Komańcza okiem maurycego
Ujęcie żubra ekstra.
Mi się też zdarzyło widzieć żubra w tej okolicy, w lipcu 2 lata temu przy bezszlakowym kursanckim przejściu z Komańczy do Duszatyna (a wylądowaliśmy niechcący wprost w rezerwacie Łokieć).
Niestety nie zdążyłam wyciągnąć aparatu a żubr podał tyły.
W okolicy fajnym miejscem noclegowym jest chata w Smolniku.
Mi się też zdarzyło widzieć żubra w tej okolicy, w lipcu 2 lata temu przy bezszlakowym kursanckim przejściu z Komańczy do Duszatyna (a wylądowaliśmy niechcący wprost w rezerwacie Łokieć).
Niestety nie zdążyłam wyciągnąć aparatu a żubr podał tyły.
W okolicy fajnym miejscem noclegowym jest chata w Smolniku.
- Malgo Klapković
Malgo Klapković pisze:Bardzo ładne okolice, piękne zdjęcia, szczególnie te znad Jeziorek Duszatyńskich. Żubr tak samo mnie zaskoczył jak innych czytających, no i pewnie Was Długo tak na Was spoglądał?
To był moment. Zresztą widać to na zdjęciu. Lekko rozmazane, co aż tak często mi się nie zdarza
Z żubrami jestem trochę oswojony, bo w mojej okolicy, a konkretnie w Jankowicach k. Pszczyny prowadzą hodowlę żubrów( ale w dzikich warunkach ). Od niedawna też w Pszczynie, w okolicy dzikiej promenady Parku Zamkowego zrobili zagrodę pokazową z żubrami. Mogę robić za przewodnika
Tak przy okazji wspomnę, że dla chętnych mogę załatwić każdą ilość oryginalnej trawy żubrówki ( ceper nie czytaj, a przynajmniej nie komentuj tego )
Dam jeszcze parę fotek dziczy z okolic Komańczy i Chryszczatej.
Ta ostatnia jest dla mnie szczególnie miła sercu, po lekturze książki ' Łuny w Bieszczadach ' J.Gerharda. Szczerze polecam.
zapomniany most kolejki wąskotorowej w rezerwacie przełomu rzeki Osława
nowiutki szałas na samym szczycie Chryszczatej. Można śmiało przenocować
dwóch zbójów na Chryszczatej
- Malgo Klapković
Nie wywołuj wilka - tylko pytanie, czy nadaje się ona do siennika, palenia duchowego lub grzewczego, a może jako dodatek do wywarów? Bo do jedzenia chyba nie nada się - nie jestem "przeżuwaczem"maurycy pisze:każdą ilość oryginalnej trawy żubrówki ( ceper nie czytaj, a przynajmniej nie komentuj tego )
- Beskidniczka
O rany Wypalaliście węgiel w retortach możemaurycy pisze:
dwóch zbójów na Chryszczatej
Ostatnio zmieniony 2014-10-02, 19:36 przez Beskidniczka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wędrówką jedną życie jest człowieka.
Idzie wciąż,
Dalej wciąż,
Dokąd? Skąd?"
Idzie wciąż,
Dalej wciąż,
Dokąd? Skąd?"
Odpowiadam hurtowo na pytania :
Ad 1
Rogi mam zamontowane na stałe . Nie wiem czy czerwone, bo sam se nie widzę
Ad 2
Trawka ( czyt. żubrówka ) służy do produkcji słynnej wódki Żubrówka. Najbardziej znanej za czasów ' komuny', ale też i z nowszych czasów. Za słynne drinki na soku jabłkowym, po których nie było nic czuć z japy,
w czasie pracy .
Ad 3
Beskidniczka napisała ''O rany Wypalaliście węgiel w retortach może ''
Kris75 - czy mógłbyś Ty odpowiedzieć na to pytanie, bo ja się nie podejmuję
Ad 1
Rogi mam zamontowane na stałe . Nie wiem czy czerwone, bo sam se nie widzę
Ad 2
Trawka ( czyt. żubrówka ) służy do produkcji słynnej wódki Żubrówka. Najbardziej znanej za czasów ' komuny', ale też i z nowszych czasów. Za słynne drinki na soku jabłkowym, po których nie było nic czuć z japy,
w czasie pracy .
Ad 3
Beskidniczka napisała ''O rany Wypalaliście węgiel w retortach może ''
Kris75 - czy mógłbyś Ty odpowiedzieć na to pytanie, bo ja się nie podejmuję
- Beskidniczka
maurycy, mała podpowiedź. Żeby nie kombinować z cytowaniem. Na dole, pod polem szybkiej odpowiedzi jest taka funkcja "cytowanie selektywne". Zaznaczamy tekst który chcemy zacytować i klikamy Prawda, że proste?
To z Chryszczatej? Nigdzie jeszcze w tym czasie tak jesiennie nie było...laynn pisze:Zdjęcia zapomnianego mostu...bajka...
Ostatnio zmieniony 2014-10-03, 08:10 przez Beskidniczka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wędrówką jedną życie jest człowieka.
Idzie wciąż,
Dalej wciąż,
Dokąd? Skąd?"
Idzie wciąż,
Dalej wciąż,
Dokąd? Skąd?"
To z Chryszczatej? Nigdzie jeszcze w tym czasie tak jesiennie nie było... [/quoteBeskidniczka pisze:maurycy, mała podpowiedź. Żeby nie kombinować z cytowaniem. Na dole, pod polem szybkiej odpowiedzi jest taka funkcja "cytowanie selektywne". Zaznaczamy tekst który chcemy zacytować i klikamy Prawda, że proste?laynn pisze:Zdjęcia zapomnianego mostu...bajka...
Beskidniczko .. dobrze wiem jak się cytuje
Na forach jestem nie od wczoraj
Tak po prostu chciałem.
Pytasz też o Chryszczatą w jesiennej scenerii. Oko maurycego już widzi jesień
maurycy pisze:dwóch zbójów na Chryszczatej
Wasze oblicza kojarzą mi się z pieśniami robotniczymi zespołu KSU.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- Beskidniczka