Wypadki...
- _Sokrates_
- _Sokrates_
- Malgo Klapković
- _Sokrates_
Ciekawe, czy to wprowadzą:
http://fakty.interia.pl/prasa/news-seri ... Id,1948678
http://fakty.interia.pl/prasa/news-seri ... Id,1948678
niedawno to mówiłem - tylko czekać, aż posłowie w trosce "o bezpieczeństwo" po prostu zamkną góry zimą... Zapewne będzie to łatwiejsze niż straszny zamach na wolność, jakim byłyby płatne akcje ratownicze, jakie są na całym świecie... co prawda w góry się nie pójdzie, ale wszyscy oburzeni będą mogli sobie pohasać po Krupówkach.
Ostatnio zmieniony 2016-01-05, 12:10 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Sokrates_
- _Sokrates_
Pudelek pisze:nie mam nic przeciwko, aby osoby które spowodowały zagrożenie (jakiekolwiek) z własnej głupoty czy karygodnego zaniedbania pokrywały koszty leczenia czy akcji ratunkowych
Poślizgnięcie się na zlodowaciałym śniegu pomimo posiadania raków i upadek ze znacznej wysokości byłoby głupotą, zaniedbaniem czy nieszczęśliwym wypadkiem?
Wiem, że nic nie wiem.
_Sokrates_ pisze:Pudelek pisze:nie mam nic przeciwko, aby osoby które spowodowały zagrożenie (jakiekolwiek) z własnej głupoty czy karygodnego zaniedbania pokrywały koszty leczenia czy akcji ratunkowych
Poślizgnięcie się na zlodowaciałym śniegu pomimo posiadania raków i upadek ze znacznej wysokości byłoby głupotą, zaniedbaniem czy nieszczęśliwym wypadkiem?
Będą sprawdzać czy delikwent przeszedł kurs zimowy i to co najmniej 4-dniowy.
[wyjaśniam, że to ironia]
- _Sokrates_
bton1 pisze:O owej "głupocie" bądź jej braku decydowałaby zapewne komisja, którą ekipa rządząca mogłąby w każdej chwili powoływać, odwoływać, pomniejszać, powiększać...
o winnym w wypadku drogowym, wypadku w pracy, katastrofie budowlanej itp. też decydują odpowiednie służby lub instrumenty, a jakoś nie słychać głosów, że to skandal, że ktoś kto tego nie widział to śmie się wypowiadać... A policja szukająca przestępców? Może ją zlikwidujmy, bo też jest podatna na naciski rządowe...
Ostatnio zmieniony 2016-01-06, 02:22 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Co miesiąc płacę ubezpieczenie zdrowotne, wypadkowe i rentowe.
Raz w roku dwa ubezpieczenia dodatkowe, więc mam na to wywalone.
Ale:
Na drogach ginie kilka tysięcy osób, może czas na obowiązkowe NNW i AC?
Rok w rok topi się kilkaset osób, czy akcje WOPRu i płetwonurków również będą płatne?
A może lepiej dla bezpieczeństwa zamknijmy latem plaże, to uratuje kilkaset istnień.
Czy jeśli zostanie wprowadzona odpłatność za akcje, to TPN obniży ceny biletów do Parku?
W cenie jest wliczona opłata na TOPR.
Czy raczej Państwo zafunduje nam kolejny ukryty podatek?
Raz w roku dwa ubezpieczenia dodatkowe, więc mam na to wywalone.
Ale:
Na drogach ginie kilka tysięcy osób, może czas na obowiązkowe NNW i AC?
Rok w rok topi się kilkaset osób, czy akcje WOPRu i płetwonurków również będą płatne?
A może lepiej dla bezpieczeństwa zamknijmy latem plaże, to uratuje kilkaset istnień.
Czy jeśli zostanie wprowadzona odpłatność za akcje, to TPN obniży ceny biletów do Parku?
W cenie jest wliczona opłata na TOPR.
Czy raczej Państwo zafunduje nam kolejny ukryty podatek?
Ostatnio zmieniony 2016-01-06, 10:46 przez Vlado, łącznie zmieniany 2 razy.