Bytom - miechowickie uroczyska
Piękno tego świata polega na tym, że codziennie jest od inny. W odniesieniu do przyrody szczególnie to widać. Codziennie pojawiają się inne kwitnące rośliny, z kolei inne szybko przekwitając wywołują wrażenie tęsknoty za pięknem, które przemija. Dlatego właśnie staram się dostrzegać coś cennego w tym, co niedoceniane i pogardzane przez innych. Takim niedocenianym regionem jest Śląsk. A ileż piękna tu drzemie w ukrytych leśnych uroczyskach. Zapraszam do wirtualnej wycieczki po zakątku Miechowic, gdzie na skraju lasu toczy się całkiem inne życie.
I trochę więcej tutaj: http://szlakiibezdroza.blogspot.com/2015/05/bytom-miechowickie-uroczyska.html
Bytom - miechowickie uroczyska
kris_61 pisze:ziaro pisze:kris dzięki tym twoim fotom nasze miasto wydaje się takie przyjemne i piękne.
Opinie krzywdząca można zawsze przypisać nawet nieskazitelnym Ja porostu skupiam się na tym co dobre To nie znaczy, że unikam trudnych rejonów. Gdyby zadbać o Bobrek nie był by brzydszy niż Nikisz cz Giszowiec
Bobrek to już raczej historia zapomniana przez kolejne z rzędu władze.
#ziaronaszlaku
oj tam oj tam! mnie sie caly Bytom podoba! (no moze oprocz Agory i tej nowej autostrady co walneli przez Karb i Stolarzowice... )
Ostatnio zmieniony 2015-05-13, 21:38 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..