31.01.2015 Kopalnia Guido w Zabrzu
- Tępy dyszel
maja pisze:podejrzewam, że już częściowo po nim
Już po przewodniku, prawdopodobnie było już po nim, zanim wyjechał na powierzchnię.
Kopalnia decyzję wykonała jeszcze w styczniu, teraz kwestia jej przedyskutowania i ogłoszenia. Lub nie.
buba pisze:Nasz fotki stamtad
https://picasaweb.google...._Kopalnia_Guido
Jejku, tych blaszek kopalnianych nie widziałem a bardzo ciekawe są.....
Zaraz po zbiórce przy kasie, był ,,spęd" do Szybu Kolejowego i później już pod ziemię i jakoś ,,umknęło"....
Gdzie te znaczki dokładnie się znajdują ?
Kapitan Bomba pisze:Gdzie te znaczki dokładnie się znajdują ?
Na gorze, przed wejsciem na trase, na scianie wisialy gabloty a w nich te blaszki. Nie w tym budynku co kasy czy kible, tylko jakby juz na tym wlasciwym budynku kopalni. Tak przynajmniej zostalo w pamieci.
Ostatnio zmieniony 2015-02-05, 18:25 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
- Malgo Klapković
Może kiedyś pojadę na Ślunsk, to i sobie kopalnię obejrzę Byłam w Tarnowskich Górach i w Złotym Stoku. Przewodnicy mówili względnie podobne rzeczy, np. o znajdowaniu złota w kopalni Wieliczka też jeszcze przede mną, no ale to bliżej Krakowa, który też może kiedyś odwiedzę
Kapitan Bomba, czy przed wejściem na teren kopalni przeczytałeś regulamin?
Kapitan Bomba, czy przed wejściem na teren kopalni przeczytałeś regulamin?
- Tępy dyszel
Malgo Klapković pisze:Może kiedyś pojadę na Ślunsk,
Strach się bać.
Malgo Klapković pisze:Byłam w Tarnowskich Górach i w Złotym Stoku
Tam nie byłem.
Malgo Klapković pisze:Wieliczka też jeszcze przede mną, no ale to bliżej Krakowa, który też może kiedyś odwiedzę
Mi Bochnia jeszcze ,,wisi". Nigdy tam nie byłem.
Malgo Klapković pisze:Kapitan Bomba, czy przed wejściem na teren kopalni przeczytałeś regulamin?
Oczywiście, że tak.
Dlatego jestem ekspertem od regulaminów i zasad oraz ich przestrzegania
Kopalnię Guido oczywiście Ci polecam, tym bardziej, że na koniec można się zrelaksować w pubie na poziomie 320 m. p.p.m.
Kapitan Bomba pisze:Mi Bochnia jeszcze ,,wisi".
Ja tam miałam studniówkę I miałam okazję też parę razy tam być wycieczkowo. Zdecydowanie bardziej mi się podoba niż Wieliczka, jest nieco bardziej surowa, chociaż też się to zmienia z czasem.
Jestem tu gdzie stoję, ale jeśli się ruszę, to mogę się zgubić.