Typowa rowerówka - około 50km - dookoła kopalni/elektrowni Bełchatów połączona z ogniskiem.
Więcej zdjęć
2014.10.19 Góra Popiołow k/Bełchatowa
- Malgo Klapković
Za około 30 lat ma tu być raj, dodatkowe "jeziora" 10-14km2 i 5km2, zbocza gór zalesione i zagospodarowane podobnie jak góra Kamieńsk (wyciąg narciarski, lotnisko, tor saneczkowy, farma wiatrowa oraz atrakcje dla małych dzieci). Pożyjemy, zobaczymy.
To jest trzecia hałda i najmniejsza. Kawałek na wschód jest troszkę większa (za wyrobiskiem), zaś największa to góra Kamieńsk - najwyższe wzniesienie województwa łódzkiego. Myślałem, aby wziąć taczki i łopatę i im trochę pomóc ...
Edit: Zapomniałem o największej atrakcji - Góra Kamieńsk ma swoją drogę krzyżową i krzyż na szczycie
To jest trzecia hałda i najmniejsza. Kawałek na wschód jest troszkę większa (za wyrobiskiem), zaś największa to góra Kamieńsk - najwyższe wzniesienie województwa łódzkiego. Myślałem, aby wziąć taczki i łopatę i im trochę pomóc ...
Edit: Zapomniałem o największej atrakcji - Góra Kamieńsk ma swoją drogę krzyżową i krzyż na szczycie
Ostatnio zmieniony 2014-10-21, 08:16 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
ceper pisze:połączona z ogniskiem.
Ceper- to ty lubisz ogniska? i ziemniaczki z popiolu? nie wiem czemu myslalam ze ty tylko knajpy uznajesz i to takie mega eksklusiv. Tos mnie zaskoczyl!
Musze sie kiedys wybrac w te wasze rejony- bo bardzo lubie takie klimaty industrialne! (to pewnie ten uraz psychiczny z dziecinstwa pod dymiacymi hutami!
Bełchatowa mam tylko kilka zdjec (chyba to jest to?)
Ostatnio zmieniony 2014-11-09, 13:43 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
Być może w maju coś zorganizuję, np. rowerowy weekend typu "ceprowo - największa dziura w Europie" - 8 miejsc noclegowych + dowolna pod namiotem, z możliwością ogniska i śpiewów, które nie powinny nikomu przeszkadzać. Przejazd szlakiem bunkrów (18 szt.), Święte Ługi oraz wyrobiska/hałdy/ kopalniane wraz Górą Kamieńsk. Te 2 zbiorniki z bliska wyglądają niczym baseny z Tunezji, zaś osad wygląda niczym biały piasek. Może będą i inne atrakcje, ale jeszcze mamy godzinę przed 22
P.S. W dzieciństwie taki pieczony ziemniak był smakołykiem ...
P.S. W dzieciństwie taki pieczony ziemniak był smakołykiem ...
Ostatnio zmieniony 2014-11-09, 16:53 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.