Quiz Schroniska
Dobrze
11pkt - vertigo
10 pkt - cezaryol
8 pkt - sokół, Basia Z.
7 pkt - marekw
5 pkt - BesKid, Pudelek
4 pkt - RobertJ
3 pkt - Vision, Malgo Klapković, Cisy2, Vlado
2 pkt - gosia3ek, kris75, bton1, Laynn, Wiolcia,_Sokrates_
1 pkt - Tomek.P, stokrotka, Dobromił, darkheush, Mirek, ziaro, ceper, buba
11pkt - vertigo
10 pkt - cezaryol
8 pkt - sokół, Basia Z.
7 pkt - marekw
5 pkt - BesKid, Pudelek
4 pkt - RobertJ
Ostatnio zmieniony 2015-12-05, 15:00 przez marekw, łącznie zmieniany 1 raz.
ceper pisze:Faktycznie - obiekt nieistniejący, " Chatka ta nie udziela noclegów osobom postronnym. Trzeba posiadać tzw. BenGlejt."
buba pisze:ceper pisze:Faktycznie - obiekt nieistniejący, " Chatka ta nie udziela noclegów osobom postronnym. Trzeba posiadać tzw. BenGlejt."
Chyba oficjalnie nigdy nie udzielala, mysmy akurat z kims sie tam dogadywali zeby nas wpuscil i przenocawal i sie udalo, ale juz nie pamietam jak dokladnie bylo. Chyba na Hawiarskiej poznalismy goscia co byl wtedy chatkowym na Bene. Spalismy tam w 2008 roku
Wszystko jest do ogarnięcia. Chciałam tam kiedyś spać, więc wcześniej napisałam maila do osoby się tym zajmującej (fakt, niezbyt kompetentna, bo nie odpisywała od razu i ostatniego maila wysłała mi, jak już wróciłam z wycieczki). Napisałam, kim jesteśmy i że chcemy tam zanocować. To wystarczyło i spałyśmy tam z koleżanką. Ówczesny chatkowy był fajnym gościem i miło nam się gawędziło.
Wiolcia pisze:Wszystko jest do ogarnięcia. Chciałam tam kiedyś spać, więc wcześniej napisałam maila do osoby się tym zajmującej (fakt, niezbyt kompetentna, bo nie odpisywała od razu i ostatniego maila wysłała mi, jak już wróciłam z wycieczki). Napisałam, kim jesteśmy i że chcemy tam zanocować. To wystarczyło i spałyśmy tam z koleżanką. Ówczesny chatkowy był fajnym gościem i miło nam się gawędziło.
Nasze kursowe wyjazdy też wiele razy tam nocowały, po wcześniejszej rezerwacji.
Jest to ciekawa opcja w porównaniu z molochem na Turbaczu.
W schronisku Bene się nie pije (nawet piwa) i nie pali, więc nie wszystkim się to może podobać.
Ale wg mnie atmosfera jest fajna.
W schronisku Bene się nie pije (nawet piwa)
Mysmy pili i nikt nam wstretow nie robil. Oczywiscie nie jakas libacja ale kulturalnie nalewka dla rozgrzania w zimny kwietniowy wieczor. Co do palenia to chyba w zadnej chatce nie pali sie wewnatrz?
Z gorczanskich schronisk to chyba wlasnie to Bene podobalo mi sie najbardziej, no chyba ze jeszcze Kurnytowa Koliba! To byla prawdziwa rewelacja! ale ona to juz chyba nieistnieje...
Ostatnio zmieniony 2015-12-06, 17:49 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Słusznie!
11pkt - vertigo
10 pkt - cezaryol
9 pkt - Basia Z.
8 pkt - sokół
7 pkt - marekw
5 pkt - BesKid, Pudelek
4 pkt - RobertJ
11pkt - vertigo
10 pkt - cezaryol
9 pkt - Basia Z.
8 pkt - sokół
7 pkt - marekw
5 pkt - BesKid, Pudelek
4 pkt - RobertJ
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
ceper pisze: Rumunia czy Ukraina?
Ukraina chyba nie...
Ostatnio zmieniony 2015-12-08, 22:12 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
Koniec świata - nikt nie chce punktu? Ładnie to zamazywać nazwę schroniska
Strzelam: Cabana Giumalău w Munții Giumalău
P.S. Miesiąc temu zrobiłem zdjęcie "podobnej ruderze", czyli "cabana" a'la sołtys wraz z jego dobytkiem, czyli walącą się oborą, stodołą i chałupą pamiętającą co najmniej okres międzywojenny. Chciał mnie pobić lub dzwonić na policję, im był bliżej mnie, tym mniejszy był jego zapał
Też mam coś przygotowane
Strzelam: Cabana Giumalău w Munții Giumalău
P.S. Miesiąc temu zrobiłem zdjęcie "podobnej ruderze", czyli "cabana" a'la sołtys wraz z jego dobytkiem, czyli walącą się oborą, stodołą i chałupą pamiętającą co najmniej okres międzywojenny. Chciał mnie pobić lub dzwonić na policję, im był bliżej mnie, tym mniejszy był jego zapał
Też mam coś przygotowane
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Wytrawne oko dostrzeże na zdjęciu nawet dwa obiekty turystyczne.
Pierwszy obiekt - odległy na zdjęciu i jakże bliski forumowiczom - skrywa się po lewej stronie zdjęcia na szczycie hali, świadczy uczynki miłosierdzia względem ciała (głodnych nakarmić, spragnionych napoić, podróżnych w dom przyjąć) oraz /czasami/ uczynki miłosierdzia względem duszy (grzeszących upominać, nieumiejętnych pouczać, wątpiącym dobrze radzić).
Drugi obiekt, widoczny tuż za pierwszymi drzewami po prawej stronie zdjęcia, stosuje profilaktykę, by unikać upominania, pouczania, rad/.
W obu obiektach dobrze spałem i jadłem - podać ich nazwy lub nazwy szczytów, przy których są zlokalizowane
Chyba sam opis wystarczy - zdjęcie dorzucę później jako podpowiedź buba daj szansę innym do jutra...
Pierwszy obiekt - odległy na zdjęciu i jakże bliski forumowiczom - skrywa się po lewej stronie zdjęcia na szczycie hali, świadczy uczynki miłosierdzia względem ciała (głodnych nakarmić, spragnionych napoić, podróżnych w dom przyjąć) oraz /czasami/ uczynki miłosierdzia względem duszy (grzeszących upominać, nieumiejętnych pouczać, wątpiącym dobrze radzić).
Drugi obiekt, widoczny tuż za pierwszymi drzewami po prawej stronie zdjęcia, stosuje profilaktykę, by unikać upominania, pouczania, rad/.
W obu obiektach dobrze spałem i jadłem - podać ich nazwy lub nazwy szczytów, przy których są zlokalizowane
Chyba sam opis wystarczy - zdjęcie dorzucę później jako podpowiedź buba daj szansę innym do jutra...
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/