Wieści z gór
Tępy dyszel pisze:nie wiem, czemu mają służyć tego typu ,,osiągnięcia"......
Zacytuję artystów z Kobranocki : "jest w głupocie wielka moc"
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Tępy dyszel pisze:Wszedł boso na Rysy:
http://tatromaniak.pl/filmy/c/boso-na-rysy-film
Spróbuję kiedyś wejść na Rysy z polskiej strony idąc tyłem albo w kostiumie wilka.
Pisząc poważnie - nie wiem, czemu mają służyć tego typu ,,osiągnięcia"......
Jak mozna chodzic po Beskidach wysprzeconym jak w Himalaje, przychodzic na kapielisko latem w piance albo isc jezdzic na rowerze po parku w stroju jak na tour de France to widac mozna i w druga strone... Moze to wlasnie objaw sprzeciwu na obecnie modne sprzeciarstwo na gorskich wedrowkach?
Ostatnio zmieniony 2015-07-28, 10:50 przez buba, łącznie zmieniany 3 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:Jak mozna chodzic po Beskidach wysprzeconym jak w Himalaje, przychodzic na kapielisko latem w piance albo isc jezdzic na rowerze po parku w stroju jak na tour de France to widac mozna i w druga strone... Moze to wlasnie objaw sprzeciwu na obecnie modne sprzeciarstwo na gorskich wedrowkach?
Jedno i drugie to głupota.
Ale ostatecznie "przerost formy nad treścią" - czyli ubranie pianki na kąpielisko (i podobne szpejenie się) uważam za mniej szkodliwe w razie nagłego pogorszenia się warunków atmosferycznych.
Teraz kiedy byłam na Turbaczu jedna z dziewczyn zabrała tylko krótkie spodnie. Trochę w tym było mojej winy, bo nie dopilnowałam, ale nie przyszło mi do głowy pilnować ludzi dorosłych, a okazało się, że akurat ta dziewczyna jest w górach pierwszy raz.
No i o ile pierwszego dnia było praktycznie prawie cały dzień ponad 25 stopni, to drugiego dnia rano temperatura spadła do około 10 stopni, przy jednocześnie dokuczliwej mżawce.
Niefajnie by było schodzić w takiej temperaturze i w deszczu w całkiem krótkich spodniach z odsłoniętymi udami i kolanami.
No na szczęście w miarę upływu dnia pogoda poprawiła się, a dziewczyna pewnie zapamięta, ze w górach pogoda jest zmienna.
edit:
Nie mam nic przeciwko chodzeniu boso po miłej miękkiej trawie, jeżeli jednocześnie ma się w plecaku porządne buty.
Ostatnio zmieniony 2015-07-28, 11:09 przez Basia Z., łącznie zmieniany 1 raz.
Basia Z. pisze:Nie mam nic przeciwko chodzeniu boso po miłej miękkiej trawie, jeżeli jednocześnie ma się w plecaku porządne buty.
Chodzilam kiedys po Gorganach z gosciem, ukrainskim przewodnikiem gorskim, ktory od wiosny do jesieni nie uznawal innych butow gorskich jak piankowe klapki wkladane na bose stopy. I tam gdzie wszyscy w butach za kostke wykrecali nogi - on skakal jak kozica po kamulcach!
Potem my suszylismy przez kilka dni buty w ktorych chlupotalo a on w schronisku/bacowce wycieral stopy, klapki i wkladal suche skarpetki.
Acz dobrze jak takie rzeczy sa wynikiem wyboru osoby swiadomej na co sie pisze a nie wystepuja z powodu niepomyslenia, zapomnienia czy nieswiadomosci
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
R0BERT pisze:jakby zimą wlazł na bosaka to byłaby sztuka
No chyba, że ma stopy jak mały Yeti z komiksu Baranowskiego.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Kiedys ktos lazl boso po sniegu z Kocierza Basie w strone Potrojnej, szlismy jego tropem. Acz w polowie drogi do chatki trop sie urwal... A juz mielismy nadzieje na poznanie ciekawej osoby
Basia Z. pisze:Kierowca miał wszystkie papiery ale dostał mandat 100 zł i 1 pkt. za to, że zatrzymał się na przystanku a podobno nie miał prawa (czego nie rozumiem, a gdzie miał stanąć ?).
Pewnie koncesja nie obejmuje tego przystanku.
Stówka to i tak pikuś;) gdyby wysadził ludzi poza przystankiem, to kosztowałoby go to 3000zł;)
Przystanki są czyjąś własnością-gminy, miasta, przewoźnika i jeżeli inny przewoźnik chce z nich korzystać to musi podpisać pewnie jakąś umowę i bulić.
Ostatnio zmieniony 2015-07-29, 21:50 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Vlado pisze:Basia Z. pisze:Kierowca miał wszystkie papiery ale dostał mandat 100 zł i 1 pkt. za to, że zatrzymał się na przystanku a podobno nie miał prawa (czego nie rozumiem, a gdzie miał stanąć ?).
Pewnie koncesja nie obejmuje tego przystanku.
Stówka to i tak pikuś;) gdyby wysadził ludzi poza przystankiem, to kosztowałoby go to 3000zł;)
Dokładnie, tak nam mówił.
-