15 sierpnia 2013 Tatry Wysokie czyli wreszcie na Pośrednim
- Tatrzański urwis
15 sierpnia 2013 Tatry Wysokie czyli wreszcie na Pośrednim
Witam , urwisowałem sobie kilka dni w Tatrach i trochę się tego uzbierało więc żeby wszystko było po kolei zacznę może od początku . Wyprawę rozpocząłem od wyjazdy z pod dworca w Zakopcu w kierunku Popradu i stamtąd elektriczką do Popradzkiego Plesa. Przy okazji podskoczyłem na chwilę zwiedzić Tatrzański cmentarz symboliczny w Osterwie który wywarł na mnie spore wrażenie , kto wie może kiedyś i moja tablica tam zawiśnie . Później udałem się w kierunku Wielkiego Hińczowego Stawu i po obejściu go rozpocząłem wspinaczkę na szczyt na którym kiedyś myślałem że byłem ale się myliłem (stare dzieje) . W sumie to do końca nie wiedziałem którą drogą iść więc zdałem się na instynkt i swoją sprawność. Po jakimś czasie byłem już na głównym mam nadzieję wierzchołku by rozkoszować się widokami które nie były raczej idealne z powodu chmurek które co jakiś czas zasłaniały szczyt . Kilka zdjęć :
Jeszcze link : https://plus.google.com/photos/10338123 ... 7423552593 To był dzień pierwszy .
Jeszcze link : https://plus.google.com/photos/10338123 ... 7423552593 To był dzień pierwszy .
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
Wiecie, Urwis jak Urwis, musi coś strzelic mocnego. Albo go kręcą jak żywcuje na Mnichu, albo marzy o tabliczkach na cmentarzu symbolicznym.
Ja tam Ci życzę, żebyś żył jak najdłużej, chociaż troszkę inaczej zrozumiałem Twoje zdanie niż poprzednicy - nie powiedziałeś wszak kiedy ta tablica ma zawisnąć - i to jest klucz do rozwiązania moim zdaniem, tego zdania. Urwis wcale nie napisał, ze dąży do takiej śmierci... A w dumie ja jakbym miał wybierać między lotem z jakiejś turnii albo np śmiercią pod kołami tira albo rakiem żołądka to wybaczcie, chcialbym być romantykiem... (o, może to fajny temat do załozenia?)
Niedźwiedź jest mocarny, napisz coś więcej o kulisach spotkania z nim, jestem bardzo ciekawy, gdzie nie iść, żeby go nie spotkać.
Ja tam Ci życzę, żebyś żył jak najdłużej, chociaż troszkę inaczej zrozumiałem Twoje zdanie niż poprzednicy - nie powiedziałeś wszak kiedy ta tablica ma zawisnąć - i to jest klucz do rozwiązania moim zdaniem, tego zdania. Urwis wcale nie napisał, ze dąży do takiej śmierci... A w dumie ja jakbym miał wybierać między lotem z jakiejś turnii albo np śmiercią pod kołami tira albo rakiem żołądka to wybaczcie, chcialbym być romantykiem... (o, może to fajny temat do załozenia?)
Niedźwiedź jest mocarny, napisz coś więcej o kulisach spotkania z nim, jestem bardzo ciekawy, gdzie nie iść, żeby go nie spotkać.
Ostatnio zmieniony 2013-08-19, 21:17 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
- Tatrzański urwis
Źle mnie zrozumiałaś Gosiu , nie chciałbym zginąć , tylko żartowałem .Malgo Klapković pisze:nie uważam, że dążenie do tego rodzaju śmierci jest czymś do końca normalnym
Jeden wspinacz zrobił mi zdjęcie jak siedziałem na takiej stromej turni okrakiem .sokół pisze:Albo go kręcą jak żywcuje na Mnichu,
Racja.sokół pisze:Urwis wcale nie napisał, ze dąży do takiej śmierci.
Zgadzam się z Tobą .sokół pisze: A w dumie ja jakbym miał wybierać między lotem z jakiejś turnii albo np śmiercią pod kołami tira albo rakiem żołądka to wybaczcie, chcialbym być romantykiem..
To był młody niedzwiadek , mamusia się wcześniej schowała za skałą .sokół pisze:Niedźwiedź jest mocarny,
Spoko , może on jest wegetarianinem , w końcu wcinał trawkę .sokół pisze: jestem bardzo ciekawy, gdzie nie iść, żeby go nie spotkać.
- Malgo Klapković
- Tatrzański urwis
- Tatrzański urwis