Wieści z gór
Kapitan Bomba pisze:Po to aby każdy, kto nie może dojść tam siłami własnymi, mógł zobaczyć to cudne jezioro albo staw jak kto woli.
posługując się tymi argumentami to można wybetonować podjazd pod niemal każdą górkę i zrobić wszędzie wyciąg, aby każdy mógł obejrzeć te cudne widoki, szczyt czy krzyż...
ja jednak się będę nadal upierał, że w górach, nawet w takim miejscu, to się chodzi, a nie jeździ...
Dobromił pisze:Moko to tzw "świętość narodowa"
nie mów, że już pomnik papieża postawili?
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:nie mów, że już pomnik papieża postawili?
W kapeluszu góralskim.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- Tępy dyszel
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/?mod= ... 1&id=24571
Zamykają fragment ,,Zakopianki".
O tyle dobrze, że nie nastąpiło to w sierpniu
,,Cudnie" wygląda ruch na tej drodze w kierunku do Zakopanego, szczególnie w okolicy weekendów letnich i około 15 sierpnia.
Górale nie chcą rozbudowy z prawdziwego zdarzenia więc jest i będzie jak jest - wieczna prowizorka.
Zamykają fragment ,,Zakopianki".
O tyle dobrze, że nie nastąpiło to w sierpniu
,,Cudnie" wygląda ruch na tej drodze w kierunku do Zakopanego, szczególnie w okolicy weekendów letnich i około 15 sierpnia.
Górale nie chcą rozbudowy z prawdziwego zdarzenia więc jest i będzie jak jest - wieczna prowizorka.
Kapitan Bomba pisze:wieczna prowizorka
Zwana też "otwartością na turystów".
- Tępy dyszel
Dobromił pisze:Zwana też "otwartością na turystów".
To otwartość przez ograniczanie. Zresztą nie ma co się dziwić ,,tubylcom" skoro Zakopane nazywane jest przez nich....kurortem.
Osobiście staram się omijać to miasto (architektoniczny burdel, jakiego nigdzie indziej nie widziałem) szerokim łukiem, choć nie zawsze sie da......
Wiecie ostatnio zakopianką jechałem autobusem. Autem do samego Zakopanego zakopianką nie jeżdżę, ostatnio w Rabce odbijałem, ale tylko dlatego, że kolegę z Krk braliśmy, tak to normalnie śmigam innymi drogami.
Wiecie, co jakiś czas (ale poza wakacjami, w zimowe ferie nie byłem; nie wiem jak jest) to ja nawet lubię zajrzeć do Zakopanego. Widoki z niego na Tatry są fajne. A tłumów już nie ma na krupówkach, sam mam tam ulubioną knajpę, gdzie leci Baśka Trzetrzelewska np.
Wiecie, co jakiś czas (ale poza wakacjami, w zimowe ferie nie byłem; nie wiem jak jest) to ja nawet lubię zajrzeć do Zakopanego. Widoki z niego na Tatry są fajne. A tłumów już nie ma na krupówkach, sam mam tam ulubioną knajpę, gdzie leci Baśka Trzetrzelewska np.
laynn pisze:sam mam tam ulubioną knajpę, gdzie leci Baśka Trzetrzelewska np.
A gdzie to ?
http://tatromaniak.pl/aktualnosci/c/pol ... skiego-oka
Przy okazji Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Przy okazji Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2014-10-02, 11:36 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tępy dyszel
Pragniemy jednocześnie podkreślić, że w przypadku zastąpienia koni transportem elektrycznym (melex),(...) a konie najprawdopodobniej zostaną skierowane na ubój
Ciekawe czy protestujący przeciw konnemu transportowi mają plan co zrobic z końmi w przypadku ich ewentualnego zwycięstwa w tym sporze. Bo chyba nie zakładają, że wszyscy będą konie utrzymywać nie mając źródła zarobku
Piotrek pisze:Ciekawe czy protestujący przeciw konnemu transportowi mają plan co zrobic z końmi w przypadku ich ewentualnego zwycięstwa w tym sporze.
Ubiją, wypchają i postawią w Muzeum Czynu Zbrojnego.