Pudelek pisze:j
W tej sytuacji kupowanie map wydaje się zbędne (tym bardziej, że przejechałem się już z ich aktualnością.
Potwierdzam. Mapy.cz są najbardziej aktualne.
presto pisze:jest też aplikacja "Mapy.cz" na telefon (na Androida za free), ale nie jestem pewny, czy korzystając z tej aplikacji w Czechach nie płaci się za transfer.
Też myślałem o skorzystaniu z busa i ... nic ciekawego nie wymyśliłem
I to jest rozsądne rozwiązanie - pobiera się raz i problem z głowy (mapa CZ=409MB, SK=249MB) - nie trzeba się męczyć z pobieraniem wycinka (a może jestem leniwy i cenię swój czas). Mam kartę 64GB i ponad 22 GB wolnej pamięci.Basia Z. pisze:Można również ściągnąć (np. tam gdzie jest WiFi) mapę całych Czech, w aplikacji jest taka opcja i zapisać w pamięci telefonu ale ona jest bardzo duża i blokuje miejsce.
Na 99% tak, tylko jaki jest sens? Wybierać wszelkie skale i przechodzić palcem dany teren, jeśli cała Słowacja zajmuje tylko 249MB i na spokojnie można w domu w 2 minuty pobrać (rok temu nie było tej możliwości i lipa).Basia Z. pisze:Jeżeli tam się zatrzymam na jakiejś stacji benzynowej gdzie będzie WiFi - to czy uda mi się ściągnąć mapę odpowiedniego rejonu Słowacji ?
ceper pisze:Na 99% tak, tylko jaki jest sens? Wybierać wszelkie skale i przechodzić palcem dany teren, jeśli cała Słowacja zajmuje tylko 249MB i na spokojnie można w domu w 2 minuty pobrać (rok temu nie było tej możliwości i lipa).
Basia Z. pisze:ceper pisze:Na 99% tak, tylko jaki jest sens? Wybierać wszelkie skale i przechodzić palcem dany teren, jeśli cała Słowacja zajmuje tylko 249MB i na spokojnie można w domu w 2 minuty pobrać (rok temu nie było tej możliwości i lipa).
Właśnie nie jestem pewna, czy można będąc w Polsce pobrać mapę Słowacji lub Czech.
Ale ponieważ tutaj mam WiFi, więc chyba zaraz spróbuję
Piotrek pisze:zresetowałem telefon
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości