Miałem nie zamieszczać tej relacji ale kilka osób bardzo chciało żebym to zrobił więc robię . Wyprawę rozpocząłem od 5 rano wychodząc ze starego schronu w Moku i obierając drogę na Szpiglasową Przełęcz. Będąc już na rozwidleniu dróg skręciłem na szlak prowadzący do Wrót pana Ch i po przejściu jakichś 30 może 40 metrów wszedłem na ścieżkę wiodącą do Dolinki za Mnichem. Będąc już za dolinką zacząłem podejście na Przełęcz o nieznanej dla mnie nazwie by skierować się na mój cel czyli Cubrynę. Wejście zacząłem na wprost Przełęczy tak zwaną ,,zetką,, po takich kamieniach i głazach idąc w stronę takiego skalnego chodnika. Na szczycie stanąłem o jakiejś 8 30 witając się z Czechem który podchodził od Wielkiego Mięgusza i później poszedł sobie na Koprowy Szczyt. Schodziłem tą samą drogą a później odbiłem na Szpiglasa spotykając na rozwidleniu dróg koleżankę od GS-ów taką blondynkę której imienia nie pamiętam po krótkiej rozmowie dowiedziałem się że idzie na Wrota , więc ja pożegnałem się i odbiłem na Przełęcz. Ze Szpiglasa poszedłem sobie na Zawrat i dalej na halę Gąsienicową a przy okazji złapała mnie ulewa i krótka burza . Wyprawę zakończyłem w Kuźnicach szczęśliwy że kolejny raz mi się udało zwiedzić Tatry bez uszczerbku na zdrowiu . Kilka fotek :
Jeszcze link jakby się komuś nudziło : https://plus.google.com/photos/10338123 ... 5794528561
28 lipca 2013 - Urwisowska Cubryna czyli jak złoiłem galerie
- Tatrzański urwis
28 lipca 2013 - Urwisowska Cubryna czyli jak złoiłem galerie
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 2 razy.
- Malgo Klapković
- tatromaniak
Tatrzański urwis pisze:na Przełęcz o nieznanej dla mnie nazwie
Jak długo szedłeś usypistym, stromym żlebem to ta przełęcz nazywa się Hińczowa.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- Tatrzański urwis
Zaskoczyłem skurczybyka i nie wiedział co zrobić czy uciekać czy się schować , więc siedział nie ruchomo .HalinkaŚ pisze:Podoba mi się to małe futrzane zwierzątko ale Ci pozował fajnie.
Racja Janku będę rypał ile wlezie aż mi nogi odpadną , a wtedy będę wchodził na rękach .tatromaniak pisze:Nie przejmuj się tylko ryp te góry dopóki masz zdrowie
Moc jest zawsze ze mną .bton1 pisze:Nooooo tutaj jest moc
Teraz już wiem.Dobromił pisze:ta przełęcz nazywa się Hińczowa.
Jeśli chcecie to proszę nie krępujcie się przyjmę to z godnością.sokół pisze:tym razem chyba nikt Cie nie będzie miał za co opierd...
Ja wiem czy tak mało .sokół pisze: Co najwyżej za to, ze za mało zdjęć.
Dosyć długo tak siedział , czekałem tylko kiedy wyciągnie sreberka , nie zrobił tego chyba ktoś mu za..ebał.sokół pisze:Świstak swietny.
Trochę było ale omijałem jak się da.sokół pisze:Nie było śniegu w żlebie?
- Tępy dyszel
tatromaniak pisze:może przynajmniej Ty nie będziesz nosił tych "sznurków" dla parady jak większość pseudo wspinaczy
Lepiej nosić ,,sznurki" dla parady i ich nie użyć, niż nie nosić ich tam, gdzie są niezbędne.
Dobromił pisze:Jak długo szedłeś usypistym, stromym żlebem to ta przełęcz nazywa się Hińczowa.
Jeśli były tam kamienie ,,latające niczym UFO" - to tak.
Tatrzański urwis pisze:Jeśli chcecie to proszę nie krępujcie się przyjmę to z godnością.
Muszę Cię opierd......Szkoda, że nie robisz opisów pod zdjeciami. Choćby pod niektórymi...Wtedy czytający (oglądający) miałby lepszy ogląd na temat.
Aha, gratuluje zdobycia Cubryny.
Co sądzisz o grani odbiegającej w kierunku Koprowego ?
Ps. Ta lina nie jest przypadkiem w barwach Jagiellonii Białystok ?
- Tatrzański urwis
Myślę że zdjęcia oddają wszystko , i nie trzeba nic dodawać.Tępy Dyszel pisze:Szkoda, że nie robisz opisów pod zdjeciami.
Dzięki , Tobie też się kiedyś uda.Tępy Dyszel pisze:gratuluje zdobycia Cubryny.
Nie kibicuję temu klubowi a czy jest w jego barwach to nawet nie wiem.Tępy Dyszel pisze:Ta lina nie jest przypadkiem w barwach Jagiellonii Białystok
Ostatnio zmieniony 2013-08-01, 21:52 przez Tatrzański urwis, łącznie zmieniany 1 raz.