Czasem słońce, czasem deszcz...
Dzień 6.
To bardzo smutny dzień, bo dzień mojego wyjazdu. Przebudziłam się ok. 6:00 - padało... godzinę później... padało... Przestało po 8:00. Wyszło nawet słońce, ale gór nie było widać... zresztą w góry już się nie wybierałam, bo zbierałam siły przed 8-godzinną podróżą do Łodzi. "Ale przecież coś robić trzeba". Z tą myślą wybrałam się do "Tajemniczego Ogrodu"
Foluszowy potok
Buk zwyczajny
Olsza szara
Będą żabki
Spotkałam też ślady zwierząt
- wydry
- wilka
- wiewiórki
- świstaka
- niedźwiedzia
- głuszca
- kozicy
- jelenia
Klon jawor
Jarząb pospolity
Nagle zza krzaków wyskoczył niedźwiedź
i świstacza rodzinka
Wiąz górski
O Iva wierzba iwa
Później zwiedziłam wystawę "Rok w Tatrach" w Centrum Edukacji Przyrodniczej i obejrzałam świetną prezentację multimedialną.
Wyszłam stamtąd z książką po prostu nie mogłam się powstrzymać przed jej zakupem
Czas mnie jeszcze nie gonił, więc spacerkiem wybrałam się na Antałówkę.
Willa Witkiewiczówka
Ostatnie spojrzenie na Tatry z Antałówki
"Ech, tamtędy szłam wczoraj..."
Bachledzki...
Jakoś smutno...
I to by było na tyle...
Za wszelkie błędy w opisie przepraszam.
To bardzo smutny dzień, bo dzień mojego wyjazdu. Przebudziłam się ok. 6:00 - padało... godzinę później... padało... Przestało po 8:00. Wyszło nawet słońce, ale gór nie było widać... zresztą w góry już się nie wybierałam, bo zbierałam siły przed 8-godzinną podróżą do Łodzi. "Ale przecież coś robić trzeba". Z tą myślą wybrałam się do "Tajemniczego Ogrodu"
Foluszowy potok
Buk zwyczajny
Olsza szara
Będą żabki
Spotkałam też ślady zwierząt
- wydry
- wilka
- wiewiórki
- świstaka
- niedźwiedzia
- głuszca
- kozicy
- jelenia
Klon jawor
Jarząb pospolity
Nagle zza krzaków wyskoczył niedźwiedź
i świstacza rodzinka
Wiąz górski
O Iva wierzba iwa
Później zwiedziłam wystawę "Rok w Tatrach" w Centrum Edukacji Przyrodniczej i obejrzałam świetną prezentację multimedialną.
Wyszłam stamtąd z książką po prostu nie mogłam się powstrzymać przed jej zakupem
Czas mnie jeszcze nie gonił, więc spacerkiem wybrałam się na Antałówkę.
Willa Witkiewiczówka
Ostatnie spojrzenie na Tatry z Antałówki
"Ech, tamtędy szłam wczoraj..."
Bachledzki...
Jakoś smutno...
I to by było na tyle...
Za wszelkie błędy w opisie przepraszam.
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Kiedyś z Prezesem i Tomaszem trenowalismy dębinizm.
P.s. Świetne te łapy. Odbiję sobie zdjęcia jako pomoc naukową. I wynika z nich, że ślady misia widziałem kilkanaście razy.
P.s. Świetne te łapy. Odbiję sobie zdjęcia jako pomoc naukową. I wynika z nich, że ślady misia widziałem kilkanaście razy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- Tatrzański urwis
Tatrzański urwis pisze:Następnym razem jak zobaczysz ślady misia to bądź czujny i dzielny.
Znaczy się mam ubić futrzastego mordercę ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- Tatrzański urwis
Dobromił pisze:Świetne te łapy. Odbiję sobie zdjęcia jako pomoc naukową.
Jeszcze chyba ryś był, ale mi zwiał nie zostawiając śladów? Muszę zdjęcia jeszcze raz przejrzeć
Tatrzański urwis pisze:Iva napisał/a:
Jakoś smutno...
Ale co zobaczyłaś to Twoje
Ale smutno, bo krótko.
- Malgo Klapković
Fajnie, że się podoba bez dzielenia ja nie dałabym rady jej napisać, a Wy - przeczytać Te ślady zwierząt są chyba od zeszłego roku, o ile dobrze pamiętam.
A Tatry pewnie, że nie uciekną. Czekały na mnie też od października A mam zamiar jeszcze jechać na kilka dni w sierpniu A w przyszłym roku... marzy mi się urlop w Bieszczadach
A Tatry pewnie, że nie uciekną. Czekały na mnie też od października A mam zamiar jeszcze jechać na kilka dni w sierpniu A w przyszłym roku... marzy mi się urlop w Bieszczadach
W tym ogrodzie i w Centrum Edukacji Przyrodniczej bywam z każdą dziecięca wycieczka, jeżeli tylko udaje mi się przekonać do tego nauczycieli. Teraz w piątek też byłam.
Świetna sprawa, a dzieci są zawsze zachwycone.
W środku też są różne układanki, puzzle, wyświetlane filmy rysunkowe itd.
Jeśli chodzi o 'Ślady zwierząt" to w ubiegłym roku (to jest 2013) na wiosnę już były.
Świetna sprawa, a dzieci są zawsze zachwycone.
W środku też są różne układanki, puzzle, wyświetlane filmy rysunkowe itd.
Jeśli chodzi o 'Ślady zwierząt" to w ubiegłym roku (to jest 2013) na wiosnę już były.