Piotrek pisze: boś se stół z pnia zrobił?
Piotrze, prorok z ciebie czy co? Właśnie w ogrodzie zostawiłem pień po śliwie węgierce około 60 cm wysokości, na którym mam zamiar zmajstrować blat i stołu zawierucha nie ruszy (w planach też ekstra parasol), chociaż mam też taras 10m2.
Syn ma góry w (...), woli metropolie i na święta z kolegą wybrał sobie hotelik z pokojem 2-osobowyma bez wyżywienia po 140 EUR za dobę (upolował cenę promocyjną; planują nocne eskapady, więc trudno byłoby im spasować pory posiłków z pobytem w hotelu, to jest baza wypadowa). Od razu uprzedzam insynuacje: kręci też z 3 dziewczynami (z jedną do teatru, drugą do filharmonii, z trzecią na koncert; nie wnika, czy one wiedzą o sobie; istotne, że każdy płaci za siebie
). Jest wolnym człowiekiem XXI wieku
Jest to sprzeczne z ideologią mazeno (z "kulturą wschodu").
Nie miałem dzieciństwa, młodość na dorobku, potem lata pracy nawet po 20h na dobę i chociaż bywałem z rodziną na wielu wycieczkach, to jednak żałuję, że nie podróżowaliśmy po świecie 2-3 miesiące w roku. Straconego czasu nie nadrobię i to ja nalegam, aby dzieci wolny czas poza "szkołą" wykorzystywały na maksa zgodnie ze swoimi upodobaniami.
Piotrze, popieram cię, to gdzie obalimy tę flaszkę trunku bezalkoholowego?