22.05.2014 - Kasprowy Wierch kolejką i coś jeszcze
- Tępy dyszel
22.05.2014 - Kasprowy Wierch kolejką i coś jeszcze
To kiedyś musiało się stać. Dopadły mnie pierwsze objawy ,,morskooczności". Na razie w formie ,,latającej" - z turystycznego Tępego dyszla, przeistoczyłem się w poważnego pana P.
Pisząc w skrócie - bardzo mi się spodoba turystyka kolejkowa. Zresztą nie tylko mnie. Również 8 innym pasażerom pierwszego kursu. Było ich razem dziewięciu - ani sztuki więcej.
Wjechałem, zobaczyłem, troszkę pochodziłem. Leżałem na śniegu, kamieniach i leżaku. Chodziłem własnymi nogami dwoma lub czterema.
Plecaki, nubuki, membrany, softshelle, polary, turyści nożni - WON !
Zgrzeszyłem czynem....
oraz myślą.....
Groźnie.....
i sielankowo z pokładu kolejki.
Poza kolejką równie pięknie....
Później dopełniam dzieła ,,klapkowego upodlenia" na odcinku Butorowy Wierch - Gubałówka. Im bliżej tej ostatniej, tym więcej tandetnej góralszczyzny....
,,Królowa" rządzi....
Klasyk.....
To co rano ale już nieco dalej.
Podsumowując - dzień regeneracyjny po środzie mnie zregenerował.
A ,,morskooczność" - no cóż, pewnie niedługo nadejdzie......
Ps. Przeszklona, przezroczysta podłoga w wagoniku, to byłoby coś.....
Fotospam:
https://picasaweb.google.com/1099460780 ... 7849075650
Pisząc w skrócie - bardzo mi się spodoba turystyka kolejkowa. Zresztą nie tylko mnie. Również 8 innym pasażerom pierwszego kursu. Było ich razem dziewięciu - ani sztuki więcej.
Wjechałem, zobaczyłem, troszkę pochodziłem. Leżałem na śniegu, kamieniach i leżaku. Chodziłem własnymi nogami dwoma lub czterema.
Plecaki, nubuki, membrany, softshelle, polary, turyści nożni - WON !
Zgrzeszyłem czynem....
oraz myślą.....
Groźnie.....
i sielankowo z pokładu kolejki.
Poza kolejką równie pięknie....
Później dopełniam dzieła ,,klapkowego upodlenia" na odcinku Butorowy Wierch - Gubałówka. Im bliżej tej ostatniej, tym więcej tandetnej góralszczyzny....
,,Królowa" rządzi....
Klasyk.....
To co rano ale już nieco dalej.
Podsumowując - dzień regeneracyjny po środzie mnie zregenerował.
A ,,morskooczność" - no cóż, pewnie niedługo nadejdzie......
Ps. Przeszklona, przezroczysta podłoga w wagoniku, to byłoby coś.....
Fotospam:
https://picasaweb.google.com/1099460780 ... 7849075650
Tępy dyszel pisze:Ps. Przeszklona, przezroczysta podłoga w wagoniku, to byłoby coś.....
Albo z zapadnią! Rozmarzyłam się
Widoki z kolejki - klasa.
Pamiętam, jak raz byłam na Gubałówce... Myślałam, że w następne dni nie ruszę się z łóżka. Bardzo wyczerpująca góra.
Też by mi się jakieś klapkowanie w Tatrach przydało teraz (mała aluzja do Mai )
PS. W opisach zdjęć zauważyłam, że zjeżdżałeś na zjeżdżalniach. Czy udało Ci się też pochodzić po wodzie w dmuchanej kuli?
Ostatnio zmieniony 2014-05-27, 17:01 przez nes_ska, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
Tępy dyszel pisze:Plecaki, nubuki, membrany, softshelle, polary, turyści nożni - WON !
I należy na nich patrzeć z pogardą.
Tępy dyszel pisze:Ps. Przeszklona, przezroczysta podłoga w wagoniku, to byłoby coś.....
Mądre słowa.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
A ja tam bardzo lubię kolejkę na Kasprowy Wierch Pamiętam, że podczas pierwszego wjazdu koleżanki mi prawie mdlały, bo poraziła je przestrzeń i małe wstrząsy na słupach, ale przeżyły Tyle że już ze mną nie wyjeżdżają w Tatry...
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Iva pisze:Tyle że już ze mną nie wyjeżdżają w Tatry...
To weź je na kolejkę na Butorowy. To już nie są Tatry
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Jak dla mnie wypas, bezwysiłkowo, a jakże widokowo. Kolejką na Kasprowy wprawdzie, tylko zimą wjeżdżałem i zjeżdżałem kilka razy, ale bardzo lubię. Z Butorowego jak zjeżdżałem, to nawet sobie fotkę na pamiątkę zakupiłem, co na samym dole gościu robi. Z Czantorii też sobie kupiłem...
Ostatnio zmieniony 2014-05-29, 07:48 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.