Strony z panorami górskimi
dla porównania, wersja z Kashmiru (obcięła mi się góra, ale widać mnie więcej). Można właśnie zauważyć różnicę pomiędzy "zdobycznymi" mapami 50MB, a 2,5MB, na krórych normalnie chodzą te programy. Symulację zrobiłem dla punktu leżącego ponad wierzchołkiem, jest to wygodne, gdy na zdjęciu wystaje tyci jakiegoś pipanta, a tu od razu widać, co jest. Zresztą mozna płynnie "poruszać się" w tym programie góra-dół
Ostatnio zmieniony 2013-08-27, 13:51 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
luknij na moje panoramy i galerie
- Tępy dyszel
jadę za tydzień, mam nadzieję, że pogoda pozwoli gdzieś wyjść i coś sfotografować. Niestety w tym roku to chyba będzie na tyle . Raczaj staram się z każdej wycieczki coś mieć, ale ale nie zawsze się to nadaje do pokazywania i nie zawsze wyjmuję aparat.., jakos tak mokre mgły mnie lubią
- Tępy dyszel
PANORAMA Z WYŻNIEGO ZABIEGO SZCZYTU
Z większej niz zwykle ilości zdjęć, dokładnie opisana, wyjątkowo się narobiłem przy tej panoramie
Z większej niz zwykle ilości zdjęć, dokładnie opisana, wyjątkowo się narobiłem przy tej panoramie
Też popełniłem trochę panoram, do dziś ok 200. Różnej są jakości, raz lepsze, raz fatalne, z ręki robie i nie zawsze się potem chce poskładać tak ze trochę też do kosza trafiło.
Jest ich dużo więc daje link do strony. Każda otwiera się w dużym rozmiarze, zazwyczaj do przewijania.
http://www.zuziawdrodze.cba.pl/panoramybeskidy.html
A tu przykład
Jest ich dużo więc daje link do strony. Każda otwiera się w dużym rozmiarze, zazwyczaj do przewijania.
http://www.zuziawdrodze.cba.pl/panoramybeskidy.html
A tu przykład
Ostatnio zmieniony 2013-10-30, 22:39 przez Piotrek, łącznie zmieniany 5 razy.
też robię z ręki, w dodatku na auto i fotki mają różny balans tonalny i głębię, ale zawsze się jakoś złożą, tyle, że właśnie wymaga to pracy, ta np jest z ponad 60 zdjęć
Ostatnio zmieniony 2013-10-31, 00:23 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek pisze:Chyba Ci się do posta nie wstawiła, bo nie widzę
panorama ma prawie max rozmiar dla jpg, tj 30000 pks w poziomie, jeżeli używasz Chroma, to on "widzi" do 20000, więc albo użyj innej przeglądarki, albo ściągnij na dysk i otwórz jakimś programem graficznym.
Link jest w porządku
może, więc po prostu:
http://dagomar.home.pl/tatry/zabi.jpg
chyba, że o czym innym mówimy , albo nie kliknąłeś na niebieski napis "PANORAMA...."
http://dagomar.home.pl/tatry/zabi.jpg
chyba, że o czym innym mówimy , albo nie kliknąłeś na niebieski napis "PANORAMA...."
Ostatnio zmieniony 2013-10-31, 09:56 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamiltatry
- Kontakt:
dagomar pisze:Piotrek pisze:Chyba Ci się do posta nie wstawiła, bo nie widzę
panorama ma prawie max rozmiar dla jpg, tj 30000 pks w poziomie, jeżeli używasz Chroma, to on "widzi" do 20000, więc albo użyj innej przeglądarki, albo ściągnij na dysk i otwórz jakimś programem graficznym.
Link jest w porządku
Chrome daje radę, mi się otwiera w miarę szybko, bez problemów. Bardzo fajna panorama z tego Wyżniego Żabiego Szczytu.
Panorama z Wysokiej. Miałem z nią ruski miesiąc, bo tak wiało, że nie mogłem ustać pionowo. Wziąłem krzyż między nogi, a i tak miotało mną nieźle. Można sobie wyobrazić, jaki był materiał zdjęciowy
PEŁEN ROZMIAR
Ostatnio zmieniony 2013-12-07, 09:13 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.