Jaką porę roku w górach preferujecie?
- Tatrzański urwis
Ja najbardziej lubię zimę , te Tatrzańską nawet bardziej niż lato czy jesień , mogę się wtedy poczuć jak prawdziwy chimalaista wywijając czekanem i szpanując rakami .
Ostatnio zmieniony 2013-08-09, 22:04 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tatrzański urwis
Wiecie z tymi porami to tak jest, że każda ma swoją wadę i zaletę. Latem owszem można spać na dworze (czy na polu jak gdzie nie gdzie się mówi ) ale takie upały jak są ostatnio (choć dziś dość przyjemnie się zapowiada) mnie zniechęcają do gór. Wiosną denerwuje zalegający i topniejący śnieg. Jesienią zimne deszcze. Zimą, choćby krótki dzień. Ale lepiej znaleźć pozytywy.
Wiosna, ta soczysta zieleń. Lato ciepło, długie dni (ach te całodobowe wycieczki w tatry ), jesień te barwy, a zima super śnieg...
Wiosna, ta soczysta zieleń. Lato ciepło, długie dni (ach te całodobowe wycieczki w tatry ), jesień te barwy, a zima super śnieg...
Najbardziej to lubię późną wiosnę kiedy nie jest jeszcze gorąco a już można na łące poleżeć. Jesień też jest fajna - te kolory i mniejszy ruch na szlakach. Zima też mi pasuje - zwłaszcza jak jest tyle śniegu, że mogę się poruszać na nartach. I ostatnio po tym jak zaopatrzyłem się w raki i czekan zimowe Tatry też mnie kręcą. Narazie bardzo ostrożnie i nieśmiało ale kto wie...
Generalnie jestem ciepłolubna i uwielbiam tak jak kot wygrzewać się na słoneczku. I chyba najbardziej lubię góry latem, gdy i dzień jest dłuższy i temperatura przyzwoita Chociaż moją ulubioną porą roku jest wiosna, bo wtedy wszystko budzi się do życia (ja również). Zima nie jest moją faworytką (bo strasznie marznie mi nos), ale ta w górach jednak ma swój klimat. Ośnieżone szczyty robią niesamowite wrażenie. I chcę trafić na prawdziwą tatrzańską jesień, bo niestety za każdym razem sypał mi śnieg
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Latem są muchy, a zimą jest zimno , zaś wiosną i jesienią jest błoto.
A tak na prawdę to lubię góry przez cały rok, ale najbardziej lubię maj - bo jest wiosna, kwitnie tarnina i dzikie czereśnie, sierpień - bo jest lato, trochę smutno i kwitną przecudne goryczki trojeściowe, które uwielbiam i na widok których ogarnia mnie nostalgia, że przemija kolejne lato i październik - bo jest bajecznie kolorowo.
No i jeszcze czerwiec, bo wtedy jest takie poczucie, że całe wakacje jeszcze przede mną.
A tak na prawdę to lubię góry przez cały rok, ale najbardziej lubię maj - bo jest wiosna, kwitnie tarnina i dzikie czereśnie, sierpień - bo jest lato, trochę smutno i kwitną przecudne goryczki trojeściowe, które uwielbiam i na widok których ogarnia mnie nostalgia, że przemija kolejne lato i październik - bo jest bajecznie kolorowo.
No i jeszcze czerwiec, bo wtedy jest takie poczucie, że całe wakacje jeszcze przede mną.
Wiosna, wiosna, gdzieżeś Ty. Ech, za oknem leje, zimno, Kretyn nie chce wyjść na spacer, a ja pomykam dziś w góry. Precz z jesienią. Na grupy ku pokrzepieniu serc wrzuciłam link do prawie jesiennej prezentacji o ścieżce orlik krzykliwy. Zapraszam na szlak Wołosate-Tarnica, Kolegom dziękuję za zdjęcia http://www.grupabieszczady.pl/index.php ... &Itemid=51
Lubię wionę, w Bieszczadach jet cudna. Jesień toleruję, upalne lato - precz, a zima mogłaby zniknąć w kalendarza. Nie lubię ani upałów ani mrozów.
Lubię wionę, w Bieszczadach jet cudna. Jesień toleruję, upalne lato - precz, a zima mogłaby zniknąć w kalendarza. Nie lubię ani upałów ani mrozów.
- TataOjciec
Tu Dział Archeo
Z 21 stopni. Kolory jesieni. Trochę śniegu w wyższych partiach ( do podziwiania ). Sucha trawa do leżenia. Kwitnące roślinki
Należy stworzyć taką porę roku.
Z 21 stopni. Kolory jesieni. Trochę śniegu w wyższych partiach ( do podziwiania ). Sucha trawa do leżenia. Kwitnące roślinki
Należy stworzyć taką porę roku.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu