Ciekawe czy tam po tych gorach wogole ktos czasem chodzi? Zwlaszcza tych pasmach w glebi lądu...(w necie udalo mi sie znalezc opisy jedynie po poludniowej nadmorskiej czesci). Pewnie dosc trudne logistycznie jest tam doleciec/doplynac a potem isc/jechac przez ogromne tereny gdzie nie ma zadnych ludzkich osad i pewnie jest minus 70...
Topeerz nad Grenlandią
Topeerz nad Grenlandią
Grenlandia z lotu ptaka calkiem niezle sie prezentuje. Nigdy nie przypuszczalam ze tam sa takie fajne gory, fiordy, jeziora!
Ciekawe czy tam po tych gorach wogole ktos czasem chodzi? Zwlaszcza tych pasmach w glebi lądu...(w necie udalo mi sie znalezc opisy jedynie po poludniowej nadmorskiej czesci). Pewnie dosc trudne logistycznie jest tam doleciec/doplynac a potem isc/jechac przez ogromne tereny gdzie nie ma zadnych ludzkich osad i pewnie jest minus 70...
l:
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Buba pisze:Ciekawe czy tam po tych gorach wogole ktos czasem chodzi? Zwlaszcza tych pasmach w glebi lądu...
Chodzi, ale ta bajka już nie jest dla każdego;)
http://www.marekkaminski.com/wyprawy/13 ... 3_dni.html
https://www.youtube.com/watch?v=ZyGK6KNnntY
Ależ Topeerz miał widoki! Zżera mnie zazdrość
Piotrek pisze:Nigdy samolotem nie leciałem ale jakby juz przyszło, to nad takim terenem bym chciał.Świetnie widoki.
Toperz chyba lecial tamtedy juz z dziesiaty raz a widoki takie trafily sie po raz pierwszy! Zawsze bylo albo ciemno albo chmury... A teraz szczęka na podlodze
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
-
laynn
Kaukaz? Jakos tak nisko leci- jakby zaraz po starcie...
Ostatnio zmieniony 2015-07-02, 14:46 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
Basia Z. pisze:A tamto jest niedługo przed lądowaniem.
a to nie mam pojecia- ale widoki mial przednie!
Mnie sie pare lat temu Kaukaz tak pokazal i tez bylam zadowolona!
https://picasaweb.google.com/1078222790 ... yZsamolotu
a potem zmienili trasy samolotow
-
laynn