Zgadzam się z Ceprem !

Tutaj znajdziecie tematy nie związane z górami, coś o muzyce, filmach, sporcie, polityce i czymkolwiek innym...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Postautor: Basia Z. » 2015-07-21, 14:57

dagomar pisze:nigdy nie jeżdżę na wyjazdy zorganizowane, nigdy autobusem.

To akurat nie był wyjazd zorganizowany tylko normalny przejazd autobusem kursowym, za biletem.
Awatar użytkownika
dagomar
Kontakt:

Postautor: dagomar » 2015-07-21, 15:17

też nie jeżdżę :-)
Awatar użytkownika
bton1

Postautor: bton1 » 2015-07-21, 18:46

W krakowskim MPK od paru miesięcy trwa akcja pt. "Weźże gadaj ciszej!" odnosząca się do podobnych zachowań. Ale zazwyczaj brak kultury dotyczy całokształtu zachowań danej osoby, która nie czuje zupełnie co jest przyzwoite, a co nie..
W mieście możesz kogoś znać dziesięć lat i go nie poznać. W górach znasz go na wylot po paru tygodniach.
laynn

Postautor: laynn » 2015-07-29, 09:07

Pare lat temu bywałem w Białymstoku, tam wtedy był zakaz rozmów w kom. publicznej.

Ja właśnie dlatego przeżuciłem się na auto, tzn od kiedy je posiadam nie myślę o podróży np Ekspresem Krk-Katowice. Swego czasu każda podróż do Zakopanego to podróż tą linią. Dopiero po podrózy na i z sylwestra, i problemach w wejściu do tego autobusu mi się odechciało.

Basiu kiedyś mi zwróciłaś uwagę, za podobne dygresje, a tu zakładasz o tym temat...