatraman pisze:W temacie zagadek to moje ostatnie zdanie.
Nie bądź baba i się nie fochuj.
Wrzucaj odpowiedź i jedziemy dalej!
Wiem, że nic nie wiem.
- telefon 110
- telefon 110
- telefon 110